-
17.Haziran.2012, 15:58
Transfer Dönemi
Kadromuzda gösterdiği performansla kazandığı ücret arasında ciddi fark olan futbolcular mevcut bildiğiniz gibi. Kulübün giderlerini azaltmak, daha dengeli bir yapı sağlamak amacıyla radikal kararlar alma gereği duyduk. Kulüpten ayrılanlar oldu, yeni aramıza katılanlar oldu, sözleşme yenileyenler oldu.
İlk olarak iç transferde, sözleşmelerinin son senesinde olan Muhammed Demirci, Roberto Hilbert ve İsmail Köybaşı ile sözleşme tazeledik. Roberto Hilbert'le yaptığımız görüşmeler olumlu geçti ve 115bin€ olan aylık maaşını 80bin €'ya çektik. İsmail'de geçtiğimiz sezon istikrarlı ve iyi oyun ortaya koymuştu, hak ettiği maaş zammını yaptık kendisine, 2017 yılına kadar uzatılan sözleşmesiyle aylık 65bin € kazanacak. Muhammed'in genç kontratını da 2015'e uzattık, aylık ve maç başı primlerinde düzenleme yaptık.
Ricardo Quaresma ile başlayalım. Yıldız oyuncu kulüpte 300bin €'luk maaşıyla en çok kazanan kişiydi ve sözleşmesi 1 yıl sonra bitiyordu. Kontratı ile ilgili yaptığımız görüşmelerde çok uçuk rakamlar telaffuz edildiği için elimde tutmam mümkün görünmüyordu. Yok pahasına kaybetmek istemediğimiz için satılık listesine koyduk kendisini. Özellikle İspanya ve Portekiz'den kulüplerin kadrosuna katmak istediği yıldız Villarreal'i tercih etti. Transferinden kasamıza 10.25 milyon € girdi.
Simao çok beğendiğim bir oyuncu olsa da, yaşı, maaşı ve yeni sezonda kullanmak istediğim oyun planı nedeniyle kadroda düşünmediğim isimlerden biriydi. Yüksek maaşı sebebiyle bonservisini almaya yanaşan kulüp bulamadık, ikinci opsiyon olarak kiralama gündeme geldi. West Bromwich kulübünde sezon sonuna kadar görev alacak tecrübeli kanat oyuncusu. Sözleşmesi sezon sonunda bitiyor ancak sezon sonunu beklemek istemezse 1.5 milyon € karşılığı oyuncunun haklarını satın alabilir İngiliz kulübü.
Filip Holosko zaman zaman kendisinden beklenmedik şeyler yaptı, çok iyi maçlar çıkardı kabul ancak kadromda yabancı kontenjanını dolduracak seviyede oyuncu olarak görmüyorum. Simao gibi kiralamak isteyen kulüpler oldu, Slovak oyuncu tercihini İspanya, Racing'ten yana kullandı. Yeni kulübünde başarılar diliyoruz kendisine.
Hugo Almeida... Ayrılık zor oldu bu oyuncuyla. Euro 2012'de finale kadar yükselen Portekiz'de 3 gol, 3 asistlik iyi bir performans gösterdi Almeida. Çok tereddütte kaldım, gitmeli mi kalmalı mı diye. Kendisi de kulüpte mutlu olduğunu, kalmak istediği defalarca belirtti ama duyguları kenara bırakıp mantığın dediği yaptım
Oyuncumuz sezon sonuna kadar Real Betis'te forma giyecek. İspanyol takımı, oyuncu kadrosunda bulunduğu süre içerisinde 7.5milyon € bonservis ödeyerek kadrosuna katma hakkına sahip.
Aramızdan ayrılan oyunculara yeni kulüplerinde başarılar dileriz. Elde ettiğimiz ekstra geliri sağa sola saçmadık tabii ki. Kadromuzu güçlendirirken dengeyi de bozmamaya gayret ettik, şimdi aramıza yeni katılan arkadaşlarımızı tanıyalım.
Laurentiu Branescu (Juventus) ve Andrea Bertolacci (Roma) daha önce anlaştığımız isimlerdi bildiğiniz gibi. Kadromuza dahil olan bir başka isimde geçtiğimiz sezonun ortasından itibaren kiralık olarak görev alan Wallyson oldu. Kısa zamanda takıma adapte olup son derece iyi performans göstermişti, hiç tereddütsüz bonservisini 400bin €'ya aldık Cruzeiro'dan.
Mehmet Topal'ı ön libero olarak oynatmayı düşünüyorum bu sezon. Ersan ve İbrahim Toraman iyi oyuncular olsalar da Egemen'in yanında görev alacak daha kaliteli bir oyuncu istedim. Aradığım özelliklere sahip oyuncuyu ne gariptir ki Portekiz'de buldum
Rolando Porto kulübünde satılık listesindeydi, makul bir bonservis bedeli ödeyerek yetenekli stoperi kadromuza katmayı başardık. 1.1milyon Porto kulübüne ödendi, oyuncumuza aylık 47.500 € ve yılda %10 artış sözüyle 4 yıllık kontrat imzaladık.
Ortasahayı güçlendirmek için rotamızı Hollanda'ya çevirdik. Ajax kulübünün genç ve yetenekli oyuncusu İsmail Aissati için yaptığımız 4 milyon €'luk teklif kabul edildi ve 5 yıllık bir anlaşmaya imza attık. Oyuncu kulübümüzden aylık 80bin € kazanacak.
Geçen yıl Manchester United'dan Paul Pogba'yı kiralamıştık. Kadromuzda yabancı sayısı yüksek olduğundan kulübüne geri dönmesini tercih ettim, gelişimiz açısından oynayabileceği bir takımda yer alması çok daha iyi olur diye düşündüm. Ayrılan Pogba'nın yerine Inter ile sözleşme yenilemeyen McDonald Mariga'yı gündeme aldık. Uzun görüşmele sonucu anlaşma sağlandı ve 5 yıllık sözleşme imzalandı. Orta sahanın ortasında görev alacağı gibi ön libero mevkinde tecrübeli Ernst ve Mehmet Topal'a da alternatif oluşturacak.
Son transferimiz Arsenal kulübünden Carlos Vela. Almeida ile yolların ayrılması sonrası hücum hattı için alternatif arayışına girmiştik. Arsenal'in iki oyuncusu Bendtner ve Vela'ya talip oldum. Bendtner'den olumlu yanıt alamasak da Vela transferini bitirmeyi başardık. Yüksek bir maaş kazanıyor genç oyuncu takımından, karşılayamayacağım rakamlar değil ancak şu an için ekstra yük bindirmek istemedim takıma. Bu nedenle iki yıllık kiralık anlaşması yaptık kendisiyle. Sözleşmesi süresince 3 milyon €'ya tamamen transfer etme hakkına sahibiz.
Geleceğe yatırımımız da devam ediyor. Oyuncunun temsilcisinin tavsiyesi üzerine gündeme aldığımız genç Brezilyalı sağ bek Romario sözleşmesinin bitmesiyle birlikte ara transfer döneminde takımımıza katılacak.
Bunun yanında gözlem ağımızı genişletmek, kulübün avrupa futbolu ile ilgili bilgisini arttırmak amacıyla Hırvatistan'ın NK Zagreb takımıyla anlaşma yaptık. Her iki takım içinde hayırlı olsun.
Aramıza katılacak isimler şimdilik bu kadar. Yeni transfer düşünmüyorum ancak aramızdan ayrılacak arkadaşlar olabilir. Genç oyuncularımızın gelişimi açısından farklı kulüplere kiralanmaları gündemde.
-
17.Haziran.2012, 16:41
Yeni Takım, Yeni Oyun Anlayışı

Bu sezon ve önümüzdeki dönem için uygulamayı düşündüğüm sistem 4-4-2 diamond. Kanatsız formasyonda hücum beklerimizi çok daha etkili kullanabiliriz, orta alanda sayısal üstünlüğü sağlayıp oyunu kontrol etmek daha kolay olacaktır. İkili forvet hattına forvet arkasından da gelecek destekle hücum zenginliğimiz artacak. Yine iki güçlü takım çıkarabilecek kadroyu oluşturduk taktiksel anlayışımıza göre. Yukarıda görülen oyuncular dışında rotasyonda forma şansı bulabilecek Burak Kaplan, Muhammed Demirci, Branescu, Sezer Özmen gibi yetenekli oyunculardan oluşan oldukça geniş bir kadroya sahibiz.
Hücum
Savunma

Oyunun farklı anlarında yaklaşık yukarıdaki gibi şekil alıyor takım, bu da hem savunmada, hem hücumda etkili oyunu birlikte getiriyor. Hazırlık döneminde oyuncularımızın adapte olmasını sağlamak için bu düzeni kullandık. Hala geliştirme aşamasındayız ancak şu ana kadar geçen dönemden oldukça memnunum.
(Coutinho hazırlık döneminde denemeye aldığım bir oyuncu, transferini gerçekleştiremedim temsilcisinin bitmek bilmeyen istekleri yüzünden.)
Mesaj Yetkileri