Yok benim aklıma avatarındaki adam , Del Piero , Buffon , Cannavaro bunlar geliyo şike bir hatadır evet ama büyüklüğün önüne geçecek kadar değil.
Yok benim aklıma avatarındaki adam , Del Piero , Buffon , Cannavaro bunlar geliyo şike bir hatadır evet ama büyüklüğün önüne geçecek kadar değil.
Yorumların çoğunu okudum, açıklayıcı olmak gerekirse bazı konulara değinmek faydalı olacak. Okumanızı tavsiye ederim
Böyle durumlarda iki türlü hukuk karşımıza çıkar
1- Ceza Hukuku
2- Spor Hukuku
Bugün alınan kararlar Ceza Hukuku'nu kapsıyor ve verilen cezalar kulüpleri değil kişileri bağlar.
http://www.gazeteboyut.com/takim-deg...i-yargilanacak
Spor Hukuku dediğimiz kısım -Tahkim Kurulu- ise zaten kararını daha önce vermişti.
http://www.tff.org/default.aspx?pageID=247&ftxtID=15398
Bu konuya neden değindim ?
Burada ve diğer platformlarda bugün alınan kararlar doğrultusunda "Fenerbahçe'nin şampiyonluğunun elinden alınması, Uefa tarafından büyük cezaya çarpıtılması, Kulübün alt liglere düşürülmesi vs vs" konuşup, dileyenler var. Tekrarlamak gerekirse Kulübü bağlayan kararlar zaten Spor hukuku bağlamında karara bağlandı. Bugünkü kararlar tamamen kişileri bağlayan ceza yargısıdır. Nitekim bu kararların -Eğer Tahkim kurulu bir karar almasaydı- Tahkim kurulu üzerinde bağlayıcı bir yanı yoktur sadece tavsiye niteliğinde emsal teşkil eder.
Yaşanan bu ikililik sadece bize mi özgü ?
Hayır. Eğer son bir senede yaşanan olayları az buçuk biliyorsanız vereceğim örnek açıklayıcı olacaktır. Hatırlarsınız Sion, Celtic maçında oynaması uygun olmayan futbolculara yer verdiği gerekçesiyle UEFA Avrupa Ligi'nden men edilmişti. İsviçre Yerel Mahkemesi bu kararı bozarak Sion'un kupaya katılmasını istedi. Uefa önce Sion'u kupaya dahil etmenin yollarını ararken, daha sonra tamamlanan Cas süreci sonrası, Sion suçlu bulunmuş ve olay kapanmıştı. Yani Yerel Mahkemece "Suçsuz" olan Sion, Spor Hukuku kanadı "Cas" tarafından "Suçlu" bulundu ve Emsal olarak bu karar kabul edildi.
Futbolun patronu Uefa tarafından önemli olan Ceza mahkemelerinin aldığı kararlar değil, Özerk Federasyonların kendi spor hukuk kurularının aldığı kararlardır.
Şimdi ne olacak?
Yargıtay'da cezalar onandığı vakte kadar Aziz Yıldırım ve diğer ceza alan kişiler dışarıda olacak. Aziz Yıldırım başkanlığına devam edebilecek. Gerekçeli kararın hazırlanması, Buna gelecek itirazların derlenmesi, temyiz süreci vs Adli tatili de düşünürsek bu kararlar ve itirazlar Yargıtay'ın önüne gidene kadar bir 6 ay geçer. Gün itibariyle 6-12 ay arasında Yargıtay tarafından sonuçlandırılır. Onanması durumunda ceza alan kişiler tutuklanarak hapse gönderilir ve diğer yaptırımlar uygulanır. Yargıtay tarafından itiraz kabul edilip, karar bozulursa dava süreci Yerel Mahkemelerde tekrar başlar. Ayrıca karar onandığı takdirde iç hukuk yolları tükeneceğinden Avrupa İnsan Hakları mahkemesine başvuru gerçekleştirilir. "Parantez açmak gerekirse zaten usule aykırı olan bu hukuk dışı mahkemenin verdiği kararlar AİHM'den döner ve Türkiye yine tazminat cezası öder" Son olarak Eylül ayında Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru hakkı başlıyor. Bunlarda ceza alan sanıkların diğer alternatifleri.
Son söz olarak, Bugünün kazananı yine X partisi olmuştur. Öncelikle il merkez teşkilatının içine karıştığı olayları iddianame'den kırparak adını davaya resmi olarak bulaştırmaktan kurtardılar, daha sonra bu olayla bağlantılı bütün sanıkları ceza almadan aklayarak yine AK oldular.
Aslında onlara kızmıyorum, kendime kızıyorum çünkü zamanında destek vermiştim, Onlar ellerindeki gücü en iyi şekilde kullanıyorlar, Öyle veya Böyle. Fenerbahçeli arkadaşlardan tek isteğim bunları unutmamaları, Sakın ama sakın unutmayın, günü gelince en iyi şekilde cevabımızı vereceğiz.
...
O senin görüşün birşey diyemem. Bana göre de sen mantıksız görüşüyorsun. 2-3 polis gelip seni durduk yere döverse senin gözünde bütün polisler değerini kaybeder. Yanlış mı ? Hayır ortada net bi durum var zaten. Bugün İtalya ligi diyince herkesin aklına şike, mafya geliyor. 1 kişi bile şikeyi yapanların adını sayıyor mu ?
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
ibo bjk maçı için ceza aldı heralde ya çünkü adalı ve tayfurda ceza aldı
İBRAHİM AKIN: Futbolcu İbrahim Akın, Süper Lig’de 1 Mayıs 2011’de oynanan FB – İBB, 15 Mayıs 2011’de oynanan TS – İBB ile Türkiye Kupası finalinde oynanan BJK – İBB maçlarında şike yapmak suçundan 1 yıl 6 ay 22 gün hapis ve 83 bin 320 TL adli para cezası ile cezalandırıldı.
gerekçeli karara bakmak lazım. İbrahim Akına olan aynı şekilde İskender'e de olmuş yanlış anlamadıysam, TS-İBB maçında şikeden ceza almış ama iki takımdan ceza alan yok.
SKENDER ALIN’A ŞİKEDEN CEZA
Futbolcu İskender Alın’ın Süper Lig’de 15 Mayıs 2011’de oynanan TS – İBB ve Türkiye Kupası finalinde 11 Mayıs 2011’de oynanan BJK – İBB maçlarında şike yapmak suçundan 1 yıl 15 gün hapis ve 83 bin 320 TL adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildi. Alın’ın, spor kulüplerinin, federasyonların, bünyesinde sportif faaliyet icra eden tüzel kişilerin yönetim ve denetim organlarında görev yapmaktan yasaklanmasına da karar verildi. Kulüp ve federasyonlarda görev almasına yasak getirilen Alın’a stada giriş yasağı da verildi. Ancak bu yasaklar davanın Yargıtay tarafından onaylanması halinde uygulanmaya başlanacak.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
TS - İBB maçı teşvik içindir herhalde
İbrahim Akın'da az değilmiş![]()
...
mahkeme kararının disiplin soruşturması kararını tek etkilediği durum yanlış bilmiyorsam şöyle oluyordu: adam disiplin soruşturmasında hatalı bulunuyor ama ceza davasında delil yetersizliğinden dışındaki beraatlerde disiplin soruşturmasında da bir ceza almıyor. yani; Serdar'ın durumu böyle oluyor.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bu ayrılık biter, Bu sevda bitmez demiştik, oyunları teker teker bozmaya devam edeceğiz, herkes rahat olsun![]()
Av.Emre @aAdvo
Bir de rahat olun tabi gevsemeden, savunmanin elinde ki kozlardan ozellikle iki tanesi bu davayi döndürür, dilekcelerde gorursunuz : )
Fenerbahçe son 10 yıl hep şampiyonluk yarışında oldu deniyor. İyi de bu kararlarla birlikte Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım'ın başkan olduğu 1998 yılından gözaltına aldığı tarihe kadarki 13 sezonu da zan altında kalmış oldu zaten. Aziz Yıldırım 2010-11 sezonunda bu işleri yaptıysa o zaman önceki sezonlarda da yapmadığını söyleyemezsiniz ki. Bu da nasıl hep şampiyonluk yarışı içerisinde olduğunuzu açıklayan bir yaklaşım sonuçta.
Adaletin hala yerini bulduğuna inanmıyorum, ceza alan suçlular dışında başta Mahmut Özgener olmak üzere paçayı kurtaranlar da var. Aziz Yıldırım'ın elinden tutarak genel kurula getirdiği ardından federasyon başkanı olmasını sağladığı ve sürekli Türk futbolu için ileriye dönük planlar yaparken nedense şike operasyonundan 1 ay önce ailevi nedenleri bahane göstererek aniden istifa eden Özgener benim gözümde aklanmamıştır.
Gerçi ceza alan suçlular ifadesi de yanlış oldu. Birkaç ay sonra yargıtaydan beraat kararları çıkacağını düşünüyorum. Sivas katliamı davasını hatırlayınca bu da pek sürpriz olmayacaktır açıkçası.
Tahkim Kurulu ve PFDK kararları her iki tarafı da (şikeye inananlar ve inanmayanlar) tatmin etmemişti. Mahkeme kararları sadece şikeye inananları tatmin etti. Yargıtay kararları ise şikeye inanmayanları tatmin edecek ve sonuçta herkes mutlu edilmiş olup dava kapatılacak.
Aygün tamam diğerlerini söyleyip duruyorsun anladık da , cidden var mı bi fikrin Ankaragücü ve Karabük maçları ile ilgili ? Hayır yoksa bizim de diğerleriyle olmasın![]()
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Yargıtayın açıklaması 1 yıldan fazla sürebilir, çünkü yargıtaya dosya gitmesi en az 2 ay ki Ağustos ayında zaten mahkemeler tatile giriyor, bununla birlikte yargıtayda bu dosya sıra alacak ve hiçbir tutuklu sanık olmamasından dolayı dosya hep geriye düşecek. Çünkü yargıtay önce tutuklu olan sanıkları sonra, tutuksuz olan dosyaları inceliyor.
Tepki göstermemiz gerektiğini söylemek yerine neden destek oluyo bunca kişi diye bi sorsan daha mantıklı olur.
@kanake
İmzası güzel bir arkdaşımız vardı nerelerde o
editt
5 maçta şike ve teşvik yapıldığı için ceza almamış ta sanki tamamen serbest bırakılmış zannediyor birileri sanırım.Sizin o avukatlarınıza göre mart ayından beri tahliye oluyor zaten Aziz Yıldırım.Şimdi de elimiz güçlü diyorlar yargıtay için,ne demelerini bekliyoruz ki? He şimdi böyle dedim yargıtaydan tamamen cezasız kalırsa 'ne oldu ahahah' falan olmasın ben onun derdinde değilim.
Diyelim ki 1 maçtan da olsa Aziz Yıldırım teşebbüste bulunmuş olsun ve ceza alsın kaç tane Fenerbahçeli acaba kulübüne sahip çıkacak? Hepsi yine Azizspor'lu olacaktır.Şuanda hakkında 6 yıl ceza istenen biri omuzlarda çıkarılıyor dışarı mahkemeden.Bir de arkadaşlar ceza alırsak şöyle karşı geliriz böyle karşı geliriz diyordu zamanında.Adam 5 maçta şike ve teşebbüs yaptığı garantilense de,beraat te etse siz bikere bu illete uyuşturucu gibi bulaşmışsınız bırakamazsınız.
Adam çok iyi oynuyor sizinle farkında değilsiniz.Evet kulüp için çok güzel şeyler yapmıştır eyvallah bunu herkes kabul ediyor.Ama şu sürecte taraftarla okadar güzel oynadı ki,içerden öyle güzel gaz verdi ki(şiir okumalar etkileyici konuşmalar vs),çıktığında arkasında kaç milyon taraftar olacak,kapıda yatan,polisten cop yiyen,biber gazı yiyen taraftar olacak ama Aziz bey yine paraları götürücek![]()