Sayfa 375 / 483 İlkİlk ... 275325365373374375376377385425475 ... SonSon
11,221 ile 11,250 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Nesil
    2006
    Yer
    11

Quote Originally Posted by Bordo61Mavi View Post
    Bi turlu su konusmayi yapmadi Aziz Yildirim
    Bir türlü ortaya çıkmayan para sayma görüntüleri gibi.

"Futbolda şike" iddiaları üzerine görülen davada tutuklu sanık Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın çapraz sorgusu sona erdi.

Gergin geçen duruşmada, mahkeme başkanı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı sert bir dille uyarması dikkat çekti.

Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz’ın, “Ekşioğlu niçin 250 bin dolar aldı kulüpten? Bu konu ile ilgili çelişkili cevaplar var" sorusu üzerine, Yıldırım, “Benimle ilgili soruları sor. Ben bu paraların hesabını verdim. Size bu paranın hesabını verecek değilim" dedi.
    MAHKEME BAŞKANINDAN YILDIRIM’A TEPKİ
    Avukat Yılmaz, "Bana değil mahkemeye veriyorsunuz" demesi üzerine mahkeme başkanı araya girdi. Mahkeme başkanı, Aziz Yıldırım’a, "Aziz bey karışmayın. Soruyu sorar, gerekirse biz müdahale ederiz . Haddini bil. Sorulara cevap vermek istemiyorsan verme" diye tepki gösterdi. Yıldırım, “Ben haddimi biliyorum başkan" dedi.
    MAHKEME BAŞKANI: ÖZAYDINLI SEN İZLEYİCİSİN KONUŞAMAZSIN
    Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz'ın bir sorusunda Murat Özaydınlı’nın ismini zikretmesi üzerine, salonda izleyici olarak yer alan Özaydınlı söz almak istedi. Mahkeme başkanı, Özaydınlı’ya "Sen konuşamazsın izleyicisin" dedi. Özaydınlı ise, "Adım geçiyor ben konuşurum. O zaman adımı geçirmesin" dedi. Mahkeme başkanının gülümseyerek, “Tanık mı sanık mı ne olmak istiyorsun?" diye konuşması üzerine Özaydınlı, “Hepsini olurum ben" diye konuştu.
    "SAVCI BEYİN İŞİNE GELMEDİĞİ İÇİN TAPELERE KOYMAMIŞTIR"
    Avukat Yılmaz, "Emenike’nin transferi hangi aşamada gerçekleşti?" diye sordu. Bu soruya Yıldırım, "Ocak-Şubat aylarında kardeşim Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ gitti ve Karabük Başkanı Feridun bey ile görüştü. Ben maça gittiğimde de konuştum bu konuda. Zamana bıraktık. Kulüpten izin istedik ve Emenike ile de konuştuk. Daha sonra 9-10 milyon civarında başkan ile pazarlık yaptık. 9’a anlaştık. Savcı beyin işine gelmediği için tapelere koymamıştır. Diğer oyuncuların fiyatını arttırmamak için kamuoyuna 7 milyon dolar verdik dedik" dedi.
    reklam

YILDIRIM: BÜTÜN TAPELER YOK
    Duruşmada söz alan Aziz Yıldırım, “İddianameyi hazırlayan savcı bazı tapeleri hasır altı etmiş. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor. Bütün tapeler hasıraltı olmadan gelecekti" dedi.
    Bu sözlere mahkeme başkanı, "Bütün tapeler var" diye yanıt vermesi üzerine Yıldırım, "Bütün tapeler yok. Hayır" diye konuştu.
    Mahkeme Başkanı da "İddianameler uzun diyorsunuz sonra. Klasörde var tapeler. O savcı beyin takdiri" dedi.
    Yıldırım’ın çapraz sorgusu tamamlandı.
    MÜTALAAYA KARŞI SAVUNMALAR BAŞLADI
    Daha sonra savcılık makamının mütalaasına karşı savunmalara başlandı. Sami Dinç’in avukatı ‘Mahkemeye sunduğumuz yazılı savunmaları tekrar ediyoruz. Duruşma sırasında yaptığımız sözlü savunmamızı tekrar ediyoruz. Beraatimizi talep ediyoruz" dedi.
    "Futbolda şike" iddiaları üzerine görülen davada sanıklar, savcılık makamının esas hakkındaki mütalaasına karşı savunmalarını yaptı. Söz alan sanık avukatları, mütalaaya karşı savunmalarını geçtiğimiz hafta yazılı verdiklerini belirterek, “Mahkemeye sunduğumuz yazılı savunmaları tekrar ediyoruz. Duruşma sırasında yaptığımız sözlü savunmalarımızı da tekrar ediyoruz. Beraatimizi talep ediyoruz." dedi.

Mahkeme öğle arası verdi.

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Tarihi davada 20. duruşma!

• Aziz Yıldırım:“İddianameyi hazırlayan savcı bazı tapeleri hasır altı etmiş. Burada sadece Fenerbahçe yargılanmıyor. Bütün tapeler hasıraltı olmadan gelecekti"
    • Mahkeme Başkanı: “ Bütün tapeler var"
    • Aziz Yıldırım: "Bütün tapeler yok. Hayır"
    • Mahkeme Başkanı: “İddianameler uzun diyorsunuz sonra. Klasörde var tapeler. O savcı beyin takdiri"

Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz'ın bir sorusunda Murat Özaydınlı’nın ismini zikretmesi üzerine, salonda izleyici olarak yer alan Özaydınlı söz almak istedi.

• Mahkeme başkanı: “Sen konuşamazsın izleyicisin"
    • Murat Özaydınlı: “Adım geçiyor ben konuşurum. O zaman adımı geçirmesin"
    • Mahkeme Başkanı (gülümseyerek): “Tanık mı sanık mı ne olmak istiyorsun?"
    • Murat Özaydınlı: “Hepsini olurum ben"

• Nusret Yılmaz (TS Avukatı): “Emenike’nin transferi hangi aşamada gerçekleşti?"
    • Aziz Yıldırım: “Ocak-Şubat aylarında kardeşim Yıldırım ve Göksel Gümüşdağ gitti ve Karabük Başkanı Feridun bey ile görüştü. Ben maça gittiğimde de konuştum bu konuda. Zamana bıraktık. Kulüpten izin istedik ve Emenike ile de konuştuk. Daha sonra 9-10 milyon civarında başkan ile pazarlık yaptık. 9’a anlaştık. Savcı beyin işine gelmediği için tapelere koymamıştır. Diğer oyuncuların fiyatını arttırmamak için kamuoyuna 7 milyon dolar verdik dedik"

• Nusret Yılmaz: “Maça hakem tayin ettirdiniz"
    • Aziz Yıldırım: “O tapenin tamamını oku burada"
    • Aziz Yıldırım (sesini yükselterek): “Tapeyi iyi oku."
    • Mahkeme Başkanı: “Bir dakika Aziz Bey. Ben burada başkanım ya, sen sanıksın"

• Nusret Yılmaz: “Fenerbahçe’nin şampiyonlar ligine alınması konusunda Lütfi Arıboğa’nın payı olduğunu söylediniz"
    • Aziz Yıldırım: “Ben değil kamuoyu söyledi"
    • Mahkeme Başkanı: “Bunun ne ilgisi var"

Bu soruya salondaki bazı Fenerbahçeli izleyiciler isyan etti ve “Yeter be" diye bağırdı. Mahkeme Başkanı da, salona dönerek, "Ne oluyor orada" diye bağırdı.

• Nusret Yılmaz: “Doğan Ercan, FB tarafından görevlendirildi mi?"
    • Aziz Yıldırım: “Gençlerbirliği- Fenerbahçe maçında Trabzonspor’un teşvik primi gönderdiğine yönelik duyum üzerine kendisine konuyu araştırması için görev verdik. Ara sırada transfer çalışmaları için yetki verdik. Burada ne varsa sorumlusu benim. Biz Fenerbahçe’yi şampiyon yaptık. Aziz Yıldırım her şeyi bilmez. Yıldırım herkesin yatak odasını bilmiyor kardeşim"
    • Mahkeme Başkanı: “Bak seni atacağım dışarı"
    • Aziz Yıldırım: “Valla giderim"
    • Mahkeme Başkanı: “Böyle devam edemezsiniz. Hakaret edemezsiniz"
    • Aziz Yıldırım: “Ben bir senedir hapis yatıyorum boşu boşuna.Ben bir konuşuyum dava biter"

• Nusret Yılmaz: “Ekşioğlu niçin 250 bin dolar aldı kulüpten?Bu konu ile ilgili çelişkili cevaplar var"
    • Aziz Yıldırım: “Benimle ilgili soruları sor. Ben bu paraların hesabını verdim. Size bu paranın hesabını verecek değilim"
    • Nusret Yılmaz: “Bana değil mahkemeye veriyorsunuz"
    • Mahkeme Başkanı: “Aziz bey karışmayın. Soruyu sorar, gerekirse biz müdahale ederiz . Haddini bil. Sorulara cevap vermek istemiyorsan verme"
    • Aziz Yıldırım: “Ben haddimi biliyorum başkan"

• Soru: “Dinlemelere göre 12 hat var sizin kullandığınız. 10 tanede başkasının telefonlarından görüşmeleriniz var. Rabia Akın ve Gülbahar Çakın adına hatları neden kullanıyorsunuz?"
    • Aziz Yıldırım: "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Bizde o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz"

• Nusret Yılmaz: "Manisaspor Başkanına verilen paralarda açık var?"
    • Aziz Yıldırım: "Bunların hepsi dosyada var"
    • Mahkeme Başkanı: "Birbirinize saygılı olun"
    • Aziz Yıldırım: “Cevap vermiyorum o zaman"
    • Aziz Yıldırım: “Ben de soru sorabilecek miyim bu avukata, Sadri Beye sorabilir miyim?"

• Nusret Yılmaz: “Gönderdiğiniz paranın maçtan 12 saat geçmeden niye istediniz?"
    • Aziz Yıldırım: “Sen dosyayı iyi okumamışsınız. Ben Tamer’e parayı iade edeceklerdi 3 ay sonra. Ne kadar oldu dedim. O da 2 ay oldu dedi. Ben de ara parayı iste dedim. Bunların hepsinin kaydı var. Ben senin başkanına 92 milyonluk ihaleyi verdim. Trabzon’a ne yaptım bunu bilsinler. 3 tane büyük kulüp vardı Türkiye’de. Trabzon’u ben büyüttüm. Manisa maçında şike var. Trabzon şike yaptı. Hangi oyuncular Trabzonluydu o maçta"

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Aziz Yıldırım tüm ses kayıtlarının yayınlanmasını istedi , İlhan Ekşioğlu ve Mosturoğlu itiraz etti.

Bu arada Aziz Yıldırım'ın sonu bu üslupla hayır değil.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by Lim10 View Post
    Bir türlü ortaya çıkmayan para sayma görüntüleri gibi.

Para sayma goruntuleri hakkinda birsey dedigimi hatirlamiyorum

Her mahkemede konusursam su olur, herkes mahkemede gorecek, yer yerinden oynicak sudur budur.

Hic bomba etkisi yaratacak savunmasini gormedik suana kadar, kendisi icin yazik ediyor. Konusunda bitsin mahkeme, onun konusmasiyla bitiyorsa.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Böyle üslup mu olur yahu. Davanın havası çok garip.

Mahkeme Başkanı: “Bak seni atacağım dışarı"
    Aziz Yıldırım: “Valla giderim"

Bu kısım oldukça güldürdü beni Aziz Yıldırım arada eğleniyor sanırım
    Football is simple,but Football Manager is not

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post
    Aziz Yıldırım tüm ses kayıtlarının yayınlanmasını istedi , İlhan Ekşioğlu ve Mosturoğlu itiraz etti.

Niye itiraz ediyorlarki ? yayinlansinda kokten cozume gidilsin bu davada fazla uzadi

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Aziz Yıldırım ben bir konuşayım dava biter demiş.E niye o zaman 1 yıldır içeride yatıyor konuşmak için ne bekliyor anlamıyorum.

Quote Originally Posted by Night_Mare17 View Post

İçerisi değiştirmiş Aziz Yıldırım'ı

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Ben o kadar değişmeyi normal görüyorum. Adam ne kadar zamandır içeride. Kendini haklı gördüğü için de haksız yere orada olduğunu düşünüyorum. Bunun psikolojik olarak etkisi çok fazladır. Kınamamak lazım.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

O ses kayıtları mevzusu geçen ayki duruşma muhabbetiymiş alakasız bir olay yani.

Nesil
    2006
    Yer
    ada'dan

"Kulüp sevgisi renk aşkı için hareket menfaat sayılamaz." İlhan Ekşioğlu

Nesil
    2006
    Yer
    11

Duruşmadan anektodlar...

Sadri Şener'in Avukatı Zeki Mazlum'un teşvik primi verdigini resmen kabul etti.Trabzonlular bu duruma biraz tepki gosterdi.

Sadri Şener'in vekili: "Zeki Mazlum, teşvik verdi ama yönetimin haberi yok demeye getirdi."

( Diğer avukatlar söz alıp hemen düzelttirdiler)

- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Aziz Yıldırım'ın başkaları adına kayıtlı 12 adet telefon kullandığının ortaya çıktığı söyleniyor.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Quote Originally Posted by RaSenGan View Post
    Aziz Yıldırım'ın başkaları adına kayıtlı 12 adet telefon kullandığının ortaya çıktığı söyleniyor.
    hani şu emenikenin para sayma görüntüleri olduğu gibimi

Nesil
    2006
    Yer
    11

Tamam işte şike yapmış

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Aziz Yıldırım: "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Bizde o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz"

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Soru: “Dinlemelere göre 12 hat var sizin kullandığınız. 10 tanede başkasının telefonlarından görüşmeleriniz var. Rabia Akın ve Gülbahar Çakın adına hatları neden kullanıyorsunuz?"

Aziz Yıldırım: "İki tane telefonum var. Diğer telefonların çoğu şirkete ve kulübe ait telefonlar. Biri şirketten muhasebe müdürü Reyhan adınadır. Alın dedik aldılar. Diğeri de devletin bana verdiği korumanın aldığı telefondur. Almış getirmiş. Türkiye’de herkesin telefonu dinleniyor. Bizde o amaçla telefonum dinlenmesin diye aldık. Devlet her şeyi dinliyor. Devlet suça teşkil ediyor. Biz devlete güvenin insandık. Bu süreçten sonra güvenmiyoruz"

Nesil
    2009
    Yer
    Antalya

Fenerbahçe Başkanvekili Abdullah Kiğılı, Lig TV Muhabiri Ömer Güvenç'in sorularını yanıtladı.

UEFA KARARI
    İlk olarak UEFA'nın Fenerbahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne davet etmesiyle ilgili kararı değerlendiren Kiğılı, "Bu kararı bekliyorduk. UEFA, TFF'den çıkan karara bakar. 2 federasyon arasındaki farkı görüyoruz. Esas olan TFF kararıdır. UEFA'da bu karara baktı. Gidip UEFA'ya giden binlerce ihbara mı bakacak? Onların hepsi çöpe gidiyor" dedi.

Son kararın UEFA Disiplin Kurulu'nda olacağı yönündeki maddeye de değinen Kiğılı, sözlü savunmayı geçen hafta verdiklerini ve denetim kurulunda temiz raporu aldıklarını söyledi. Kiğılı ayrıca, Disiplin Kurulu'nda da olumsuz bir karar beklemedikleri ve bu işin artık bittiğini ifade etti.

"YILDIRIM BU HAFTA TAHLİYE OLUR"
    Başkan Aziz Yıldırım'ın cezaevinde olmasını yabancılara izah edemediklerini belirten Kiğılı, hukuksal bu durumu açıklamayadıklarını, Yıldırım'ın çete suçlaması ile yargılandığı için dışarı çıkamadığını tahmin ettiğini söyledi. Kığılı bu hafta tahliye kararı beklediklerini ve Aziz Yıldırım'ın yokluğunu çok hissettiiklerini dile getirdi.

"KEŞKE OYUNCULARIMIZI SATMASAYDIK"
    Fenerbahçe Başkan Vekili geçen sene yaşadıklarını süreci ise şöyle anlattı: "İlk başta çok önemsemedik. Ancak daha sonra durumun çetrefilleştiğini anladık. Bankalar sıkıştırıyordu. Feneriumlar boştu. Bizim de hatalarımız var tabiii. Mesela Lugano, Niang ve Andre Santos gibi oyuncularımızı gereksiz yere sattık. Emenike'nin durumu farklıydı. İçeriden çıktığı zaman tanınmayacak haldeydi ve artık Türkiye'de durmak istemediğini söyledi. O takım Şampiyonlar Ligi için oluşturulmuştu. Ve çok büyük başarılara imza atacaktık."

"Fenerbahçe'nin ne kadar büyük bir marka olduğunu son bir yılda anladım" diye sözlerine devam eden Kiğılı, "Allah, geçen sene yaşadıklarımızı kimsenin başına vermesin. Çok zor günler geçirdik. Taraftar çok büyük destek verdi. Düşünün hangi takım 46 bin kadın taraftar önünde oynar. Feneriumlar doldu taştı. Geçen sene 62 milyon TL ciro yaptık. Önümüzdeki senelerde de halka açmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"HERKESTEN DAYAK YEDİK"
    Abdullah Kiğılı bu süreçte kimseden destek görmediklerini dile getirirken, "365 gündür UEFA sopasıyla bizi darağacında idam ettiler. Şimdi ne yapacaklar merak ediyorum. Ancak hala ayaktayız" dedi.

Yeni yönetimde yer almayan Nihat Özdemir, Ali Koç, Murat Özaydınlı'yı arayacaklarını vurgulayan Kiğılı, bu isimlerin ayrılmamaları için de çok uğraştığını sözlerine ekledi.

http://www.ligtv.com.tr/haber/bu-is-artik-bitti

Nesil
    2006
    Yer
    Türkiye

Trabzonspor şike ve teşvik girişimi yaptığını söylemese bile bundan haberdardık.

Bu davanın artık nasıl sonuçlanacağı önemli değildir. Şike ve teşviğin önü açılmıştır ve kılıfı da hazırdır. Ben yönetici olsam milyon dolarların döndüğü bu noktada şikeyi yaparım. Tutarsa paralar bizimdir tutmazsa sahaya yansımamıştır zaten.

Nesil
    2006
    Yer
    22 | 34

Trabzonspor'lu yöneticilerin şike veya teşviği açıklamasında bir sorun yok.Nasılsa herhangi bir cezası yok bunun.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Teşviğin cezası puan silme olmamış mıydı?

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

ts teşviğimi açıkladı hayırdır

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by Lim10 View Post
    Duruşmadan anektodlar...

Sadri Şener'in Avukatı Zeki Mazlum'un teşvik primi verdigini resmen kabul etti.Trabzonlular bu duruma biraz tepki gosterdi.

Sadri Şener'in vekili: "Zeki Mazlum, teşvik verdi ama yönetimin haberi yok demeye getirdi."

( Diğer avukatlar söz alıp hemen düzelttirdiler)
    Ceza almazlar ki.Sahaya yansımamıştır büyük ihtimal Sadri Şener teşviği kabul etse bile bir halt olmaz.

Nesil
    2008
    Yer
    Balıkesir

Quote Originally Posted by SaLviO View Post
    ts teşviğimi açıkladı hayırdır
    Ağzından kaçırmış Lim10' un yazdığı mesaja göre. Ama doğru mudur yanlış mıdır bilinmez.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Doğruysa bu adam hangi yüzle bütün sezon kupayı istedi?

Nesil
    2006

Savcı şike ve teşvik için nediyor? Cezalansın.

Kısaca mahkeme heyeti bir maçta şike ve teşvik görürse cezalansın diyecek ve dosyayı kapatacak. Kısaca o maç için ne bir puan silme kararı verebilir ne takım düşürme ne de başka bir sey. Sadece tek kelime olan cezalansın diyerek dosyayı kapatır. Kısaca bu kararı örnek göstererek uygulayacak tek kurum TFFdir, o da özerk olduğu için mahkeme kararını kabul etme zorunluluğu yoktur.

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by LadroN View Post
    Ceza almazlar ki.Sahaya yansımamıştır büyük ihtimal Sadri Şener teşviği kabul etse bile bir halt olmaz.
    O kadar emin olmazdım ben.

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

04.05.2012:
    Quote Originally Posted by Walter Sakana View Post
    ...

Ayrıca soruşturmada adı geçen kişilerin bazıları telefon görüşmeleri için dinlenmesi imkansız denilen Blackberry telefon kullanmış olabilir mi? (telefon herhangi birinin adına olabilir, kullanan kişinin adına olması şart değil).
    http://forum.turksportal.net/vb/show...65#post2243865

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Trabzonspor Kaptanı Tolga Zengin, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın bugünkü şike duruşmasında, “Trabzonspor’u ben 4. büyük yaptım” sözünün sorulması üzerine de şu ifadeleri kullandı:

“Bu konuları benim konuşmam yanlış olur. Neticede bizden yaşça büyük insanlar. Ama Trabzonspor’un büyüklüğü şahıslarla alakalı değildir. İnsanlar Trabzonspor’un tarihini açıp okurlarsa daha iyi anlarlar. Onunla bununla büyüklük olmaz”.
    http://www.dha.com.tr/tolga-zenginde...si_331833.html

Nesil
    2011
    Yer
    Kocaeli

Maçtan sonra yapılan şike görüşmesi, izinden 1 hafta önce yapılan dinleme, el yazısı ile resmi evrak ... (eses - fener maçı özeti)

Mesaj Yetkileri