Sayfa 358 / 483 İlkİlk ... 258308348356357358359360368408458 ... SonSon
10,711 ile 10,740 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Adnan Polat : "Ödediğimiz paraların makbuzları bulunarak belgelendi."

http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/gost...DocID=20709508

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Bir de şu savların kaynağını alsak çok güzel olacak Yoksa herkes istediği savı ortaya atar burası da mitler ile dolu bir konu olur.
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2011
    Yer
    Madrid

Corpus kaynagi yazmisim iyi bak

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Sana demedim zaten Arif. Daha önce iddianame'deki AKP ile ilgili tüm kelimeler, sözler çıkarıldı diye yazmıştı "Salvio". Bunu herkes biliyormuş ama bir kaynağı yok sanırım ki bana gösterilmedi. Öte yandan bende siyasi bir iş olduğunu düşünüyorum bu davanın. Bu yüzden böyle birşey olabilir ancak kaynak olmadan birşeye inanmamak lazım.

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

tamam da insanlar sürekli aynı şeyleri buraya koymak zorunda değiller. önceki sayfalara bakarsan kaç defa konduğunu görürsün. ya da aç , arat internette bulursun.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by benbenim View Post
    tamam da insanlar sürekli aynı şeyleri buraya koymak zorunda değiller. önceki sayfalara bakarsan kaç defa konduğunu görürsün. ya da aç , arat internette bulursun.
    Böyle bir şey yok.Transfer haberleriyle ilgili haberler paylaşırken bile kaynak gösteriyoruz.Bu konular daha ciddi konular ve kaynak göstermekte kesinlikle fayda var.Ortaya bir şey atıp merak ediyosan git ara bak diyemeyiz.Bir şey paylaşıyorsak doğru düzgün paylaşmalıyız.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by Corpus View Post
    Sana demedim zaten Arif. Daha önce iddianame'deki AKP ile ilgili tüm kelimeler, sözler çıkarıldı diye yazmıştı "Salvio". Bunu herkes biliyormuş ama bir kaynağı yok sanırım ki bana gösterilmedi. Öte yandan bende siyasi bir iş olduğunu düşünüyorum bu davanın. Bu yüzden böyle birşey olabilir ancak kaynak olmadan birşeye inanmamak lazım.

Diğer uçup giden - bizim deyiyimizle hasır altı edilen- bilgiler için Tıkla

Not: Daha önceki sayfalarda bunu karşılaştırmalı olarak sunmuştuk yanılmıyorsam. "Parti adının geçtiği yer, Parti adının makaslandığı yer" Bugünlerde biraz üşengecim yoksa 360 sayfayı arar tarar tekrar sunardım : )
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2007
    Yer
    İstanbul & İzmir

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Böyle bir şey yok.Transfer haberleriyle ilgili haberler paylaşırken bile kaynak gösteriyoruz.Bu konular daha ciddi konular ve kaynak göstermekte kesinlikle fayda var.Ortaya bir şey atıp merak ediyosan git ara bak diyemeyiz.Bir şey paylaşıyorsak doğru düzgün paylaşmalıyız.
    Yahu aynı şey daha önce paylaşılmış burada. Her konuştuğumuzda oturup kaynak mı arayacağız? O zaman senin de her tarla dedikten sonra o tapeleri koyman lazım.
    Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Teşekkürler kaynak için.

Muhammet biraz daha sakin ol yahu. Git araştır onu bunu yap demek hoş değil. Daha kibar olsak daha düzgün bir forum ortaya çıkabilir diye düşünüyorum.

Başka bir soru : Bu adamdan başka kişiler de bunları paylaştı mı ? Alıntı değil de kendi araştırmalara olarak

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Dava özel yetkili mahkemelerde görülürken siyasi mi değil mi tartışmalarını anlayamayacağım.
    Ben kendi adıma cevaplayayım siyasidir veya siyasi değildir tarzında bir ifade kullanmadım. Burada tartışmak istediğim şey siyasi olup olmadığı değildi, mesajımda şunları yazmıştım:

Yalnız soruları çarpıtmayın lütfen, ben siyasi değil veya kimseye bir yararı yok demiyorum, tartışmayı o noktaya çekmeyelim. Sizin düşüncelerinizi soruyorum. Madem bu kadar güçlü bir şekilde inanıyorsunuz siyasi olduğuna o zaman o bazı güçlerin amaçlarına ulaşmalarının ne gibi sonuçlar getireceğini (onların açısından) anlatın, aydınlatın bizi. Hep siyasi olduğuna inanıyorum deniyor sonra forum kuralları denip havada kalıyor, e artık bu noktada -fazla uç noktalara gitmeden- müsaade edilsin de tartışalım bu konuları.
    MeMo belki bana hitaben yazmamıştır ama ben genede bu vesileyle bir kez daha yinelemek istedim çünkü tartışmalar o yöne kaymış gene.

Cevaplar hep neden siyasi olduğuna inandığınızı anlatır nitelikte ama siyasi sonuçları hakkında, kimlerin ne gibi çıkarlar elde edeceği hakkında mantıklı ve kesin bir düşünce ifadesi yok ortada.

Bazı arkadaşlar kime cevap yazdığını belirtmediği için yanılıyor olabilirim (üstüme alınma konusunda) ama eğer bana cevaben ise;

Umut (goosfraba) ROK, Şamil Tayyar, Ahmet Çakar gibi yerden yere vurduğunuz, onların söyledikleri ciddiye alınmaz dediğiniz kişilerin söylediği bazı cümleleri örnek gösteriyor. Sadece işinize gelen şeyleri söyledikleri zaman mı ciddiye alıyorsunuz bu kişileri? Hoş bu kişilerin davayla, hükümetle vs... ne gibi bağlantısı var onu çözemedim. En fazla belirli kesimlerin şakşakçısı veya rating oyuncusu olarak fişlenebilecek kişiler. Bu adamlar başka neler neler söylüyorlar, özellikle ROK, onları neden ciddiye almıyorsunuz? Atatürkçülükten Cumhuriyetçilikten bahsediliyorken, AKP ile bu kadar zıt olduğunuzdan bahsediliyorken Aziz Yıldırım’ın bir hocaya dua okutmak için 5 bin lira vermesi (mahkemede Avukatının ifadesi) ne kadar enteresan değil mi…

Muhammet (benbenim) Fenerbahçe'nin büyümesi istenmedi, iktidar için risktir dedi. Neden risktir diye sorduğumda Fenerbahçe büyüdükçe tek-el olmaya başladı istenmedi bu da, Fenerbahçe büyüdükçe Aziz Yıldırım daha da güçlendi dedi. Yani ilk yazdığının tekrarı "Fenerbahçe'nin büyümesi istenmedi". Tamam da Fenerbahçe büyüyünce iktidara ne gibi bir tehdit unsuru oluyor? Seçimlere girip iktidara mı gelecek Fenerbahçe yoksa? AKP'yi mi ele geçirecek? Cemaati mi bitirecek?

attirson bu olay siyasiyse gündemi değiştirmek için kullanılıyor dedi. Yazılanlar içinde en azından sonuca yönelik en net cevap (bana cevaben yazmamış olsa bile).

Serkan'ın (Sekopej) yazdıklarına bakıyorum neden siyasi olduğuna inandığınıza dair şeyler daha çok. Fenerbahçe taraftarı oyunlarını bozmuş, planları sarpa sarmış. Peki Fenerbahçe taraftarı madem bu kadar güçlüydü bu kadar etkiliydi madem Atatürkçüydü Cumhuriyetçiydi (ROK ağzından kaçırmış ya) asker bitilirken, anayasa-yargı değiştirilirken, yazarı aydını gazetecisi içeri alınırken, 4+4+4.... yasası geçirilirken nerelerdeydi? Neden bunlarda da oyunlarını bozmadı? Toplum olarak koyun gibi olduğumuzu çok güzel anlatmışsın da bu toplumun bir parçası olan Fenerbahçe taraftarlarının diğer konularda koyun gibiyken bu konuda hem de "siyasi" bir konuda nasıl oluyor da böylesi büyük bir gücün oyununu bozabildiğini mantıkla bağdaştıramıyorum.

Batuhan (Universal) AKP'nin tek adamlık hedefinden bahsetmiş. Fenerbahçe'yi yönetme isteği "neden olmasın" demiş ama "neden olsun"un açılımını yazmamış. Fenerbahçe AKP'nin tek adamlık hedefini tehdit eden bir unsur muydu? Neden diğer kulüpler değilde Fenerbahçe? Artı Muhammet'e yazdıklarımı ekliyorum.

balde_mir_07 davanın özel yetkili mahkemede görülmesinin bile siyasi olduğuna dair yeterli kanıt olduğuna değinmiş ki bu bana cevaben değil biliyorum. Bende diyorum ki tamam şimdilik siyasi olduğunu kabul edelim, siyasi açıdan Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ın neden (hangi uğurda) hedef olduğunu tartışalım diyorum. Fenerbahçe üzerinden çıkarları ne, Aziz Yıldırım'ı bitirmenin tek yolu Fenerbahçe'ye zarar vermek miydi? En basiti: şike davası dediğin zaman bu ülkenin neredeyse tamamı bu davayı takip eder. Madem Aziz Yıldırım'ı bitirme niyetleri vardı niye bu kadar herkesin takip edeceği ve sonucunda halkın nefretini kazanacakları (dolayısıyla oy kaybedecekleri) bir dava düzenliyorlar ki? Çok daha farklı suçlamalarla çok daha az kesimin takip edeceği davalar açıp çok daha kısa sürede sonuçlandırıp Aziz Yıldırım'ı içeri atamazlar mıydı komutanlara, aydınlara, gazetecilere yaptıkları gibi? Niye böyle bir yol izlediler?

Ben açıkçası sürecin başından beri buradaki yorumlardan takip edebildiğim kadarıyla Fenerbahçe taraftarları "bu dava siyasi" diyor ama bunların birçoğu nedenini bilmiyor. Çünkü yönlendirmeyle hareket ediyorlar. Körü körüne savunuyorlar bazı düşünceleri. Bazı kişilerin söylediklerini yazdıklarını ezberlemişler onları tekrarlıyorlar. Yönlendirenler kimler; bazen bir yönetici bazen bir yazar bazen işte bu forumda olduğu gibi biraz daha araştırmacı bir renktaş. İnanmak istediğin şeyi yazan veya söyleyen herhangi birisi... MAA, Nihat Özdemir, Ziya Şengül vs. belki hepinizden daha iyi Fenerbahçeli ama size göre tukaka. Fenerbahçelilik değil Aziz Yıldırımcılık sizin yaptığınız. Bu kişiler size göre yanlış şeyler söylüyorlar, size göre yanlış bir yol izliyorlar ama sonuçta onlarda kendi inandıkları doğrultusunda Fenerbahçe'nin menfaatlerini gözeten, Fenerbahçe'yi en az sizin kadar seven insanlar. Kaldı ki MAA'nın yaptığı şeyler hep sizin lehinize (özellikle istifa zamanlaması) ama şu anki tartışma farklı o konulara girmeyeceğim.

Siyasi diyorsunuz neden siyasi olduğuna inandığınızı da çok güzel anlatıyorsunuz. Biz nasıl bazı okuduklarımızı izlediklerimizi değerlendirip şike olduğu düşüncesine varıyorsak ve sebeplerini anlatıyorsak sizlerinde benzer şekilde gözlemlediklerinizden davanın siyasi olduğu sonucunu çıkartmanız gayet doğal. O yüzden ben siyasi mi değil mi tartışmalarına girmek istemiyorum, herkesin kendine göre sebepleri var. Benim tartışmak istediğim başkaydı ama ortak noktada buluşamadık.

Dava hem siyasi olabilir hem de şike yapılmış olabilir. Bazı kişiler bu ikisi sanki aynı anda olamazmış gibi çarpıtıyorlar. Dava siyasiyse geçen sezon hiç şike yapılmamış mıdır? Dava şike davasıysa futbola hiç siyaset bulaşmamış mıdır?

Gerçi bu kadar şeyi genelde olduğu gibi boşa yazıyorum, gene cımbızla bir iki kelime seçilip tartışma farklı noktalara çekilecek, olsun...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

balde_mir_07 davanın özel yetkili mahkemede görülmesinin bile siyasi olduğuna dair yeterli kanıt olduğuna değinmiş ki bu bana cevaben değil biliyorum. Bende diyorum ki tamam şimdilik siyasi olduğunu kabul edelim, siyasi açıdan Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'ın neden (hangi uğurda) hedef olduğunu tartışalım diyorum. Fenerbahçe üzerinden çıkarları ne, Aziz Yıldırım'ı bitirmenin tek yolu Fenerbahçe'ye zarar vermek miydi? En basiti: şike davası dediğin zaman bu ülkenin neredeyse tamamı bu davayı takip eder. Madem Aziz Yıldırım'ı bitirme niyetleri vardı niye bu kadar herkesin takip edeceği ve sonucunda halkın nefretini kazanacakları (dolayısıyla oy kaybedecekleri) bir dava düzenliyorlar ki? Çok daha farklı suçlamalarla çok daha az kesimin takip edeceği davalar açıp çok daha kısa sürede sonuçlandırıp Aziz Yıldırım'ı içeri atamazlar mıydı komutanlara, aydınlara, gazetecilere yaptıkları gibi? Niye böyle bir yol izlediler?
    Aslında tutuklanan Komutanlar, Gazeteciler vs gibi Aziz Yıldırım'ın da tutuklanma şekli aynı. Komutan tutuklanır 2 sebep yatar, 1-Devletin düzenini bozacak "darbe girişimi"nde bulunmak. 2-Suç örgütü kurmak/içinde bulunmak. Gazeteci tutuklanır 2 sebep yatar. 1-Yazdığı yazıların suça yakınlığı/ suçu teşvik etmesi 2- Suç örgütü kurmak/içinde bulunmak. Aziz Yıldırım tutuklanır 2 sebep yatar. 1-Şike, teşvik girişiminde bulunmak 2-Suç örgütü kurmak/içinde bulunmak.

Dikkat edersen 2. sebepler ortak neden mi ? Çünkü davanın "Özel Yetkili Mahkeme"lerde görülmesi için bu koşul şart. Senin sorduğun sorunun cevabını ben de çok merak ediyorum. Bu merakımı daha önce de dillendirmiştim.
    Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    Bence yarın Aziz Yıldırım başkanlığı bırakmalı ve yönetim düşmeli yazık bu gidişle adamı öldürecekler. Ceza alması istenen onlarca adam dışarıdayken bu adamın hala ısrarla hapiste tutulmasını istemek nedendir ?
    Aziz Yıldırım asıl sebepleri konuşmuyor, konuşsa çoğu şey aydınlanacak ama bu onun tamamen sonu da olabilir, üsttekilere karşı bu süreç boyunca hep ılımlı mesaj verdi ve arayı açmak istemedi, kurtuluşunun bu olacağını sanıyor.

Üsttekiler çok mu etkili ? Geçen sene sizin meşhur bir stat açılışınız vardı hatırlarsın. Başbakan'ın yuhalanması bir suç olarak empoze edildi ve bu suç tamamen Adnan Polat'ın omuzlarına yüklendi. Sonra ne mi oldu ? Galatasaray tarihinde bir ilk yaşandı ve Başkan Adnan Polat'ın yönetimi ibra edilmeyerek düşürüldü. Daha sonra gelen başkanın üsttekilerle nasıl geçindiğine ve bağının nasıl olduğuna değinmeye gerek yok sanırım.

Sözün özü bende merak ediyorum, Neden ? Nereden ve Nasıl kuyruğa bastı ki bu kadar süründürme politikasına maruz bırakılıyor. O konuşmadıkça biz bilemeyecez.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    Fenerbahçelilik değil Aziz Yıldırımcılık sizin yaptığınız.

Bu dediğin %100 doğru abi kesinlikle katılıyorum.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ben açıkçası sürecin başından beri buradaki yorumlardan takip edebildiğim kadarıyla Fenerbahçe taraftarları "bu dava siyasi" diyor ama bunların birçoğu nedenini bilmiyor. Çünkü yönlendirmeyle hareket ediyorlar. Körü körüne savunuyorlar bazı düşünceleri. Bazı kişilerin söylediklerini yazdıklarını ezberlemişler onları tekrarlıyorlar.

Son derece katılıyorum. Çok doğru bir tespit.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

@balde_mir_07

Sorumun cevabını aldım teşekkür ediyorum.

Aziz Yıldırım şike ve teşvik primi vermek dışında ne ile suçlanıyor: "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak"

Mantık yürütüyorum; "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak/İçinde bulunmak" bununla ilgili kanun ne diyor, daha doğrusu Aziz Yıldırım'ı ilgilendiren kısmı ne:

"...kendilerine veya başkalarına haksız çıkar sağlamak..."

Aziz Yıldırım geçen sezonki maçlarda şike veya teşvik (varsa) yoluyla Fenerbahçe'ye (aynı zamanda FB başkanı olarak kendisine de) haksız çıkar sağlamamış mıdır?

Örgüt olabilmesi için 3 veya daha fazla kişi olması gerekiyor. Bu şike davasında hadi tahliye olanları bir kenara bırakalım tutuklu sayısı 4: Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı. Yani bir örgütten bahsedebilmek için yeterli kişi sayısı yok mudur?

Dolayısıyla iddianameyi, kanunu ve tutuklu sanıkları gözönüne getirdiğinde Aziz Yıldırım'ın bu suçtan yargılanmasının kanuna aykırı bir yanı var mıdır?

Öte yandan şike veya teşvik işleri elbette örgüt işidir. Başka nasıl yapabilirsin ki? Sonuçta ortada bir şike veya teşvik varsa başkan kalkıp paraları kendisi götürecek değil, oyuncuları konuşup kendi bağlayacak değil herhalde? Örgüt kelimesi farklı çağrışımlar uyandırıyor insanlarda. Ben burda sen orda bir kişi daha buluruz başka bir yerden çok rahat örgüt kurabiliriz zor değil.

Sözün özü yukarıda yazdıklarımı işte her şeyi kitabına uydurdular şeklinde değerlendirebilirsin. Örgüt kurmak için 3 kişi gerekiyor o yüzden herkesi tahliye ettiler 4 kişi bıraktılar diyebilirsin. Hangi pencereden baktığımız hani çok kez dile getirildi "neye inanmak istediğimiz" çok farkediyor burada. Yasal olarak davanın Özel Yetkili Mahkemelerde görülmesini sağlayan "örgüt kurmak" ile suçlanması için yeterli koşullar var ortada. Ama siz bu koşulların "yaratıldığını" düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ve bu düşüncenizi yargılamıyorum (haddim de değil) yanlış anlama. Sonuçta siyasi olduğuna inanmanız için tek sebebin bu olmadığının, daha bir çok sebebinizin olduğunun farkındayım.

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Açıkçası suçlu olsan da olmasan da vereceğin tepki hep aynıdır; ben suçsuzum. Suç, kürk olsa kimse üstüne giymez.

Cinayet işlediği kameralarda belli ama karakoldan çıkınca gazeteciler sorar, "Efendim, neden öldürdünüz?" Cevap, ben suçsuzumdur.

Çalışmadığı için dersten kaldığını biliyordur. Soranlara hoca egoluydu bıraktı diye anlatılır. (Sohbet alanına ithafen :] )

Kim suçu kabul ediyor bana bir anlatır mısınız? Daha doğrusu kim önce kendi hatasından başlayıp sonra diğer etkenleri eleştiriyor? Ben yaptım ama hele sor bir niye yaptım (yani suç bende değil) kıvamına getiriyoruz. Karım bir çiğköfte bile yedirmiyor, bu kahrolası Maho sevemez mi?

Hep bir dışsallaştırmadır gidiyor.

Mesela;

Soruşturma seçimden önce niye ortaya çıkmadı? Bu soru ile bittik. Çünkü bu soru ile davanın anında siyasi olduğu ispatlanmış oldu. Çünkü bugüne kadar bütün zamlar, bütün yasalar seçim öncesinde yapılıyordu ama Fenerbahçe'yi bitirme olduğu için seçimden sonraya bıraktılar. Müthiş tespit.

Dostlar, dünyanın hiç bilmediği bir tespiti yapmadınız. Ben yıllardır işleyişin böyle olduğunu biliyorum. Siz bilmiyorsanız ya da unuttuysanız hatırlatayım. Seçim öncesinde bedelli askerlik için halka gideriz videoları var. Seçim sonrasında halkın tepkisine rağmen yapılan bedelli askerlik var. Yani işin içinde Fenerbahçe var diye seçimden sonraya bırakılmadı. Her alanda "sevdanın son vuruşu" seçimden sonraya bırakılır.

Bunun gibi ortaya atılan tonla şey var ve bunlar Fenerbahçe'nin olmadığı alanlarda onu geçtim sporun olmadığı alanlarda zaten yapılıyor. Tek tek bunları görüp vayy yakaladık, Fenerbahçe'ye karşı diye bunu yaptılar demeye gerek yoktur.

Siyaset her işin içinde vardır, kendi amaçları için yön verir. Gün gelir olmayanı var yapıp çıkarını güder. Bazen de olan bir gerçeğin üstünden hedeflerine ulaşmayı amaçlar. Bu dava gibi.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@balde_mir_07

Aziz Yıldırım şike ve teşvik primi vermek dışında ne ile suçlanıyor: "haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla suç örgütü kurmak"

Mantık yürütüyorum; "Çıkar Amaçlı Suç Örgütü Kurmak/İçinde bulunmak" bununla ilgili kanun ne diyor, daha doğrusu Aziz Yıldırım'ı ilgilendiren kısmı ne:

Aziz Yıldırım geçen sezonki maçlarda şike veya teşvik (varsa) yoluyla Fenerbahçe'ye (aynı zamanda FB başkanı olarak kendisine de) haksız çıkar sağlamamış mıdır?

Örgüt olabilmesi için 3 veya daha fazla kişi olması gerekiyor. Bu şike davasında hadi tahliye olanları bir kenara bırakalım tutuklu sayısı 4: Aziz Yıldırım, İlhan Ekşioğlu, Olgun Peker ve Yusuf Turanlı. Yani bir örgütten bahsedebilmek için yeterli kişi sayısı yok mudur?

Dolayısıyla iddianameyi, kanunu ve tutuklu sanıkları gözönüne getirdiğinde Aziz Yıldırım'ın bu suçtan yargılanmasının kanuna aykırı bir yanı var mıdır?

Öte yandan şike veya teşvik işleri elbette örgüt işidir. Başka nasıl yapabilirsin ki? Sonuçta ortada bir şike veya teşvik varsa başkan kalkıp paraları kendisi götürecek değil, oyuncuları konuşup kendi bağlayacak değil herhalde? Örgüt kelimesi farklı çağrışımlar uyandırıyor insanlarda. Ben burda sen orda bir kişi daha buluruz başka bir yerden çok rahat örgüt kurabiliriz zor değil.

Sözün özü yukarıda yazdıklarımı işte her şeyi kitabına uydurdular şeklinde değerlendirebilirsin. Örgüt kurmak için 3 kişi gerekiyor o yüzden herkesi tahliye ettiler 4 kişi bıraktılar diyebilirsin. Hangi pencereden baktığımız hani çok kez dile getirildi "neye inanmak istediğimiz" çok farkediyor burada. Yasal olarak davanın Özel Yetkili Mahkemelerde görülmesini sağlayan "örgüt kurmak" ile suçlanması için yeterli koşullar var ortada. Ama siz bu koşulların "yaratıldığını" düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla ve bu düşüncenizi yargılamıyorum (haddim de değil) yanlış anlama. Sonuçta siyasi olduğuna inanmanız için tek sebebin bu olmadığının, daha bir çok sebebinizin olduğunun farkındayım.
    O haksız çıkar sağlama muhabbeti şike yasasından önceki maçlar için uydurulmuş bir suç düzeltme adına söylüyorum.

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

@Walter Sakana

Şu süreç boyunca o kadar çok tutarsız kararlarla karşı kaldı ki Fenerbahçe tarafı, hiç bir Fenerbahçeliyi bu dava "normal akışıyla işleyen" bir davadır diye inandırmazsınız, bu çok zordur. Belki bu süreçte en acı olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi hakkının gasp edilmesidir. O günlerde Fenerbahçe'ye has olan 0 toleransa bir de Savcı mütaalasına bakıyorum. 0 tolerans neye göre 0 tolerans hala merak ediyorum ama bir Allah'ın kulu çıkıp da işten bu yüzden bu böyle diyemedi. Durum böyleyken "Bu davanın normal akışlı bir dava olduğuna inanmak" gerçekten zor.
    ...

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Olaylar birbirine karışıyor, karıştırılmak isteniyor. Aydınlar'a tepki, Fenerbahçe'yi ŞL'ye göndermediğinde geldi hatta asıl büyük tepki, Trabzonspor'un gönderildiğinin söylenmesiyle geldi.

O dönemi hatırlayın, evet Fenerbahçe başkanı tutukluydu ama Trabzonspor başkanı da kuvvetli suç şüphesiyle yurt dışına çıkış yasağına sahipti. Ve tutturulmuş bir 0 tolerans olayı vardı.

Şimdi ben 0 toleransı düşünürsem, Trabzonspor ve Beşiktaş'ın da iddianamede adları geçtiği için onları da avrupaya göndermemem gerekmez mi?

Aydınlar'ın istifa süreci, kendisinden saklanan, günler sonra öğrendiği raporlar, yazışmalar. Fenerbahçe'nin men edilmesi için çabalayanlar, tercüme hataları, Corno'nu yalancı söylemleri.

6 ay boyunca, sadece Fenerbahçe'nin dinlenmesini zaten garip bulurken, bir de avrupaya 0 tolerans sebebiyle gönderilmeyen sadece Fenerbahçe olunca, siz bu Fenerbahçe'ye karşıdır diye düşünmez misiniz?

Dava başladı, Aziz Yıldırım mükemmel bir savunma yaptı, orada başbakanla aramıza giremezler, aramızı bozamazlar dedi. Başbakanı yermek yerine övdü. Burası da önemliydi, yaşanan bazı şeyler olsa da, karşısına almadı direk hükümeti.

Bir de olayın Fenerbahçe ile alakası olmayan bir kısmı var ki bunlar hakkında net bilgilerimiz yok.Aziz Yıldırım'ın aile şirketi askeri ihalelere giriyor. Muhtemel ihalede karşısına çıkacak firma da hükümete yakın firma. Kapalı kapılar arkasında neler oldu bilemiyoruz, belki de hiç bilemeyeceğiz, belki de yeter diyecek Aziz Yıldırım ve başlayacak anlatmaya.

İlk günden beri düşüncem, Fenerbahçe'yi bitirmek değil, Aziz Yıldırım ve ekibini tasviye etmek şeklinde. Bu sürecin de uzayıp, dallanıp budaklanmasını, Aziz Yıldırım'a destek çıkan taraftara bağlıyorum. Eğer taraftar bu desteği vermese, üzerinde baskı arttıkça direnmesi zor olacaktı Aziz Yıldırım'ın ve bırakacaktı muhtemelen. O nedenle taraftarın direnişinden bahsediyorum, oyuna çomak soktuğundan bahsediyorum.

Ben artık şunu istiyorum, PFDK ceza mı verdi? Ne amaçla verdi? Neye bakıp verdi? Sen şurada su suçu yapmışsın diye açıklamalı.

Mahkeme ceza mı verecek ya da tutuksuz yargılanma talebini ret mi ediyor, şu şu eylemlerde şu suçları işlediğin için diye açıklasın.

Çıkıp, burada şu suçu yapmışsın desin ve ona savunma getirilsin.

Tamamen başka bir yönde olan Olgun Peker ve örgütü ile aynı davada gidiyor ve savunmalarda oradan oraya atlıyorlar, çok dağınık bir şekilde ilerliyor, her şey çorba oluyor, öyle ki savcı mütaalasını verirken, yapılan savunmaları hiç dikkate bile almıyor. O gelişmeden sonra zaten niyetlerini anlıyor, ne yaparsan yap, düşündükleri cezayı zaten verecekler diye düşünüyorum.

Ve yineliyorum, ne bu Özel Yetkili Mahkemelerin kalkacağını söyleyen başbakanın kurmayları, ne bu söylentileri haber yapan basın ne de başbakan, Özel Yetkili Mahkemede görülen bu dava hakkında tek kelime etmiyorlar, örnek olarak bile göstermiyorlar. Bu da benim midemi bulandırıyor mesela, neden konuşmuyorlar acaba diye?
    "YÜCE ATATÜRK"

Nesil
    2006

@Walter Sakana mesajlarına yarın yanıt yazacağım, thermo sınavım var inan bana yazmam bir soru çözmemden daha uzun sürebilir.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@balde_mir_07

peki neden 5 - 6 - 8 kişi değil de neden 4 hocam ? bakın sorumun cevabı aslında yazdıklarınızda gizli , 3 kişi gerekiyor örgüt kurmak için , örgüt suçlaması olmadığını düşünün , Aziz Yıldırım diğer sanıklarla beraber tahliye edilmek zorunda kalıcak , 3 veya 4 kişi tutulmazsa içerde örgüt suçlaması olmayacak , nedenini bilmiyorum ama adalet bu şekilde olmaz.Örgüt suçlaması olmazsa , hadi şikeyi kanıtladın , ne kadar ceza verebileceksin ?

size değil yanlış anlamayın ama genel soruyorum , gerçekten biz mi birşeyleri görmüyoruz , yoksa diğerleri mi ? bu da mı gol değil ?

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Universal View Post
    @Walter Sakana mesajlarına yarın yanıt yazacağım, thermo sınavım var inan bana yazmam bir soru çözmemden daha uzun sürebilir.
    Tamam kardeşim

@titates1

Aslında cevap alıntı yaptığın mesajın son paragrafında gizli. Gördüğümüz nereden baktığımıza göre değişiyor. İsmini bilmiyorum o şeylerin ama hani cips paketlerinden falan çıkardı üzeri resimli düz tutunca farklı çevirince farklı görüntüler ortaya çıkar onun gibi aynı. Yani sizin gördükleriniz de bizim gördüklerimiz de yanlış değil aslında. 5 kişi olsaydı o zaman niye 4 değil 6 değilde 5 kişi sorusu akla gelecekti.

Ben hiçbir mesajımda siyasi değildir veya siyasidir diye bir şey yazmadım, siyasidir diyenlerin öne sürdükleri sebeplerden bana mantıksız gelenlerin neden mantıksız geldiğini izah etmeye çalıştım. Hayır senin düşüncen yanlış demedim. Ben de şu şekilde düşünüyorum dedim. Farklı anlamlar çıkmışsa yanlış ifade ettiğimdendir.

Örgüt kurmaktan yargılanması ve davaya Özel Yetkili mahkemenin bakması davanın siyasi olduğuna bir işarettir savına, Aziz Yıldırım'ın örgüt kurmaktan yargılanması için gerekli koşullar var, bu da neden bu davaya Özel Yetkili Mahkemenin baktığını açıklayan bir sebeptir diye cevap verdim. Siyasi olduğuna dair bir işaret olabilir doğrudur ama olmadığını düşünmek için de gerekli şartlar mevcuttur. Ha bu mantıken yorumladığım bir şey, yanılıyor olabilirim, gözden kaçırdığım şeyler olabilir elbette, sonuçta amacım bir konu hakkındaki düşüncelerimizi tartışmak. Sen beni yanlış düşündüğüme, yanlış veya eksik bildiğime ikna edersin bende haklısın derim gocunmam yani.

Hep uzun uzun yazıyorum bu sefer kısa keseyim

Nesil
    2007
    Yer
    Zonguldak

Aşık atışması gibi oldu

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Aziz Yıldırım'ı bitirmek isteyen biz zihniyet varsa ha Aziz Yıldırım içerde ha Aziz Yıldırım dışarda fark eder mi?

Aziz Yıldırım'ı bitirmek için örgüt kurmaktan alıkoymaları yeterliydi. İşin içine futbolu katmanın manası neydi?

Kattılar çünkü şikeci damgası vurarak taraftarında tepki koymasını sağlamak istediler ama taraftar yemedi, daha da sahip çıktı diyorsunuz. Peki, gerçekten şikeci olsaydı tepki koyacaktınız da yasadışı örgüt kuran birisi olsaydı bağrınıza mı basacaktınız? Yani bu ihtimal nedeniyle örgütçü desek bağırlarına basarlar durun şikeci damgası mı vuralım dediler?

Görünen bir köy var ama bazı bölgeleri için kılavuza ihtiyaç yok diyorsunuz bazıları için kılavuz ne demek ki diyorsunuz. Yani işe siyasi demekte cömertken görünen teşvik ve şike için cimri davranıyorsunuz.

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

2 gündür hasta oldum Universal Walter Sakana sohbetine.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul / Samsun

Ben okumuyorum valla Arada çaktırmadan küfür yazsalar anlamayız
    ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !

Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved

Nesil
    2009
    Yer
    Samsun

Vay anasını Serhat neler olmuş burda .Kendinizi bu kadar yormayın abiler.

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    +1903

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Nedvedmania View Post
    Taktik işte, o kadar uzun yazıyorum ki kimse okumuyor bende arada lafları küfürleri yazıyorum çaktırmadan

Quote Originally Posted by attirson View Post
    2 gündür hasta oldum Universal Walter Sakana sohbetine.
    Napim pes etmiyor adam

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Bu muhabbet öss de olsa cevaplamadan giderim okuyamam

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

@Walter Sakana

yok ağabey senin mesajından alıntı yapıp , genel sordum zaten , size direk bir soru yöneltmedim , ben Fenerbahçe şike yapmamıştır , teşvik vermemiştir demiyorum aynı şekilde diğer takımlar için de demiyorum , hepsi yapmıştır , kim tertemiz olduğuna inanıyorsa kusura bakmasın ama çok saftır benim gözümde , zaten oralara gelebilmiş , o kadar parayı kazanmış insanların temiz insanlar olduğuna inanmak da yanlış.

Benim umrumda olan şey adalet , Aziz Yıldırım bize layıkıyla hizmet etti , Türk sporuna en büyük hizmetleri yapan başkan hatta , bu yasayı çıkarttıran , kulüpler birliğinde küçük kulüplerin haklarını koruyan bir adam.Parasını nasıl kazanmıştır bugüne kadar bilemem ama bunları yaptı.

Bu adam belli ki birilerinin kuyruğuna bastı ve günah keçisi ilan edildi , ben buna kızıyorum.İnsanların bu kadar kolay harcanabilmesini aklım almıyor , bir de geçen sene alınan şampiyonluk var ki erasmusta her gün formamızı giyip internetten , buz gibi polonyada ter içinde izlediğimiz maçlar.

Başkan , Galatasaray'ın maçını , bak bak onlar da yaptı diye göstermedi , şu maça bak , bir de bizim maçlarımıza bak , ortada doğru düzgün kanıt yok , gerçekten yok , dolambaçlı , şüpheli konuşmalar var , tarla , bilmemne ee ? farzedelim ki bunlar şike konuşması olsun , kabul edelim , yine de ceza veremezsin.Maçları izliyorsun bir şey yok , bana karşı kullanabileceğinizden daha fazlasını belki diğer kulüplere kullanabilirdiniz ama bana dolayısıyla Fenerbahçe'ye kullanıyorsunuz demek için izletildi o maçlar.

Çünkü bize karşı kullanılmasının altında bir neden var , ne olduğunu cidden bilmiyorum , kimse bilemez , belki de hiç öğrenemeyiz , sadece varsayımda bulunabiliyoruz.Adaletsizlikle mücadele etmeye çalışıyoruz , adalet kimin elinde ? E doğal olarak millet oraya yöneltiyor tepkisini.

Siyasi olaylara karşı koyun olmamızla ilgili söylediklerinize bir cevap vermek istiyorum.Siyasi olaylara karşı gelmek için bir çatı altında toplanmak gerekiyor ve maalesef ne güçlü bir sivil toplum kuruluşumuz , ne de bir muhalefet partimiz var , ne başka bir şey , bu hükümet için söylemiyorum herhangi bir otoriter hükümete , toplu halde tepki verilebilecek bir oluşumumuz maalesef ülkede bulunmuyor.İnsanların içindeki futbol ve takımına olan sevgi böyle bir olayda , insanları bir araya getirip ortak bir paydada hareket etmesini sağladı , keşke böyle bir olayla olmasaydı ama böyle oldu.

İyi akşamlar.

Nesil
    2003
    Yer
    Antalya

Taktik işte, o kadar uzun yazıyorum ki kimse okumuyor bende arada lafları küfürleri yazıyorum çaktırmadan

Napim pes etmiyor adam
    Okuyan vardır.
    daha 19 yaşında, düşlerinde özgür dünya...

Mesaj Yetkileri