Samsunspor ile oynayacakları maç öncesi yayıncı kuruluşa konuk olan Talha AYIK gündeme ilişkin soruları cevapladı.İşte genç teknik adamla yaptığımız röportaj:
Muhabir:Evet şu anda Beşiktaş'ın genç teknik direktörü Talha Ayık la birlikteyiz.Talha bey ligte iyi yoldasınız müthiş bir şampiyonluk yarışı var ve takımınız bu yarışın içinde.Avrupa da gruplardan takımı çıkardınız ne söylemek istersiniz?
Talha Ayık:Öncelikle hoşgeldiniz tesislerimize.Ligte işler gayet yolunda ezeli rakiplerimiz Galatasaray,Fenerbahçe,Trabzonspor u yendik ancak sezon başında tahmin edemeyeceğimiz bir takım ortaya çıktı İBB.Sezon öncesi iyi transferler yaptılar ve şu an bu konumdalar inşallah şampiyonluk hakedenin olur.Gerçi bunları konuşmak için erken ama güzel bir lig oluyor.Avrupa da bir üst tura çıktık.Evimizde muhteşem taraftarımız önünde Tottenham gibi güçlü bir ekibi yendik.Ayrıca taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum.Maça çıkarken tribünlere baktım.Her zamanki gibi olağanüstü bir destek vardı.Buraya gelen hangi takım olursa olsun bu atmosferden etkilenmemesi imkansız.
Muhabir:Peki Almeida nın sakatlığı takımı ne kadar etkiledi bildiğimiz kadarıyla Mart ayından önce dönmesi imkansız ek bir soru daha onun yerine forvet transferi gündemde mi?
Talha Ayık:Almeida çok iyi bir oyuncu sakatlanmadan önce çok formdaydı.Bony ile iyi ikili olmuşlardı ancak talihsiz bir sakatlık yaşadı umarım en kısa zamanda aramıza döner.Ülkesi Portekiz'e gitmek istediğini söyledi orada tedavi olmak istiyordu ama izin vermedim Türkiye de tedavisi başladı bir doktorumuzu görevlendirdik.Transfer konusuna gelince mutlaka iyi bir golcü alacağız en az Almeida kadar etkili olacak.Güçlü fiziği ve son vuruşlarda becerikli bir oyuncu arıyoruz.
Muhabir:Her maçtan önce mutlaka fikstür konusuna değiniyorsunuz.Bu konu hakkında konuşalım biraz.
Talha Ayık(Gülüyor)Ben her maçtan önce söylüyorum bazıları dalga geçmeye başlamış ama Dünya nın hangi ülkesinde var bu fikstür?2 günde bir maç yapmaktan oyuncular ufacık şeylerde sakatlanıyorlar.Rakiplerimizle eşit şartlarda yarışmıyoruz.Bizim suçumuz Avrupa da ülkemizi temsil etmek mi?TFF biraz aklını başına toplansın ve uyarılarımızı dikkate alsın yeter artık dilimizde tüy bitti.
Muhabir:Evet Beşiktaş Teknik Direktörü Sayın Talha Ayık ile birlikte güzel bir röportaj yaptık.Kendisine teşekkür ediyoruz bizi kırmadığı için ve Beşiktaş a da ligte ve Avrupa da başarılarının devamını diliyoruz.

Güzel gidiyorsun
Teşekkürler. Bu arada Caicedo yu gündemimize aldık
................