Resmi ya da ev yapımı olsun farketmez. Neticede maddi açıdan iyi yönetilen bir Fenerbahçe varsa vardır. Bu manada diğer yönetimlerde bu durumdan örnek alıp olayı daha ileriye taşımalıdır.
Tabi olayın yukardaki boyutu ile beraber "en zengin biziz" gibi ezme boyutu da vardır. Açıkçası yılların fıkarası Galatasaray bu zorluklarla bu açlıkla Türkiye'nin en başarılı futbol kulübüdür. Bir de parası olduğunu düşündüğümüzde neyse düşünmek istemiyorum.
bence siz bu verileri arastirma sefine gösterincünkü oyunda gs nin finansi fb den daha iyi durumda biz bunu kendisine zaten ilettik ama o israr ediyor hala gs nin finansinin daha iyi olduguna dair..
Ben şu sitede görmüştüm buradan alınmış olabilir;
http://www.hayatimfutbol.com/index.p...n-bilancolari/
FB TV hergün bir futbolcuyla röportaj yapıyor.
Az önce Özer Hurmacı ile yapılan röportaja denk geldim, takdir etmedim değil.
Futbolcular bu gibi bildirimlerde 3 türde gözümde canlanır.
1- 2 kelimeyi yan yana getirip söylemekte zorluk çekenler, yardım alarak konuşanlar.
2- Kaf dağının ağası olup biz süperiz, yeneriz, ezeriz gibi klasik kalıplarla konuşanlar.
3- Gerçeği en güzel şekilde sentezleyip realist bir açıyla değerlendirme yapıp konuşanlar.
Özer 3 numaraya adını yazdırmış durumda. Fenerbahçe'ye geldiğinden beri yaşadığı sıkıntıları, kendi hatalarını, maruz bırakıldığı zor durumu o kadar güzel özetledi ki bir insan aynı anda ancak bu kadar iyi eleştiri ve özeleştiri yapabilir dedirtti. Belli ki kamuoyu takibini en iyi şekilde yapan birisi ve kendisi üzerinde oluşan kamuoyundan oldukça etkilenmiş durumda. Maçlarda gereksiz risk almasının ve istediğini yapamamasının bu baskı olduğunu söyledi. Özellikle sakatlığın kendisini zihinsel olarak çok zorladığını söyleyerek yapmak istediklerini bir türlü sahaya yansıtamamasından dert yandı. Konuşmasının en can alıcı kısmı ise kendisine karşı bir ön yargı oluştuğunu ve iyi oynasa da kötü oynasa da potansiyel kötü olarak göründüğünü söylediği kısımdı. Bu konuda ne yazık ki haklı.
Umarım kötü geçen 3 senenin izlerini tamamen atlatır ve istediği kıvama ulaşır. Alex yavaş yavaş saha kenarına çekiliyor. Özer'de yüksek bir potansiyel var ve bunu işleyebilirse bir Alex olmazsa bile çok iş görecektir.
...
Bence yeter artık Özer'e tanınan şans.Bu sene Sezer'den çok şey bekliyorum ben.Özer'e gösterilen sabır Sezer'e gösterilmeli.
İkisinin de şanssızlığı aynı noktada buluştu; Sakatlık. Bir futbolcu için en kötü şeydir. Umarım ikisi de sakatlıktan şanssızlıktan uzak bir kamp süreci geçirir. Ondan sonra görün ne bomba top oynarlar : )
...
Egemen Reis"in Gozleri Kaymis Kafasi Dumanli
![]()
Şuan Kadromuzda Bulunan Milli Oyuncularımız
Volkan Demirel 54 Maç
Mert Günok 3 Maç
Hasan Ali Kaldırım 4 Maç
Bekir İrtegün 3 Maç
Serdar Kesimal 7 Maç
Egemen Korkmaz 6 Maç
Gökhan Gönül 25 Maç
Mehmet Topal 21 Maç
Özer Hurmacı 2 Maç
Selçuk Şahin 25 Maç
Mehmet Topuz 16 Maç
Caner Erkin 17 Maç
Semih Şentürk 28 Maç
Ayrıca A Milli Takım düzeyine gelen, daha önce alt yaş gruplarında forma terleten Sezer Öztürk, Özgür Çek, Orhan Şam gibi oyuncuları da eklersek Kadromuzda 16 tane Milli Takımda oynayabilecek potansiyelde oyuncu var. Önümüzdeki Dünya Kupası eleme ve hazırlık maçları sürecinde hepside performanslarına göre çağrılma şansına sahip. Türk oyuncu popülasyonumuz için çok önemli bir rakam ve kalite. Bu kaliteyi en iyi şekilde kullanıp bir takım olgusu içinde harmanladığımız sürece başarıya ulaşmada zorluk yaşamayız.
...
http://www.12numara.org/haber/1808/p...-yaylasindayiz
istanbul'da olup işi olmayan arkadaşlar pazar katılsın derim. ben katılacağım yüksek ihtimal
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Excel'e falan gerek yok. Sermaye arttırımına katılmazsa Galatasaray Sportif A.Ş., Financial Fair Play'de sınıfta kalıyor. %70'in üzerinde kalıyorlar. Tabloları inceledim daha önce.
Sermaye arttırımı bile tek başına yeterli değil. Beşiktaş'a yapılan uyarının aynısının Galatasaray'a da yapılması lazım ama SPK'nın Galatasaraylı başkanı(!) ayrımcılık yapmaya devam ediyor. Galatasaray'ın sermaye hak sahiplerine uyguladığı zulüme izin veren SPK başkanı da haksız kazanca izin veriyor, yatırımcının kandırılmasını yasallaştırıyor.
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz elbet. Kul hakkı affedilmez.
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Bunu da bir sen farkediyorsun dimi.![]()
En başta Galatasaraylı yatırımcılar sesini çıkarırdı, herhangi bir kurumun başındaki her Galatasaraylıya çamur atılması son dönem yükselen trendi. İşiniz zor gerçekten.
Bu haksızlık yapılmadan önceki gece SPK kuralları değiştiği için yatırımcı dava etse bile aylar-yıllar sürecek. Batan battı, yatırımcı bu fahiş bedeli ödemezse lot başına değer 1 TL'ye düşecek. Rezalete bakın. Ne için ödeyecek, bir hiç için.
Her şeyi kılıfına uydurulmuş. Dava açılsa yıllar sonra kazanılsa bile Galatasaray'dan geri alınacak da değil. Kimden alacak, nasıl alacak, alamayacak. Yatırımcı bu arada batmış olacak, zaten battı batacağı kadar.
Çamur değil, gerçek bunlar. Kabul edilse iyi olur.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Neyin gerçeği ?
Galatasaray ve Finansal fair play diye araştırma yapıyorsun, karşısına çıkan siteler, tirajik, 12numara, antu. Tamamen yanlı ve taraflı yerler. Muhtemelen de senin kaynakların bunlardır zaten, oradan oku burada sat hesabı.
Pek çok makaleyi okudum ben yine de, sattığımız kombine sayısına bile inanmıyor bunları yazanlar. Gerçekse, daha gerçekçi kaynaklara ihtiyaç var. SPK başkanı Gs'li diyerek olmaz. Aynı şike mevzusundaki olaylar, Lütfi Arıboğan Gs'li herşey ondan oldu, e abi Başbakan Fenerli bunu ne yapıcaz, paranoyaklık bu..
Hakkı yenen insan gider davasını açar, eylemini yapar varsa madem böyle bir şey. Susup oturmaz. Dava açmıyorsa, açıp geri çekiyorsa, ya da lanet olsun deyip bırakıyorsa kendi hatasıdır.
Kulübün başında onlarca şirketi yöneten adam var, adamın tek anladığı iş bu para mevzuları, ben sanmıyorum burada paylaşılan tablolardaki kadar karamsar bir durum olabileceğini, varsa da onlar sizlerden kat kat iyi bildikleri için önlemini alabilirler.
Ha olurda gelecek sene alınmazsak şampiyonlar ligine, o zaman bu taraftar sorumluları tükürüğüyle boğar, arkasında durmaz. Siz rahat olun.![]()
Dava açılmaması haksızlık olmadığı anlamına gelmez. Gören gözler gerçeği görüyor. Görmek istemiyorsanız yaptığın gibi gözlerini kapatırsınız.
Bunun başka konular gibi yorumlanacak tarafı bile yok. Ne yapıldığı ortada, her şey maddi.
Böyle haksızlık ile Galatasaray'ın alınmasını, Beşiktaş'ın alınmamasını gururunuza yedirebiliyorsanız ne âlâ.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Haksızlık varsa dava açılır. Bana bir tane somut dava haberiyle gel, ondan sonra senin keskin ve kendinden emin cümlelerinin değeri olur gözümde.
Ayrıca Beşiktaş evrakta sahtecilikten alınmadı, sapla samanı karıştırma.
...........Real Madrid’de forma giyen Mesut Özil Alman Kicker dergisine yaptığı açıklamada Fenerbahçe taraftarı olduğunu söyledi.
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
yeni bir olay degil daha henüz schalke'de alt yapida oynarkende röportajda fenerbahceli oldugunu söylemisti ayrica barcelona hayranidir kendisi..
Buda demek oluyorki Türkiye'ye gelirse Galatasaray'a gelecek![]()
- Rıdvan Dilmen : "Brezilya Milli Takımı'nın sol beki fazla oynayamıyor Fenerbahçe'de, sebep?"
- Aykut Kocaman : "Brezilya Milli Takımı'nın sol bekinin bunu düşünmesi lazım."
Hatta Schalke alt yapısındayken bir gün Fenerbahçe forması giymek istiyorumda demisti.![]()
zaten fm 2009'da araştırmacılar favori kulüplerini barcelona ve fenerbahçe olarak belirlemişlerdi. sonra mesut fenerbahçe'yi tuttuğunu yalanlar gibi olmuştu. amaan... adam real madrid'de dünya yıldızı oldu, almanya'nın en önemli oyuncusu oldu... fm 2010'daki gibi dzeko'yla birlikte fenerbahçe'ye transfer edemeyeceğimize göre kendisinin fenerbahçeli olup olmamasının bir önemi yok.
ronaldoyu da fenerli ypasın ya bi işe yarasın bari gerçi o YD ile tanıştıktan sonra iflah olmaz bida ama bi denesin![]()
Hani diyoruz ya bu hakem hatalarını ölçebilsek ne olurdu. Buyrun, en azından penaltı kısmı :
Aziz Yıldırım’ın son duruşmada Mahkeme Başkanı’na sunduğu İTÜ raporunu açıklıyoruz.
‘HERKES F.BAHÇE’NİN KOLLANDIĞINI SANIYOR AMA EN AZ PENALTI BİZE VERİLDİ’
Federasyon ve hakemleri etkilemekle suçlanan başkan Aziz Yıldırım, bunu çürütmek için İTÜ’ye başvurdu. Galatasaraylı Doçent Cevdet Cerit’in çalışması, kamuoyundaki algının ‘F.Bahçe kollanıyor’ olduğunu belirledi. Cerit, son 15 yılda en az penaltının F.Bahçe’ye verildiğini tespit edip, kamuoyu algısının yanlış olduğunu belirtti.
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, şike davasının son duruşmasında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci’ye çok ilginç bir belge sundu. Yıldırım’ın sunduğu belge, avukatları aracılığıyla İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi’ne yaptırdığı, Fenerbahçe’nin kamuoyundaki algısı ve buna karşılık gerçekleri içeren bir çalışmaydı.
Yıldırım’ın talebi ile akadamisyenler, öncelikle kamuoyunda F.Bahçe’nin kollanıp kollanmadığını araştırdı, ardından da kazanılan penaltılar hesaplanarak bu kayırılma olayının doğru olup olmadığını belirledi.
Yıldırım’ın avukatı Turen Öner’in başvurusu üzerine İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, araştırmayla Matematik Mühendisliği Bölümü’nü görevlendirdi. Bölüm de görevi Galatasaray taraftarı olan Doç. Dr Cevdet Cerit’e verdi. Bu çalışmayla, iddianamede yer alan, Aziz Yıldırım’ın eski TFF Başkanı Mahmut Özgener’e talimat vererek her istediğini yaptırdığı iddiası çürütülmeye çalışıldı.
Halkın kafasına yerleşen yargı
İTÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü tarafından mahkemeye sunulan raporda öncelikle Fenerbahçe’nin kollanıp kollanmadığı araştırıldı. Kamuoyu araştırması yapan bilim adamları, şu soruyu 340 kişiye sordu:“Size göre son 10 yılda en çok hangi büyük takım lehine penaltı verilmiştir?”
Bu soruya yüzde 32 oranla “Fenerbahçe” yanıtı verildi. Ankete katılanların yüzde 27’lik kısmı Galatasaray, yüzde 21’i Beşiktaş ve yüzde 20’si ise Trabzonspor’un kollanıp en çok penaltı verildiğini belirtti. Böylelikle, kamuoyu algılamasını belirleyen çalışma, halkın Fenerbahçe’nin en çok penaltı verilerek kollanan takım olduğunu düşündüğünü ortaya koydu.
Bilimsel çalışma tersini söylüyor
Daha sonra İTÜ’lü bilim adamları son 15 sezonun gol ve penaltı sayılarını oranladıkları araştırma ile kamuoyundaki bu algının bilimsel olarak doğru olup olmadığını belirlemeye girişti. Fenerbahçe’nin bu dönemde diğer 3 büyük takımdan ve hatta Gaziantepspor’dan bile daha az penaltı kazandığı görüldü. Raporda Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un kazandıkları penaltı adetlerinin kamuoyu algısı ile uyum gösterdiği belirlenirken, Fenerbahçe’nin halkın sandığından çok daha az sayı ve oranda penaltı atışı kazandığı belirlendi.
İTÜ raporuyla çürütülmek istenilen savcılık iddiası
Şike ve teşvik davası iddianamesinde Aziz Yıldırım’ın, Futbol Federasyonu eski Başkanı Mahmut Özgener ile yaptığı telefon görüşmelerinde şüpheli bazı konuşmalar olduğu belirtiliyordu. İddianamede, Yıldırım’ın, Fenerbahçe maçlarını yönetecek hakemlerin kendi lehlerine karar vermesi için girişimlerde bulunduğu, Yıldırım’ın hakem ayarlamaya çalıştğı ileri sürülüyordu.
Fenerbahçe Başkanı, İTÜ’ye hazırlattığı özel rapor ile, hakem ayarladığı iddialarının gerçeklerle örtüşmediğini bilimsel veriler ışığında kanıtlamaya çalıştı.
İŞTE RAPORUN SONUCU
Fener en çok golü attı, en az penaltıyı kazandı
16. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunulan raporun sonuç bölümünde İTÜ’lü bilim adamları vardıkları sonuçları ise şu şekilde sıraladı:
- Verilere göre takımların attıkları gol ortalaması ile paralellik taşımakta. Ancak Fenerbahçe diğer kulüplerin aksine attığı gol oranının çok altında penaltı kazanmış…
- Kamuoyu algısına göre en çok penaltıyı Fenerbahçe kazanıyor. Oysa Fenerbahçe kazanılan penaltı oranlarında ilk dört sıraya bile girememiş ve Gaziantepspor’un da altında yer almış durumda...
- Hakemlerin son 15 sezonda F.Bahçe aleyhine bir tutum izledikleri belirlenmiştir. Bu durum bilimsel verilere göre yüzde 97 tesadüfi değildir.
- İddianamede yer alan son 3 sezonun yani Mahmut Özgener döneminin penaltı istatistiklerinde hakemler Fenerbahçe’ye karşı diğer takımlarla eşit, yani nötr bir yaklaşım göstermişler…
![]()