Yok valla isteyen sahip çıkar çıkmaz.Ben Arda'ya sahip çıkıyorum.Ben de dahil görüşlerimizi başkasına kabul ettiremeyeceğimize göre burdan sonra tartışmanın pek bir anlamı yok.İsteyen istediği gibi düşünür.
Yok valla isteyen sahip çıkar çıkmaz.Ben Arda'ya sahip çıkıyorum.Ben de dahil görüşlerimizi başkasına kabul ettiremeyeceğimize göre burdan sonra tartışmanın pek bir anlamı yok.İsteyen istediği gibi düşünür.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Galatasaray'ın hayatında benim gördüğüm tek kritik nokta vardır: Lucescu'nun yerine Fatih Terim'in getirilmesi. O karar Galatasaray'ın kaybolan 8 yılına neden olmuştur.
Bugün Arda'nın geri dönmesi Galatasaray'ın hayatındaki önemli 2. virajdır. Bu yorumumu da sık kullanılanlara ekleyeyim. Arda gelirse ilerde kullanırım.![]()
Yalnız bir oyuncu ile bir teknik direktörün kulübe gösterdikleri etki farklıdır.Bir teknik direktör bir kulübü dibe sürükleyebilir ama bir oyuncu sürükleyemez.Kötü oynayan Arda bile olsa Fatih Terim varken o forma garanti değildir.
Fatih hoca 4 yılda kurduğu takım ile almadığı kupa bırakmadı. Sonra Avrupa yoluna düştü. Lucescu ise Terim'in kurduğu takımın başında sadece 2 kupa kazanabildi. Biri zaten Süper kupa 1 maçlık başarı. Diğeri ise Süper lig. Tabii ki Lucescu kalsaydı belki daha farklı olurdu ama Fatih hoca da gitmeseydi durum yine bunu gösteriyordu.Sonra Fatih hocanın gelişi ve başarısız oluşu buna etken oluyor.
Adını duymadığımız oyuncularla Şampiyonlar Liginde çeyrek final oynatan bir hocadan bahsediyoruz. Öyle bugünki gibi çerez Şampiyonlar Ligi değildi. 2 gruptan çıkıyordun. Rakiplerde Barcelona, Liverpool, Roma, Real Madrid, Milan vs. vs. Sonra şampiyon yaptığın sezon seçim kampanyası yüzünden yollanıyorsun. Böyle iyi giden bir takıma Fatih Terim'i değil dünyanın en iyi teknik direktörünü getirsen Galatasaray'a daha büyük kötülük yapamazdın. Mevzu isimler değil işleyen çarkın bozulmasıdır.
Şimdi aynı hikayeyi Arda ile birleştirdim. Galatasaray'a kötülük yapmak istiyorsan Arda'yı iyi yolda giden Galatasaray'ın içine sokarsın. Arda kötü oyuncu mu? Hayır. Hemen hemen her takımda oynar mı? Oynar. Takıma bu süreçte getirilmesi yanlıştır. Zamanında seçim kaygısıydı şimdi çilek kaygısı.
Bu kadar körü körüne bağlanmayı oldum olalı anlamamışımdır. Bir taraf Aziz Yıldırım'a körü körü bağlıyken diğer taraf da Fatih Terim'e bağlanmış. Nitekim Arda'nın dönmesi, veya dönüpte taraftarın tekrar bağrına basması ağzından çıkan bir lafa bağlı. Sizin hiç mi hür iradeniz yok arkadaşlar ? Birisi ne derse peşinden hemen gidiyorsunuz bir düşünüp tartmıyorsunuz.
Kusura bakmayın ama sizleri taraftar olarak değil de Fanatik olarak görüyorum. Bu kadar at gözlüğüyle bakmamak gerekiyor olaylara.
Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. "Bertolt Brecht"
ardanın gelmesi = 2012 galatasaraın bitmesi demek.
Arda'yı falan boşverin de arada Melo unutulup gitti.Gerçekten ihtiyacımız olan bölge olan orta saha için Melo'dan başkası yalan.Eğer Arda gelirse tartışırız aynı şeyleri şimdi önemli olan Melo.
yaa arkadaşar ne dediğinizi anlamıyorum arda belki hepimizden çok galatasaraylı hepimizden çok galatasaray ı seviyor onu biz bu duruma getirdik herşeyine laf ettik kız arkadaşına pantolonuna ayakkabısına reklamına en azından şu videoyu bari izleyin
http://www.youtube.com/watch?feature...=cLOmPmBXGc0#!
o hep bizim için savaştı bizim için a milli takımdaki oda arkadaşıyla bile kavga etti
O videoyu foruma yakın olan biri yaptı diye hatırlıyorum bir ara muhabbeti geçti diye hatırlıyorum.Yanlışım olabilir.
Edit:Pesimistyla nickli üye yapıyormuş.Araştırdım şimdi![]()
Last edited by europeanconquer : 20.Temmuz.2012 at 03:56
Buda video'nun altındaki bir yorum
Arda Galatasaray'ı sattı söylemi çok ayıp. Galatasaray yönetimi A.Madrid ile masaya oturduğu dakika Galatasaray yönetimi Arda'yı satmıştır. Sıfır maliyetle gelmiş, giderken Galatasaray'a 12,5M € kazandırmış bir futbolcudan bahsediyoruz. Tarihimizde böyle bir kazanç yok. Oynadığı dönemde 200 maça çıkıp 55 gol 88 asistle oynamıştır. En çok yıpranan futbolcu olarak Galatasaray tarafından hakkı ödenemez.
lincoln yarım sezonda asist kralıydı.Ayrıca golleride cabasıydı.Adamı harcadık artislik yapıyor diye.Arda yaptığında haklı oluyor ama
misimovic wolfsburgda asist kralı olup geldi oynatmadık bile sakız çiğniyor diye.Arda çiğnese ne güzel çiğniyor olurdu.Biz bu takımda çok yabancı harcadık takımdaki türk çetesi yüzünden.Arda da bu çetenin başıydı.Para kazandırıp gitti çok mutlu oldum gitmesine lütfen tam bir profesyonel olmadan geri dönmesin...
Ben Arda'nın gelmesine karşı değilim.Geçen sezonki olaylarda her iki taraf da hatalıydı.Arda'nın sevgilisine küfre kadar abarttı taraftar.Aynı şey bana da yapılsa bana da dokunur kırılganlık olur.Arda söylemişti zaten sevgilime küfredildiği an Galatasaray'dan gitmeyi kafama koymuştum diye.Gelirse yine bu takımın yıldızı olur çok büyük işler yapar.Ama neden gelsin ? Çok istediği Avrupa'da oynuyor.Takımıyla ilk sezonunda UEFA Şampiyonu oldu.Takımda önemli bir rolü vardı gelecek sezon çok daha önemli olacak.Orada basın da üstüne gelmiyor.Parası iyidir hoştur.Gelmesi için gerçekten mantıklı bir sebep yok.Ama gazetecilerin ısrarı,sağlam dediğimiz duyumcuların da tam bir Arda profili tarifi kafa karıştırıyor.
Arada fark var. Arda gitme kararıyla taraftarı üzdü, öncesinde gelişen bir çok olayla da - ki iki tarafında ciddi hataları var - arası açıldı Arda ile taraftarın.
Fatih Terim geldiği zaman takımı Arda'nın üzerine kuracağını söyledi, Arda'nın habersiz gidişiyle, yarı yolda bırakmasıyla, sistem çöktü daha lig başlamadan. Culio şans bulamaz diye gönderildi, hesapta olmayan Riera geldi. Yani Arda en çok Fatih Terim'i üzdü aslında.
Eğer ki Arda dönmek ister, bunu da Fatih Terim kabul ederse, kimse sesini çıkarmaz. Çünkü bizim bilmediğimiz detayların var olduğu anlamına gelir bu. Ama bağrına basma durumu yok. Arda, Hagi'nin golüne top toplayıcı çocuk olarak sevinen imajından çıktı, çıkarıldı. 10 numara verildi, çok erken kaptan yapıldı. Geri dönecekse kendisine çeki düzen vermesi ve #66 numarayı giydiği dönemdeki gibi olması gerek herşeyin.
Kimse Fatih Terim'in bir lafı ile, hiçbirşeyi unutmaz, kabullenmez. Öyle olsa şu anda Beşiktaş ile stadımızı ortak kullanıyorduk. Arda kesinlikle gelmesin diyenler bile içten içe düşünüyor bence, Galatasaraylı, en iyi, en kaliteli Türk oyunculardan biri sonuçta.
Yalçun Dümer fanatik web tv de canlı yayında çilek için 1.adayın Fernando Torres 2.adayın Andrei Arshavin olduğunu söyledi.Ne kadar doğrudur bilinmez
Yalçın Dümer de mi duyumcu oldu, ilk duyumları da çok başarısız. Kariyeri başlamadan bitti.![]()
Referans olarak birkaç isimden bahsetti ama açıklarken de Torres ihtimalinin çok düşük olduğunu söyledi ki bu da biraz Ömer Üründül yorumu oldu.Melo'dan daha çilek yok şuan benim için bu isimler gerçek olsa bile
Torres ismi çok fazla geçmeye başladı, olur da gelirse sırf kesmek için çocuk yaparım.
Bende bunu anlamıyorum.Oturup bir düşünseler Torres'in buraya gelmek değil aklından bile geçirmeyeceğini bilecekler ama düşünemiyorlar.Bu adam o takımdan ayrılacak olsa kapısına koşacak kaç tane kulüp var parasınıda gs'nin hayal edemeyeceği kadar öderler.Ama izler kalkıp burda onu yazıyorsunuz.
Burası Galatasaray transfer bölümüdür ve bununla alakalı istediğim herşeyi paylaşabilirim bu seni bağlayan birşey değil.Ki Türkiye'nin yüksek tirajlı spor gazetelerinden birinin web tv bölümünde Canlı olarak verilmiş bir haberdir bir duyumdur.Zaten Torres transferinin şuanki kadro,mali yapı ve ülke futbolu vb şartları ortaya koyduğumuzda ne kadar zor olduğunu bilmeyecek insan yoktur.
İsterseniz Messi,Ronaldo alınır mı diye tartışın o benim umrumda değil.Gereksiz yazılıp zaman kaybetmenin bir manası yok dedim ama siz 2 futbolcu olunca kendini Galacticos zanneten insanlar bunudaq tatrtışmanız normal unutmuşum.
Türkiyenin en tirajlı sallamasyon gazetesi evet.Nerden duydular acaba.Bilmeyecek insan çok değil az sayıda..
Kendi adıma konuşayım takımımı Los Galacticos falan zannetmiyorum.Çünkü öyle bir misyonumuz yok.Ayrıca sadece Fanatik'te değil sosyal medya ortamında da çok geçmeye başlayan bir isim bu.Ki ben bu haberi paylaşırken ne kadar zor bir ihtimal olduğunu da belirtmiştim.Ayrıca şahsi fikrim böyle takım dengelerini bozacak bu çapta bir transferi de istemem zaten bu sene özellikle maaş konusunda yeterince açıldık ve bunun daha Melo boyutu eklenmedi.Bunu anlamak zor değil biraz daha sakin ve zihnini açık tutarak oku yorumları senin için daha iyi olur boşuna gerilmezsin.
Arkadaşlar Arda konusu biraz canımı sıktı ve benim gördüğüm bazı gerçekleri insanlar da görsün istiyorum.
Malum 2010-2011 sezonu Galatasaray camiası için büyük bir faciaydı.Arda Turan bu takımın kaptanıydı ve o sezonda Galatasaray'ın kötü gidişatının en büyük sebebi Arda Turan olarak gösterildi.
Tabiki Arda Turan da belli maçlarda beklentileri karşılayamamıştı.Özellikle sakatlıklarla çok boğuşması iyi performans gösterememesinin en büyük nedeniydi.Bir de Sinem Kobal olayı var tabi.Adam ameliyattan çıktıktan sonra sevgiliyle fazla seks yaptığın için bu sakatlığı yaşıyor diyenler oldu.Zaten bütün galatasaraylılar üstüne geliyor adam sakatlık yaşadığı,formsuz olduğu için bir de bir anda Türkiye'nin gündemi Arda'nın cinsel hayatı oluyor.
Bu bir kere tam bir rezalet ve terbiyesizliktir.Sadece gündem oluşturulmak için yapılan bu haber Arda'nın Galatasaraydan gidişine çok büyük etken oldu.Galatasaraylı taraftarlar Arda gol attıktan sonra bile sırf bu haberlerden dolayı Sinem Kobal'a küfür etmişti.Bu nasıl bir şeydir?.Arda'nın yüzüne baka baka sevgilisine küfür etmek...Biraz da Arda yerine koyun kendinizi hiç bir insafınız yok. Ben de olsam ben de giderdim İspanya'ya.Kaptan yarı yolda bırakıp gitti diyorlar bir de gerçekten gülüyorum ben bu insanlara.
Peki Arda böyleydi Arda şöyleydi.Diğer 10 futbolcu kimdi hatırlayan var mı acaba.Sadece biraz araştırma yaparak aslında Galatasarayın eksi averajla bitirdiği sezonunun futbolcularını bir hatırlayalım.
-Kaleciler-
Leo Franco:Bütün sezon çok kötü maçlar çıkarmasına rağmen sabredilen sonra da Selçuk Şahin'den 50 metreden gol yeme yeteğine sahip mükemmel bir kaleciydi.Sözleşmesi Feshedildi.
Aykut Erçetin:Bu adam bile bu sezon en az 10 maça çıkmıştır.Başka bir şey yazmaya gerek duymuyorum.
Ufuk Ceylan:Aykutla ilk yarı değişmeli oynadılar...
Róbinson Zapata:Aykut Erçetin'in yerine devre arasında gelen karpuzlarla pozları olan yıldız bir kaleci. Gerçekten bu kaleci Galatasaray'ın adını bile kirletti bence.Böyle bir transfer olamaz.
Şimdi ise;
Fernonda Muslera: Herkes zaten bir şeylerin farkına vardı şu an.Açıklamaya gerek yok.
Defanslar:
Sabri Sarıoğlu:Bizim bildiğimiz sabri 2010-2011 sezonunda ilk 11 de çıkıyordu.2011-2012 sezonunda ise Eboue'nin futboluna alışan taraftar onun "1" aylığına Afrika kupasına gittiği zaman Sabrinin oyunu yüzünden çok şaç baş yoldu.Hatırlıyorsunuzdur umarım.
Servet Çetin:Yine başka bir süperstarımız.Gerçekten buraya bir şeyler yazmak zaman kaybı aslında ama Fatih Terim in gelişinden sonra formayı kaybetti.Sonra Fatih terim ona bir şans vermek istedi ve yanlış hatırlamıyorsam Türkiye Kupası maçında bir ikinci lig ekibine karşı bile yaptığı pas hataları(hatta geri pası bile aynı maçta en az iki kere doğru düzgün verememişti de gol yeme tehlikesi geçirmiştik) yavaş olması gibi etkenler onu bitirdi.Zaten o maçtan sonra sarı kırmızılı formayı "asla" giyemedi.
Gökhan Zan:Geçen sezon İlk 11 de oynayan oyuncu. Bedava Beşiktaş'tan alındı.Servet az daha iyi olarak görüyorum.Fatih Terim ona da pek şans vermedi.Neden acaba ?
Çağlar Birinci:Sakat
Hakan Balta:Geçen sezonun en kötü ismi belki de hakan baltaydı.Az küfür etmemişimdir doğruya doğru.Hatta avrupa ligine kaptit liviy miydi neydi öyle bir takıma yenilmemizin başlıca sorumlusudur kendisi.Fatih Terim in gelişinden sonra ben aynı futbolcuyu mu izliyorum acaba dedim.Gerçekten müthiş bir çıkış yakaladı ve bence gayet formda şu an.Beni en çok şaşırtan isim.
Emiliano Insúa:Bence bizde hakkı yendi.Galatasaraya çok sahip çıkmıştı.Yabancı bir futbolcu olmasına rağmen o kötü sezonda bile bunu yapması beni duygulandırmıştı:ama hagi hakan baltayı oynatmayı tercih etti.Kendi bilir.
Ali Turan:Yorum yapmayacağım o derece.
Şimdi ise;
Eboue:Sabri Sarıoğlunun başlığına gerekli açıklamayı yazdım zaten.
Semih Kaya:Servet'ten formayı kaptı.İyi de yaptı.Belli başlı hataları olsa da daha çok genç ve umutluyum.
Tomáš Ujfaluši:Atletico Madrid'ten reyes ve forlanla da anlaşmıştık ama sadece ujfalisi gelmesiyle insanlar 3'ün 1'i ni aldınız diye terbiyesizce espiriler yapmaya çalışırken ben bu adamın herkesin takdir edeceği bir performans göstericeğini düşünüyodum ve öyle de oldu.
-Orta Saha-
Barış Özbek:Biraz baskı uygulardı ama topla hiç iyi değildi.Hele bir orta sahaya göre.
Ayhan Akman:Bence toptan biraz anlıyor ve iyi geçen sezonun iyilerindendi tabi o kadroya göre.Fatih Terim döneminde yaşı itibariyle çok forma bulamadı.
Mustafa Sarp:Orta Sahadan bir tane ileri pas attıysa gelip ellerinden öpücem.
Elano Blumer:Yıldız diye aldık bizde tutunamadı.Mustafa Sarp'tan daha defansif oynatırsan böyle olur zaten.Neyse.
Lorik Cana:Allah Rızası için aklınıza bir melo yu bir de bu adamı getirin.Kendi yorumunuzu kendiniz yapın.
Juan Pablo Pino:Tamam bu adam da güzel oynadı.Ama ben pino pek beğenmem.Çok bencil oynuyor.Çok meziyetleri olmasına rağmen topu ayağında çok tutup illa kendisi skora gitmeye çalışıyordu.Oyun zekası zayıf bence.Hatta bilenler bilir o pozisyonda Mustafa Sarp'a bile hak veriyorum
Zvjezdan Misimović:Sakız çiğniyorsun ya lan git takımdan.
Arda Turan:Sakat formsuz mutsuz.Kötü oynadı bu sezonu.
-Sezon arası gelenler-
Kazım Kazım:Bu adam sezon arası gelip bizim takımda verebileceği katkı verdi ve iyi bir devre arası geçirdi.2011-2012 sezonunda ise düşüşe geçti ve bir yerlere gitti sonra.Fenerbahçe'den gelmiş olması yaşadığı düşüşten sonra hemen gönderilmesinin baş nedeni olarak görüyorum ben.Çünkü taraftar içine sindiremedi bir türlü doğruya doğru.
Emmanuel Culio:İşte bu adama laf söyleyemem.Keşke 2011-2012 sezonunda da kalsaydı.Fatih Terim de hata yaptığını ifade etti zaten bu adamı kiralık göndererek.
Yekta Kurtuluş:Herkes beğeniyor bu adamı ama ben pek bir numarasını göremedim nedense.Çok para verilirdi 4 milyon euro.Şimdi 4 milyon euro ya Realden topçular filan geliyor.Sakatlandı.
Harry Kewelliğer sezonlar başarılı bir performans göstermesine rağmen bu sezon hiç ortalıklarda yoktu.
Emre Çolak:Çok forma şansı bulamadı.
Şimdi İse:
Felipe Melo,Şelçuk İnan(25 gol demek zaten şu ikisi),Ceyhun Gülselam,Engin Baytar,Emre Çolak,formda bir aydın yılmaz,Albert Riera.Kararı siz verin hangi sezon daha iyiymiş kadro.
-Forvetler-
Mehmet Batdal:İkinci ligden geldi.Bu sezon Karabükspor bile onu istemedi.
Milan Baros;2010-2011:Sakat sakat sakat sakat sakat
2011-2012:Formsuz,hakemlerle konuşmaktan maç oynayamayan adam.
Bogdan Stancu:Haginin gerikafalılığın dolayı illa benim bildiğim oyuncularla oynayacak galatasaray demesinden dolayı 5 milyon euro ya alınan futbolcu.Romanya'da insanlar şaşırdı.Kendileri bile dediler bizde 2 milyon eurodan fazla fiyata gidebilecek oyuncu yoktur diye.Orduspor'da başarılar dilerim.
-Şimdi-
Johan Elmander:İzleyenler biliyor zaten nasıl oynadığını.
Necati Ateş:Oyuna çok katkısı olmasa çok fazla attığı goller başarılı kıldı kendisini.
Sercan Yıldırım:Biraz umutlanmıştım gelişine ama 5 metre top süremezsen hep topu ayağından açıp kaptırırsan galatasarayda yedek kalmaya mahkumsun kusura bakma.
Peki şimdi size soruyorum arkadaşlar.Arda Turan'da mı sorun varmış da Galatasaray o sezon tarihinin en kötü sezonunu yaşamış.Bir sorun kendinize bakalım.Neden şimdiki ilk on bir ile geçen sezonki ilk on bir hakan balta dışında farklı bir sorun bakalım.
En laf atılmaması gereken insana laf attı bu medya.Adnan Polat da Arda'nın hiç arkasında duramadı.Adam şuçu çorbacının açılışına gitmek ve sevgilisinin oynadığı filmi beraber izlemek için sinemayı kapatması oldu.Tebrik ediyorum bu haberleri çıkaranları ve böyle "Şuçlar" işlediği için Arda Turan'a kızıp Galatasaray yerine Fenerbahçe'ye gitsin diyebilecek vicdanı olan insanları...
Last edited by Nedvedmania : 20.Temmuz.2012 at 16:19 Reason: Kelimelerimize dikkat edelim !