Galatasaray ya transfer işlerini bilmiyor yada etik dışı olmayı tercih ediyor ortadaki iddia göre.iddialar:
1)Burak maç öncesi selçuk inanla görüşüyor daha sonra maçta sakatlık bahanesiyle oynamıyor fakat oynayabilir raporu var.Şimdi şenol güneş riske etmemiş olabilir futbolcusunu gayet mantıklı,selçuk burak buluşması da eski takımdaşlar birbirini özlemiş olabilir ben bunu mantıklı karşılarım fakat bu avrupada türkiyede binlerce kişi tarafından hoş görülmez.
2)Oyuncu transferi için önce kulüple görüşülür sonra oyuncu ile fakat gs önce amrabatın menejeriyle görüştü(Ashley Cole'un chelseaya transferine benziyor) zaten olaylar başladı bu yüzden amrabat transferini kimse etik olduğunu söylemesin adam sırf gs'ye gelmek için kadro dışı kalmayı göze aldı eğer gsli yöneticiler kayserili yöneticilerle görüşselerdi ilk olarak daha ucuza alabilirlerdi amrabatı.
3)Culio'nun sözleşmesinde kendi takımına karşı oynayabilir maddesi varsa culio'nun yaptığı etik dışı bir harekettir çünkü maç öncesinde culionun gsde ki yeri garanti terimin gelecek sezon ki kadrosunda yeri var gibi söylemler dolaşıyor bunun üzerine culio maça çıkmak istemediğini iletiyor hocasına bu bence hoş değil.
Tüm bunlara rağmen emenike'nin sakatlık raporu var ve fenerbahçeye karşı oynamadığı için transfer şikesi denildi.Bana kalırsa amrabat dışındakiler normal stratejik hamleler kimilerine göre etik kimilerine göre değil amrabatta ise kural çiğnenmiştir (önce kulüp sonra futbolcu ile görüştüğünü varsayıyorum)