@Endop
Teşekkür ederim bol bol takibini bekliyorum seninde
-Öncelikle takım hakkında biraz bilgi vereyim kendimce.
BOAVISTA KULÜBÜ NEDİR, NE DEĞİLDİR?
Futbol kulübüdür, basket kulübü değildir. Belki de öyledir de, bilemem. Bizim işimiz, futbol şubesidir. Boavista, 1903 yılında kurulmuş olan Portekiz'in köklü kulüplerinden biridir. Uzun yıllardır Portekiz'in en üst liginde yer almıştır. Çok değil, 2000'li yıllar içerisinde Boavista, Portekiz'in en iyi kulüplerinden biriydi ve hatta Avrupa'da da tanınan bir kulüptü. Portekiz ligini 2001 yılında şampiyon olarak bitirmiştir hatta. Tek şampiyonlukları budur. 1976, 1999 ve 2002 yıllarında ikincilik, 1989, 1992 yıllarında ise üçüncülük başarısı göstermişlerdir. Avrupa kupalarında boy göstermelerine rağmen en büyük başarıları UEFA Yarı Finali olmuştur. ( Azmış gibi söyledim ama neyse ehueh ) Kulüp son zamanlarda tarihinin en kötü dönemlerini yaşamaktadır ve üst üste iki sene küme düşerek ( ilkinde rüşvet verildiği için ikinci lige düşürülmüştür ) 2009-2010 sezonundan itibaren Porteguese Second Division'da mücadele etmektedir. Taça de Portugal adındaki kupayı da müzelerine 5 kere götürmüşlerdir kendileri. Şu an çok büyük bir borç içerisindedir Boavista, finansal açıdan çok kötü durumdadır. İşte ben de düzeltmeye çalışacağım.
KADRO
Sezon başındaki elimizdeki kadro budur. Ligimizdeki diğer takımlara göre kaliteli bir kadroya sahibiz. Kadro seçiminde 30 kişilik bir seçim yapabiliyoruz. Daha sonra ayrıntılı açıklamalar yapacağım.
KADRO KALİTESİ VE BEKLENTİLER: Yan başlık olarak bahsedeyim biraz bundan. Takımımız lige göre kaliteli. Eski oyunculardan kalma da değil takım, ama yine de kaliteli bir kadroya sahip olduğumuzu düşünüyorum. Hem zaten bizden ilk sene içerisinde lig atlamamız bekleniyor ve bulunduğumuz Division'da birinci olmamız bekleniyor ki çıkmanın da tek yolu bu. Bakalım neler yapacak kadromuz.
FİNANS
İlk resimde gördüğünüz üzere transfer bütçesi bile alamıyoruz takımdan ki normal karşılanmalı. Bu ligde kulüplerin 5'er bin, 10'ar bin Pound ile döndüklerini ve bu paralara bile büyük gözle baktıklarını düşünürsek, çok büyük bir borç batağındayız. Yaklaşık 4 Milyon Pound gibi bir borcu var kulübün ve bu çok büyük bir miktar. Maaş konusunda da sıkıntıdayız, zaten haftalık maaş bütçesinin çoğunu kullanmaktayız. Ben ilk gördüğüm anda transferi unutayım elimdeki kadroyla oynayayım mantığını kullandım. Elimden de oyuncu çıkarmak neredeyse imkansız, kaliteli olanları da çıkarmak istemiyorum, bir tek onlara talip olduğunu düşünürsek tabi ki.
TAKIMIN BAŞINI ÇEKECEK OYUNCULAR
Bu noktada iki oyuncu belirledim;
Ligin en iyi oyuncularından biri kendileri. Bu lige göre müthiş kaliteli bir kurt oyuncu. Zaten eğer bu ligdeyseniz ve kalite arıyorsanız ancak kurt oyunculara bakabiliyorsunuz. Takımımızın zaten kadrosunda bulunan bir oyuncu.
Ricardo takımın beyni rolünde. Ayrıca frikik, penaltı, korner, kaptanlık vs. hepsi bu adamda. Takımın teknik yönünü çekecek bir oyuncu.
*Önemli bir not: Aslında bu noktada 2 oyuncu belirledim dememin bir sebebi, takıma hücum oyunu oynatmak istemem. Defansta da kaliteli stoperimiz bulunmuyor mu? Bulunuyor. Kalemiz de idare eder ancak ben kesinlikle hücum oyununa yormayı planlıyorum takımı. Bu yüzden bu iki oyuncu kilit olmakta.
LİG İŞLEYİŞİ
Porteguese Second Division'da olduğumuzdan bahsetmiştim. Burada 3 farklı Division'a ayrılıyor takımlar. Kuzey, Merkez ve Güney gurubu diye. Biz Merkez grubundayız bir Porto şehri takımı olarak. Her grupta 16'şar takım var ve her takım birbirleriyle 2'şer maç yapıyor. 30 maç sonunda, her grupta birinci olan takım bir "Yükselme Play-off'u"na kalıyor. Toplam 3 takım bu play-offta, ve buradan 2 takım üst lige çıkmaya hak kazanıyor. Play-off sistemi nasıl işliyor fikrim yok, lig ilerleyince öğreneceğiz. Ancak Division'da birinci olmak şartımız. Bu arada alt ligle bizim ligimiz arasında çok takım değişimi yaşanıyor. Her gruptan 4'er takım olmak üzere toplam 12 takım küme düşüyor ve 12 takım da alt ligden üst lige çıkmakta. Heyecanlı bir lig olacağa benziyor.
Bu da benim bulunduğum Merkez Grubu:
TAKTİK ANLAYIŞIMIZ
Açıkçası burası biraz içime oturdu. FM hayatımda kanatsız taktik neredeyse 0 kere yaptım. Belki bir keredir, emin değilim. Ancak takımın sol kanadının çöküntüde olması ( bir altertanifimiz var, Nuninho, o da hiç mi hiç yeterli değil. ) ve Orta sahamızın merkez bölümü ( Çoğunlukla MC'ler ) çok kaliteli olduğu için, İlk defa kanatsız bir taktik deneyeceğim gibi. Ancak bu noktada bir tane kanatsız taktiğim bulunacak, 2 tane de kanat barındıran taktiğim bulunacak. Genelde atak oynamaya çalışacağız. Taktikleri şimdi paylaşmıyorum, çünkü sürekli taktiklerin ayarlarıyla oynarım, paylaşsam da anlamı kalmaz. Dizilişi felan ise resmi olan her maç öncesinde paylaşacağım zaten, sıkıntı yok.
Bakalım neler yapacağız. Her neyse genel bir bilgiden sonra takım hakkında, şimdilik burada keselim. Hazırlık kampını tamamladıktan sonra ki ona az bir şey kaldı, yeniden ss'lerle döneceğim.