Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
31 ile 37 arası toplam 37 sonuç

Konu: Decision

Konu biraz dışına saptı benim asıl sormak istediğim adamın passing 20 ise her pası isabetli mi olur tarzı bi soru değildi, sade ve sadece oyuncunun decision özelliğine göre ona komut verip vermeme hakkında hangisi daha faydalı olur şeklinde bir beyin fırtınası yaşadım. Yani oyuncunun decision 20 ise çoğu zaman doğru kararı veriyodur o zaman ben ona sık sık uzaktan şut çek, ara pası at gibi komutlar vererek onu o işe şartlamasam daha iyi çünkü kendisi daha iyi bir karar verebilecektir şeklinde bir düşünceye kapılmıştım saolsunlar gerekli açıklamayı yaptılar, doğru seçim her zaman doğru değildir şeklinde, örneğin sizin pozisyon icabı ara pası atmanız gerekiyodur o pozisyonun doğru hamlesi budur, ama hesaba pası atacağınız adamı da katınca (örneğin pace ve acc 1 olan oyuncu) sizin seçiminiz doğru olmasına rağmen pasınız hatalı olabilir. halbuki oradaki kusur pası atanın değil öteki oyuncunun o pasa yetişecek kabiliyette olmamasıdır.

Ha eğer ki maç motorunda, pası atan oyuncunun decision özelliği, misalen pas atılacak oyuncunun da yeteneğini ölçüp ona göre hamle yaptırıyorsa, o zaman ben hale aynı fikirdeyim benim o adama komut vermem onu kötü yönde etkiler. Ancak bunun olduğunu sanmıyorum.

Çok kompleks oldu anlaşılması güç bir durum

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Chivalry View Post
    Konu biraz dışına saptı benim asıl sormak istediğim adamın passing 20 ise her pası isabetli mi olur tarzı bi soru değildi, sade ve sadece oyuncunun decision özelliğine göre ona komut verip vermeme hakkında hangisi daha faydalı olur şeklinde bir beyin fırtınası yaşadım. Yani oyuncunun decision 20 ise çoğu zaman doğru kararı veriyodur o zaman ben ona sık sık uzaktan şut çek, ara pası at gibi komutlar vererek onu o işe şartlamasam daha iyi çünkü kendisi daha iyi bir karar verebilecektir şeklinde bir düşünceye kapılmıştım saolsunlar gerekli açıklamayı yaptılar, doğru seçim her zaman doğru değildir şeklinde, örneğin sizin pozisyon icabı ara pası atmanız gerekiyodur o pozisyonun doğru hamlesi budur, ama hesaba pası atacağınız adamı da katınca (örneğin pace ve acc 1 olan oyuncu) sizin seçiminiz doğru olmasına rağmen pasınız hatalı olabilir. halbuki oradaki kusur pası atanın değil öteki oyuncunun o pasa yetişecek kabiliyette olmamasıdır.

Ha eğer ki maç motorunda, pası atan oyuncunun decision özelliği, misalen pas atılacak oyuncunun da yeteneğini ölçüp ona göre hamle yaptırıyorsa, o zaman ben hale aynı fikirdeyim benim o adama komut vermem onu kötü yönde etkiler. Ancak bunun olduğunu sanmıyorum.

Çok kompleks oldu anlaşılması güç bir durum
    Ben sorunu gayet iyi anladım da tartışılmış aşağı yukarı bir sonuca varılmış ve sonrasında konu başka yöne kaymış diye bende o yöne devam ettim

Eğer ilk mesajın halen soru olarak geçerliyse benim bildiğim evet, yazdıkların doğru. Ancak bu alıntıladığım mesajında yazdıklarınla ilgili farklı fikirlerim var, şöyle ki;

Arkadaşların yazdığı "doğru seçim her zaman doğru değildir" düşüncesine katılmıyorum. Diyelim ki Decisions özelliği 20 olan oyuncuya sık sık ara pası atması komutunu verdin. Oyuncu maç içerisinde rakip yarı alanda topla buluştuğu bir pozisyonda diğer seçenekleri gözardı ederek senin bu talimatını yerine getirmeye çalışır, yani uygun olan seçimi yapması açısından bakıldığında Decisions özelliği devreden çıkar. Bu durumda Decisions özelliği sadece ara pasını atma zamanlaması açısından devreye girer. Yani ara pasını en doğru zamanda ve en doğru yere doğru atmaya çalışır (sonrasında Exciting'in yazdığı gibi diğer faktörler devreye girer ki onlar konumuzun dışında). Ama sonuç olarak bakıldığında belki daha etkili olacak diğer seçeneklere yönelmemiş olur.

Önemli olan oyuncunun en doğru kararı vermesiyse seçimi ona bırakmakta fayda var.

Hocam şunu da gözardı edemeyiz ama, bazen bir şeyi yapmanızın iyi olacağını bilirsiniz ancak o işi yapacak yeteneğiniz yoktur. Yani oyuncu zamanlamayı , hedefi vs. çok iyi ayarlayıp o pozisyon için en doğru tercih olan ara pası atmayı seçebilir ama ara pası atma becerisinden yoksun olduğu için doğru tercihi yanlış bir hareketle sonuçlanır. Burada bizim ona verdiğimiz komutlar devreye girer, ara pası atman gerekse bile atma şeklinde.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Ben diğer özellikleri gözardı ederek yazdım. Eğer oyuncunun Decisions özelliğinin 20 olması dışında yaratıcılık, teknik, flair ve pas gibi özellikleri yüksekse, şut, bitiricilik, top sürme özellikleri ise düşükse oyuncunun şut veya top sürme gibi eylemlere yönelmemesi için top sürme ve uzaktan şut komutlarını nadiren yapıp ara pasları komutunu sık sık olarak vermek daha mantıklıdır bence.

O zaman şöyle bir yöntem uygulayabilirsin; zayıf özelliklerinin karşılığı komutları en düşük değere getirir, yüksek özelliklerinin karşılığı olanları ise ara sıra veya sık sık olarak ayarlarsın. Böylece mesela ara pası atma ve top sürme yetenekleri iyiyse kendisini sadece bu ikisi arasında tercih yapmaya yöneltmiş olursun.

Gece gece belki karışık yazıyorumdur bilemiyorum beyin durdu

Kısaca burada bilmemiz gereken decision özelliği oyuncunun kendi yeteneğini hesaba katar mı, katmaz mı, bunu bilmeden cevaplamamız mümkün değil sanıyorum

Evet o taktik de iyimiş ya da hepsini sık sık yapalım en mantıklı olanı daha çok yapsın

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Tabi atladığımız bir nokta var. Eğer yaratıcılık özgürlüğünü yüksek değerde verirsen o zaman nadiren veya sık sık olmasına bakmaz gene Decisions özelliğini kullanarak kendi tercihi yönünde hareket eder onuda belirteyim.

Nesil
    2009
    Yer
    Turksportal

Quote Originally Posted by Chivalry View Post
    Kısaca burada bilmemiz gereken decision özelliği oyuncunun kendi yeteneğini hesaba katar mı, katmaz mı, bunu bilmeden cevaplamamız mümkün değil sanıyorum

Evet o taktik de iyimiş ya da hepsini sık sık yapalım en mantıklı olanı daha çok yapsın
    Bu güzel bir soru. Bence katmaz ama kesin bir bilgi değil tabi bu. Oyun motorunda oyuncu daha çok, yüksek olan özelliklerini kullanmaya meyilli davranıyor olabilir mi, mantıksız değil aslında. Yani ben iyi top sürüyorum deyip ilk tercihi o yönde olabilir mi acaba? Genede sanmıyorum, o zaman PPM'lere gerek kalmazdı ama dediğim gibi kesin konuşamam.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12

Mesaj Yetkileri