benim merak ettiğim bir nokta da; hani Avrupa ülke federasyonları UEFA ya ihtar çekiyordu Fenerbahçe katılmasın diye. ne oldu onlara ? ya da onlar aslında hiç olmadı mı ? yine mi bizim medyamız ...
benim merak ettiğim bir nokta da; hani Avrupa ülke federasyonları UEFA ya ihtar çekiyordu Fenerbahçe katılmasın diye. ne oldu onlara ? ya da onlar aslında hiç olmadı mı ? yine mi bizim medyamız ...
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Federasyon bu adımları atarken hiç Uefa'yla iletişimde bulunulmadığına inanıyor musunuz gerçekten ?
Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüpleri TFF tarafından aklandı, mahkeme tarafından suçlu bulundu. Mahkemenin kararı Yargıtay'da onaylansa bile spor tarafını etkilemiyor deniyor.
Fenerbahçe geçen sene TFF yüzünden men edildi, hakkını aramak için dava açtı ama geri çekti. Geri çekmesi demek kabul etmesi demek değil mi ? Ülke menfaati lafı seni düşünmeyen ülkenin kurumunu ödüllendirmek olmuyor mu ? Buna gerçekten inanan var mı ?
Ama bir yandan da biz şike yapmadık deniyor. Burda bir kısır döngü var çözemedim.
Gelelim bu seneye, Uefa men etmeyecek, zaten bir sene ceza aldık deniyor. Yani ceza kabul edildi. Cezamızı çektik diyenlerde var. Bu şikeyi kabul etmek değil mi ? Olur da ceza gelirse Beşiktaş'tan ötürü hiçbir takım gidemez deniyor, sürecin başlarında toplu men gelebilir dendiğinde öyle bir şey olmaz denmiyor muydu ?
Ben taraftarların yazdıklarından bunları çıkardım. Yazdıklarımda herhangi bir sarı - kırmızı bakış açısı olmayıp, tamamen mantıksal açıdan düşünüyorum. Eksik yazdığım, atladığım şey olabilir. İşin içine duygu karıştırmadan cevap verebilecek olan varsa, bilgilenmek isterim. Buna uygun ortamlardan birinin burası olduğunu düşünüyorum, amacım konuyu alevlendirmek değil.
Infantino dedi ki : "UEFA will continue with its zero tolerance policy towards any involvement in illegal or irregular activities connected to our matches, and anyone caught risks a life ban from the game."
Buradan anladığımız kadarıyla Infantino'nun demek istediği şu: Bizim maçlarla alakalı yasadışı veya düzensiz eylemlere karşı sıfır tolerans politikası devam edecek ve yakalanan ömür boyu menle karşı karşıya kalacak.
Altını çizdiğim yere baktığımızda görüyoruz ki, lig maçlarını değil, Avrupa kupaları maçlarını kastediyor.
O yüzden ceza pek muhtemelen görünmüyor, kaldı ki spor hukuku açısından iş bitti ve Fenerbahçe aklandı. (İster beğenirsiniz ister beğenmezsiniz, futbolun yerel patronu nezdinde bu iş bittiği için F.Bahçe aklanmıştır diyorum)
4. ne anlama geliyor bu? uefa'nın tff'nin yapmaya çalıştığı aklamayı hukuken kaydetmeyip bulup, kendi soruşturmasına devam ettiği anlamına.
3. o ipucu şu. infantino, uefa disiplin komitesi müfettişlerinin tff'nin aklamasına karşı fenerbahçe dosyasını incelemeyi sürdüğünü söyledi
2. infantino özel yaptığı açıklamada bundan daha da ileri giderek fenerbahçe'nin durumuna ilişkin önemli bir ipucu verdi.
1. infantino'nun uefa resmi sitesinde yer alan ilk açıklamasında sıfır toleransın altını çizmesi önemli.
0. infantino'nun açıklaması - uefa genel sekreterinin açıklamasının satır altları önemli bilgiler içeriyor.
melih sabanoglu
@melihsabanoglu
https://twitter.com/melihsabanoglu
Sorularıma ek yapıyorum. TFF iyi mi kötü mü ? Yani Uefa'dan men edilince TFF yüzünden olurken, aklanmak yine TFF'den ötürü oluyor. Tabii başkan değişti arada o detay var ama sonuçta TFF kurumu belirli kurallarla yönetiliyordur, keyfi değil.
Bir de Aziz Yıldırım ne mahkemede net olarak konuştu, ne de çıktıktan sonra. Sizce neden konuşmuyor ?
Melih Şabanoğlu yine komik duruma düşmüş.
Gören de Uefa kararı beğenmeyip onun için incelemek istedi sanır. Hayır, zaten federasyon bir karar vermişse bunu Uefa'nın incelemesi lazım. Tercümesi falan da sürüyormuş İnfantino'nun kendisi dedi bunu. Yapılan açıklama bir sayfa bile değil nasıl bu kadar şey görülürken bazı şeyler görülmemiş ?
Uefa'nın resmi sitesinde yaptığı açıklamalar dediği de kura çekilirken İnfantino'nun katılacak kulüplere verdiği sıfır tolerans mesajıydı -burada isteyen "connected to our matches" kısmını görmezden gelebilir-, isteyen videoyla karşılaştırabilir metini.
22 Haziran'da isteyen açabilir yine Uefa disiplin kurulu nihai kararı verecek diyor. Ona rağmen daha yeniymiş gibi kendi soruşturmasına dahil etti demek komik olmuş.
Ali ya da Veli, önemli değil, sonuçta bizim yasalarımız böyle, Tahkim karar verdiğinde, iş bitiyor, yasayı getiren ben değilim.
Ayrıca, adil yargılanma olmuyor, savunmanın hakkı sorunmuyor gerekçeleriyle kapatılan Özel Yetkili Mahkemeler var, bu sebeplerle kapatılan mahkemenin verdiği kararlar, üzerinde konuştuğumuz kararlar, işin sadece şike/teşvik yönü olsa, yine yasalarımıza göre ilgili mahkemelerde yargılama yapılabilirdi.
Yargıtay'ın kararı bozup, ilgili mahkemelere yeniden yargılanmak üzere göndermesini istiyorum ama sanmıyorum öyle bir şey olacağını.
"YÜCE ATATÜRK"
1)TFF aklayınca kimse "Yaşasın TFF" naraları atmadı burda, sadece yapması gerekeni yaptı dendi.
2) Beşiktaş'ın başkanı -ki o dönemde Fenerbahçe'ye yaklaşımını herkes biliyor- TFF başkanı oldu ve herkes Fenerbahçe'yi kolluyor diyor.. Beşiktaş varken neden zamanında kin kustuğu Feneri "ölümüne" kollasın.. Sığındığınız tek şey dil sürçmesinden oluşan "Fenerbahçemiz" lafı oldu hep..
3) Aziz Yıldırım konuşuyor ama kimse dinlemiyor anladığım kadarıyla.. Ne dedi en son, herşeyi konuşacağız ama bunların bir zamanı var..
Aziz Yıldırım mahkemede konuşabileceği her şeyi konuştu bana göre. Medyada hep Trabzonspor'a saldırdı, Galatasaray da şike yaptı dedi gibi manipülasyonlarla karşılaşabilirsiniz ama her maç için sayfalarca savunma verildi hem sözlü hem yazılı. Ama bu özel yetkilinin kararını değiştirmedi o ayrı.
Bundan sonraki konuşmaların zamanı bence de geldi ama bakalım neler yaşayacağız.
Medyada Trabzonspormu saldirdiTrabzonun ne derecede medya gucu varmis
Bence tam aksi medyayi Fenerbahce iyi kullandi. Sivas iftira atti medya yayinladi sizler itiraf dediniz, ayni seyi Manisa yapti iftira atti sizler itiraf dediniz
Hukukun H'sinden anlamayıp nasıl oluyor da böyle ahkam kesebiliyorsun? Benden iyi biliyorsan bir zahmet anlatıver, izah et bakalım da biz de öğrenelim. Cahil kalmışız senin yanında anlaşılan.
İlgili arkadaşlara olayın SPOR HUKUKU açısından sonlandığını anlatmak istiyorum. Dilimin döndüğünce anlatacağım.
5894 sayılı TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUN bizim SPOR HUKUKU alanında yol göstericimizdir.
Tahkim Kurulu da bu kanunun 6. maddesinde tanımlanmıştır. Kanun der ki :
3. ve 5. fıkraları özellikle sildim, konuyla bağlantılı fıkraları kopyaladım, dileyen açıp bakabilir.Tahkim Kurulu
MADDE 6- ( 1 ) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.
( 2 ) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.
( 4 ) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.
Bu maddede ne diyor?
4. fıkraya bakıyoruz: Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.
Yani; (adım adım anlatacak olursak)
1. PFDK tarafından Fenerbahçe lehine karar verilmiştir.
2. Bu karara Trabzonspor ile Bursaspor kulüpleri mevzuattaki 7 günlük itiraz haklarını kullanarak itiraz etmişler, ancak bu itirazı Tahkim Kurulu reddetmiştir.
3. Dolayısıyla artık olay kapanmıştır.
4. Görüldüğü gibi bu kararlar aleyhine de asla ve asla yargı yoluna başvurulamaz.
Özetlersek;
Spor hukuku aşaması kesin ve nihai olarak sonlanmıştır, o defter bir daha açılmamak üzere kapanmıştır.
Fenerbahçe'nin ligden düşme ihtimali de yoktur, PFDK tarafından ceza alma ihtimali de yoktur.
--------
Önemli Not: UEFA'nın yürüttüğü soruşturma bambaşka bir şey. UEFA'nın, TFF'nin şikeye karışmadığını tespit ettiği kulüp hakkında ceza vermesi pek muhtemel değil. Bu bir bakıma TFF'yi de cezalandırmaktır. Ceza verebilir kendi disiplin talimatına göre, ancak çok zorlama olur.
Unutmayın, mahkemenin verdiği karar kişileri cezalandırmıştır, hürriyeti bağlayıcı ceza ve adli para cezası ile. "Sen maçı manipüle etmişsin, kanun gereği seni şu kadar yıl hapis cezasına çarptırıyorum" demiştir mahkeme, ama asla Fenerbahçe hakkında bir hüküm tesis etmemiştir mahkeme ve edemez de. PFDK Fenerbahçe hakkındaki kararını şöyle vermişti :
71- FENERBAHÇE A.Ş. hakkında, 21.02.2011 günü oynanan Manisaspor – Trabzonspor, 26.02.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Kasımpaşa, 04.03.2011 günü oynanan Kayserispor – Manisaspor, 06.03.2011 günü oynanan Bursaspor – İstanbul BBSK, 06.03.2011 günü oynanan Beşiktaş A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 07.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Fenerbahçe A.Ş. (oyçokluğu), 13.03.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş. – Konyaspor, 18.03.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Fenerbahçe A.Ş., 20.03.2011 günü oynanan Gençlerbirliği – Trabzonspor A.Ş., 09.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Fenerbahçe A.Ş., 10.04.2011 günü oynanan Galatasaray A.Ş. – Trabzonspor A.Ş., 17.04.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.- Bursaspor, 22.04.2011 günü oynanan Eskişehirspor – Trabzonspor A.Ş. (oyçokluğu), 24.04.2011 günü oynanan Bucaspor – Fenerbahçe A.Ş., 01.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– İstanbul BBSK (oyçokluğu), 08.05.2011 günü oynanan Kardemir D.Ç. Karabükspor – Fenerbahçe A.Ş., 15.05.2011 günü oynanan Trabzonspor A.Ş.– İstanbul BBSK, 15.05.2011 günü oynanan Fenerbahçe A.Ş.– MKE Ankaragücü(oyçokluğu), 22.05.2011 günü oynanan Sivasspor – Fenerbahçe A.Ş. müsabakalarında, müsabaka sonucunu etkilemekten dolayı sevk yapılmış ise de isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,
Karar verilmiştir.
Tartışmaz mısın, tartışamaz mısın?
Tartışabiliyorsan buyur tartış ama bilgi birikiminin tartışmayı kaldırabileceğini sanmıyorum.
---
F.Bahçe'yi akladı diye methiyeler düzdüğümü nereden biliyorsun güzel kardeşim?
Demirören'in gösterdiği duruşu tabii ki öveceğim, methiyeler de düzeceğim. Genel Kurul'da "Eğer bir duruş sergileyeceksek hep beraber olalım, UEFA'nın da karşısında duralım" demişti.
Aydınlar gibi kıvırmadı.
- "Mahkeme kararını bekleyeceğiz, öyle karar vereceğiz."
- "İddianameyi bekleyeceğiz, öyle karar vereceğiz."
- "Savcılıktan bilgi ve belgeleri bekliyoruz, kozmik odada inceleyeceğiz."
- "Sezon sonunda karar vereceğiz."
- "Sezon bitmeden karara bağlayacağız."
- "F.Bahçe'yi Şampiyonlar Ligi'ne UEFA göndermedi, biz değil."
- "Eğer göndermeseydik 8 yıl ülke olarak ceza alacaktık."
Ben duruş sergileyen adamı tabii ki desteklerim. İyi bir duruş olur, kötü olur. En azından dik durdu. Sen beğenirsin veya beğenmezsin, o beni ilgilendirmez, ama ben beğendim ve destekliyorum.
En başında Demirören ne dediyse onu yaptı, bir duruş sergiledi. Beğenip beğenmemek herkesin kendi takdiri.
Benim beğenip beğenmemi de eleştiremezsin. Görecedir.
Cok guzel, hersey silbastan yineyeniden belgeler yeniden savunmalar. bikmadiniz mi artik bunlardan, konunun guncelini tartisalim. bunlar 50 kere yazildi cizildi sonucta :]
Aygün o gösterdiğin kısım ek delil dosyasında var deniyor ama aslında öyle bi kısım yok diye biliyorum.. Uydurma olması lazım.. Önceki sayfalarda konulmuştu yine o kahe kısmı
Benim diyecek bir şeyim yok. Aç bak bakalım mahkeme kararına.
Bahsi geçen Manisaspor-Trabzonspor için Aziz Yıldırım'a ve İlhan Ekşioğlu'na ceza mı verilmiş, beraat mi verilmiş.
Ayrıca, sahaya yansımış veya yansımamış demiyorum, mahkemenin verdiği beraat kararını da geçiyorum, güzel kardeşim soruyorum sana, bu maçta teşvik verildiğini nasıl anladın?
Dikim, ekim, tarla, işçi kelimelerini kullandığın zaman olay bitiyor mu?
"RaSenGan, geçen gün Man Utd-Chelsea maçında dikim yaptık olmadı ya, arayalım Agüero'yu bir tarlayı sürsün, ekim yapsın Dzeko, bir gel konuşalım" dediğim zaman olay bitiyor mu? Şike veya teşvik mi yaptım?
Bu tapede nerede karşı taraf? Nerede senin anlaştığın taraf? Aziz Yıldırım ile İlhan Ekşioğlu aralarında SABAHA KADAR "şike yapalım, teşvik yapalım" diye konuşsalar kaç yazar?
Hani nerede PARA TRANSFERİ?
Hani nerede anlaşılan FUTBOLCU, HAKEM?
HANİ KARŞI TARAF NEREDE?
Bütün bu dediklerimi mahkemenin beraat kararından ayrı olarak düşünüp cevaplayabiliyorsan cevapla.
Ha bak konuşma şöyle geçer, o zaman biraz kafam bulanır:
Aziz Yıldırım ile Kahe arasında:
- Kahe, bak adam gibi oyna ha Trabzonspor'a karşı, parayı da haftaya vereceğiz.
- Tamam başkan, yalnız 500 bin dolar isterim.
- Tamam orayı hallederiz, sen iyi oyna.
Bak buna benzer veya bu anlamı taşıyan konuşma olsa bir derece anlayacağım, ama o bile yok burada.
Ve söz konusu karşı taraf olmadığı gibi MENFAAT TEMİNİ varsa mutlaka PARA olmalıdır ama ortada para yok.