Bir aksilik olmazsa transfer dönemini kapattık! Önce giden oyunculardan başlayayım:

Stoper oyuncumuz Anıl Karaer'i 250k pound'a Gençlerbirliği'ne, ortasahamız Adnan Güngör'ü ise 150k pound'a Augsburg'a sattık. Ömer Karancı'yı da 26k pound kiralama bedeli karşılığında Göztepe'ye kiraladık. Para kazandığımız transferler bunlar oldu. Koray Şanlı, Emre Aktaş, Berk Neziroğluları ve Berkan Yıldırım'la ise bedelsiz olarak yollarımızı ayırdık. Daha satmak istediğim oyuncular var.

Gelelim aldığımız oyunculara. Yönetim 50k pound transfer bütçesi verdi, maaş bütçemiz de haftalık 10k pound artıdaydı. Bu bütçe dahilinde bana göre çok olumlu bir transfer dönemi geçirdik. İşte yeni Adanasporlular:

1. Ritchie De Laet # 2

Manchester United'ın serbest bıraktığı Belçikalı stoper ile görüşmelere başladığımızda isteyeceği maaş bakımından tedirgindik. Ancak De Laet çok mütevazı davrandı ve kapıyı haftalık 3.5k pound'dan açtı. Bu güzel şartlar bize çok cazip gelince De Laet ile 5 yıllık bir sözleşme imzaladık, ve takımımıza çok çok önemli bir oyuncu katmış olduk.

2. Attila Filkor # 25

Macar oyuncunun Türk vatandaşlığı bulunmuyor, öncelikle bunu söyleyeyim; isimden dolayı bir yanlış anlaşılma olmasın Yaşı ve aldığı ücret çok cazip geldi bana. İlk 11 oynar, yedek bekler, ne görev verirsek yapar. Güzel bir transfer yaptığımızı düşünüyorum.

3. Marin Barbaric # 15

Hırvat oyuncuyla Bank Asya'dayken sözleşme imzalamıştık, bu sezon takıma katıldı. Kendisi oyunu iki yönüne de oynayabilen bir ortasaha, ve yaşı çok genç. Bu nedenle Barbaric de oyuncu transfer felsefemize uyan bir hamleydi. Bu transferle birlikte ortasahada oynayacak oyuncu sayısını iyice artırdık. Alejandro Cascio, Uğur Parlak, Barbaric ve Filkor box to box Mc rolünde oynayabilecek oyuncularımız.

4. Nicolas Verdier # 23

Fransız oyuncuyla 1 senelik bir sözleşme imzaladık. Mbilla ve İlhan'ın arkasında 3. forvet olarak forma bekleyecek. Devre arasında 50-100k pound gibi bir rakama kakalamaya çalışacağız, gitmezse de sezon sonu sözleşmesi bitiyor zaten

5. Niko Celcic # 20

Sizlere Avrupa'nın yeni gözbebeğini sunuyorum arkadaşlar: Niko Celcic! Scout'um Andrej Szarmach'ın önerisiyle kendisini keşfettim ve hemen takıma kattım. Kendisi hakkındaki raporda geleceği tam 5 yıldız olarak gösteriliyor! Altyapıya falan göndermedim, Loic Gagnon'un arkasında sol açık yedeğimiz olacak. Çok şeyler bekliyorum kendisinden, çoook!

6. Remy Vasseur # 30

Ucuz maaşı, genç yaşı ve bonservis bedelsiz olması Vasseur'u gözüm kapalı almamı sağladı. İzzet'in arkasında yedek sağ bek olarak bekletmeyi planlıyorum ancak bakarsınız 11'e yükselir; hiç belli olmaz

7. Şaban Özel # 3

Şaban'ı almayı geçen sene de çok istemiştim ancak para yetmemişti. Bu sene de yetmedi ancak 230k pound bonservis bedelini 48 ay taksitle ödeme sözü vererek alabileceğimiz en iyi Türk sol beki kadromuza kattık. Çok memnunum bu transferden.

8. Sascha Kotysch # 4

Bonservis bedeli ödediğimiz ikinci ve son transfer olan Kotysch, tıpkı Şaban gibi 230k pound bonservis bedelini 48 ay taksitle ödeme taahhütü ile takıma getirildi. Özellikleri çok iyi ve daha gencecik. Sene başında stoperi takviye etmeyi zorunlu görüyordum, ve şimdi Kotysch ile De Laet'i alarak bu ihtiyacı fazlasıyla giderdiğimi düşünüyorum.

9. Sergej Karimov # 41

Kazak sol beki 26k pound kiralama bedeliyle 1 yıllığına kiraladık. Şaban'ın arkasında yedek bekleyecek. Türk statüsünde oynaması da çok büyük avantaj bizim için.

Transfer dönemimizin genel özeti:

Transfer dönemimizden çok memnunum. Şimdi biraz takım üzerinde çalışıp, Süper Lig maratonuna hazırlanmak için Anadolu kampına gideceğiz, 5 hazırlık maçı oynayacağız...