-
17.Haziran.2012, 14:19
Yineliyorum, UEFA Fenerbahçe'yi neden men edecek?
Eğer bir UEFA maçında şike ya da teşvik ispat edilmiş olsa, UEFA disiplin komitesi toplanır ve cezayı verir, 3 sene ya da 5 sene.
UEFA, ülkelerin yerel liglerinde yapılan bu tür olaylarda ceza veremez.
Eğer ülke federasyonunun yaptığı uygulamalardan memnun değilse, ülkeye komple ceza verir.
Şimdi, geçen sene basında çıkan haberleri delil kabul eden (bunu UEFA söyledi ki basında çıkan haberlerle TFF yetkilelerinin dolduruşuna gelen hatta o yetkililerin başkanlarından bile gizli kapaklı işler çevirmeleri) UEFA, elimizde yüzlerce delil var der elbette.
Şimdi ben düşünüyorum, UEFA hala neden Fenerbahçe'ye ceza verecek?
Eğer mahkemede yaşanan gelişmelerle alakalıysa, Trabzonspor'u neden alıyor?
Eğer UEFA 0 tolerans diye bir şey çıkarıyorsa ortaya, neden geçen sene aynı davada sanık olan Beşiktaş ve Trabzonspor avrupaya alındı? Trabzonspor'un ŞL'ye alınması haberinden sonra ne gibi önemli bir gelişme oldu da bir anda Sadri Şener'in yurt dışı yasağı ertesi gün kalktı?
Yok, UEFA, TFF disiplin kurulunun kararına göre uygulama yapıyorsa, yöneticisi teşebbüste bulunan kulübe yaptırım uygulamadığı için yine federasyona yani tüm ülkeye ceza verir.
Şimdi, UEFA Fenerbahçe'ye ceza verecek diyen arkadaşlardan, hangi gerekçeyle vereceğini düşündüklerini öğrenebilir miyim?
Ha ben de ceza gelebileceğini düşünüyorum ama bunu mantıklı bir çerçeveye oturtamıyorum, tıpkı 1 senedir yaşananları oturtamadığım gibi.
Ha bir de şu vardı değil mi, yok şubatta ceza verilsin puanlar silinsin, yok illa nisanda ceza verilmeli, play off başlamadan verilmeli verilmezse UEFA 8 sene men edecek, sezon bitmeden verilmeli uefa 5 sene men edecek, ülke futbolu bitti vs vs vs vs vs. Ortalarda dolananlar ne oldu? UEFA ceza verecek diye korku pompalayanlar, Fenerbahçe'ye nefret pompalayanlar acaba şimdi çıkıp hala UEFA ülkeye ceza verecek diyebilecek mi?
Mesaj Yetkileri