-
22.Haziran.2012, 02:15
1. Oyuncu bazında değil genel olarak teknik direktörlük ve taktiksel olarak maçlar kazanılsın.
Mourinho diyelim Madrid'den başka bir kulübe gidiyor ancak gittiği kulübün ne transfer hedefleri değişiyor ne defans sistemi ne genç oyuncuları ne de başka birşeyi.Sadece Mourinho'nun 4-2-3-1 sistemiyle oynuyorlar o kadar.Oyuncu iyiyse kazanıyor,o kadar.Ayrıca şu da var yenilseler de yenseler de,takım oyuncuları uygun olmasada 4-2-3-1 oynuyorlar.Çünkü Mourinho 4-2-3-1 oynar diye oyuna eklemişler.Ferguson,Bielsa vesaite diğerleri için de bunlar geçerli.Saçmalık.
Antrenörün sadece dizilişini değil,getirdiği tüm yenilikleri,zorluklarla başa çıkabilme başarısını,adaptasyonunu,taktiksel bilgisini,gençler üzerinde etkisini vesaireyi de oyuna eklemeleri lazım.
Kısacası Teknik Direktör özelliklerinde yazanların gerçekte oyuna işlenmesi gerekir.
2.Milli takım yönetilirken formda olmayan hatta hiç oynatılmayan bazı oyuncular milli takım kadrosuna seçildiğinde ve iyi oynadıklarında bu oyuncuların piyasası ve kadroya girme eğilimi artmalı.
İtalya milli takımı başındayken Laquinta'yı kadroya aldım.Çünkü sistemime Terget Man lazımdı.Laquinta çok başarılı olmasına rağmen Juventus'da reserve'den çıkamadı.Başka bir saçmalık.
3. Oyunda Teknik Direktörlerin ekipleri olmalı. Örneğin bir kulüple sözleşme imzalarken "kondisyonerimi de yanımda istiyorum" denebilmeli. Türkiye'ye gelen Zico-Rijkaard gibi hocalar nasıl ekipleriyle geliyorsa,oyunda da bu olmalı. Kulüp maaşlarından dolayı ekibinizden bazı kişileri istemezse duruma göre ya fedakarlık yapılır ya da o kulube gidilmez.Bu özellikler eklenmeli
4.Yükselişte olan takımların taraftarları artmalı. Belediye ile 4 sene şampiyonluk kazandıysan artık 1000-2000 kişiye oynamaz o takım.Böyle bir saçmalık da var oyunda.Az taraftarı olan bir kulüple ş.ligine gitmişsin Barca ile oynuyorsun ama taraftar sayın birazcık artıyor o kadar.
Ha birde hala benim gibi 2D Classic oynayanlar için,yeni 2D yapsınlar.Bu sefer yaptıkları 2D'de top da gözüksün lütfen.
Aklıma geldikçe daha yazarım.
Mesaj Yetkileri