Quote Originally Posted by MeMo View Post
Haberde geçen cümle şöyle

"Cutremur cu blatişti de 7 stele "

cutremur = deprem, cu= ingilizcedeki "of" gibi ek, blatişti= şike

Burada gördüğünüz gibi şike depremi diyor haberde. Ama bizim güzide basınımız "deprem" kelimesini nereye koyacağını bilmiyor. Haberi şöyle yapıyor :

"Deprem! 7 Yıldızlı şikeci" Burada tamlama olan "cutremur cu blatişti" birden 2 ayrı cümle oluyor.

Buraya kadar alışkınız zaten medyanın yalanlarına, cahilliklere.

Esas rahatsız edici olan bu haberi büyük bir olaymış gibi taşıyan, son derece tahrik edici bir mesaj yazıp ben yazmadım internette gördüm gibi sığ bahanelere sığınan, "aa bakın size ne demişler xD, uefa.com'da da bizle ilgili haber çıkmıştı " anlayışındaki üyeler.

Sonuçta şikeci olarak anılmıyor musunuz ? He cümle farklı olunca şikeci olarak anılmak rahatsız etmiyorsa sizi bilemiycem.

Quote Originally Posted by Sekopej View Post
Onunla alakalı haber zaten sitede paylaşıldı.

Rumen basını bizzat, öyle Türkçe bir cümle kullanmamıştır sanırım Aygün.

Ki o yazanın, o Türkçe kurulmuş cümle olduğu da kesin değil. Zaten amaç Rumen basının yazıp yazmaması da değil, amaç bundan keyif almak.

Sizler için demiyorum ama bu süreçte UEFA tüm takımları men etse, avrupada oynamayacağı için üzülmekten çok, Fenerbahçe'ye bunun için sürekli laf sokmanın keyfini yaşamak isteyenler de azımsanamayacak kadar çok, ne kadar bunu dile getirecek kadar mert olamasalar da.

Bunu görüyoruz, bir ara diğer ülke federasyonları başvuru yapıyor haberleri çıktığında da gördük, UEFA sopası her hafta düzenli olarak önümüze sunulurken de görüyoruz, şimdi FIFA sopası diye bir şey çıkartılmasında da görüyoruz.

Arkadaşımız Rumen basınının bir haberini koymuş keyif almış olabilir eğlenmiş olabilir ama kimse haberi koydu diye bir şey diyemez ona.Sonuçta twitterdan falan bir şey paylaşmıyor.O basının kendi yazdığı gerçek,ciddi bir şeyi paylaşıyor.

Fenerbahçe yüzünden men edilince tabi ki herkes Fenerbahçe'ye yüklenir doğal bir şey bu.Sonuçta onların şikesinin cezasını tertemiz takımlar çekmiş olacak.Üzülmek ayrı laf sokmak ayrı.