1 ile 30 arası toplam 403 sonuç

Konu: FM 2012 Taktik ve Antreman hakkında soru-cevap odası

Hybrid View

Taktiğin normal ise klasik değilse Kenar talimatlarından Topa sahip ol, Topu iyi saklayan, pası, çalışkanlığı iyi bir oyuncun varsa oyun kurucu ya da topu tut diyebilirsin

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by leventb12 View Post
    Taktiğin normal ise klasik değilse Kenar talimatlarından Topa sahip ol, Topu iyi saklayan, pası, çalışkanlığı iyi bir oyuncun varsa oyun kurucu ya da topu tut diyebilirsin
    Klasik değil taktiğim. Sağ olun deneyeceğim.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Crazycat View Post
    Deplasmanlarda çok zorluk çekiyorum nedense. İç saha puanlamasında 1., dış saha puanlamasında 16. sıradayım. Deplasmanda topa hiç sahip olamıyorum buna engel olmak için ne yapılabilir?
    Bir bilgisi olan yok mu? 12.0.4 sürümünde oynuyorum. Evimde 1 mağlubiyetim var, Deplasmanda 7 ve topa hiç sahip olamıyorum. Deplasmanlarda Kontra Atak seçeneği kaldırsam bir çözüm olur mu?
    Felsefe Akıcı, Strateji de Ofansif. Kontra atağı deneyeceğim bir sonraki maç bakalım ne olacak. Önemli anlarda benim takımı hiç göstermediği oluyor, aşırı etkisiz oynuyor takım deplasmanlarda.
    Tavsiyelerim:

• Sahaya yayılımı yakın yap.

• Pas seçeneğini kısa yap.

• Tempoyu düşür.

• Felsefeyi Akıcı seçme, Rigid veya Balanced daha uygun.

• Oyun stratejisi olarak Contain,Attacking ve Overload'dan uzak dur. Oyuncuların Contain'de dan dun vururlar, Attacking'de hep ileri doğru oynarlar, Overload'da ise ileriye şişirirler ve çok acele oynarlar, bunlarda top kaybını arttırır. Defending seçersen de baskı yersin ve gene topa hakim olamazsın, o yüzden onu da pek tercih etme. Takımının ligdeki diğer takımlara kıyasla gücünü bilmiyorum ama genelde Standard, daha zayıf takımlara karşı ise Control düşünebilirsin.

• Oyuncu rollerini ve görevlerini doğru dağıt. Savunma-orta saha ve orta saha-forvet bağlantısını sağlayan oyuncuların olsun (Deep Lying Playmaker-defend / Deep Lying Forward-support gibi). Görev dağılımını oyun stratejine göre belirlemelisin. Defansif veya Kontratak oyun için 5 defend (4 defans 1 orta saha), 2 support (1 orta saha 1 forvet), 3 attack (2 kanat 1 forvet veya orta saha) idealdir. Ofansif oyun içinse 3 defend, 2 support ve 5 attack. Dengeli bir oyun için 3 defend, 4 support, 3 attack tercih edebilirsin.

Daha başka ayarlarda düşünülebilir ancak bunların yeterli olması lazım.

Mesaj Yetkileri