1 ile 30 arası toplam 14489 sonuç

Konu: Büyük Şike Soruşturması

Hybrid View

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    Antalya
    Yaş
    36
    Mesajlar
    9,834

    Default

    @eGowiCh

    Çark etme falan yok. O yazdıklarım Fenerbahçe havuzdan çekilince Galatasaray hapı yutacak diyenlerle dalga geçmek içindi.

  2. #2

    Default

    Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    @eGowiCh

    Çark etme falan yok. O yazdıklarım Fenerbahçe havuzdan çekilince Galatasaray hapı yutacak diyenlerle dalga geçmek içindi.
    Dostum ben şunu anlamıyorum. Sen sevdiğim bir adamsın bu forumda, her ne kadar farklı renklere gönül versek de tartışmayı bilen birisin.

    F.Bahçe,G.Saray ve Beşiktaş'ın başını çektiği bir havuz var. İhale bedelinin bu kadar yüksek olmasının sebebi, F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'tan kaynaklanıyor. Şimdi düşün ki bu üç kulüpten biri alt lige düştü, ihale bedeli sence aynı kalır mı? Bir önceki ihale bedeli %125 artmıştı son yapılan ihalede.
    Bu üç kulüpten biri havuzdan çekildi diyelim, yayıncı kuruluşun havuza aktardığı para aynı olur mu?

    Şimdi sen F.Bahçe'nin şike yaptığını düşünüyorsun, ben de düşünmüyorum.
    Hem de ortada UEFA'ya varan mektuplar, her fırsatta belaltı vurmalar falan var, o derece sertleşiyor ortam.
    İki kulüp birbirine girmiş ama aynı havuzdasın, pastada birbirlerinin sayesinde büyük dilimi yiyorlar. Sen G.Saray olarak benim şike yaptığımı söylediğin zaman, ben derim ki "Madem ben şikeciyim, bana söylemediğin laf kalmadı, ne sen pasta ye ne de ben pasta yiyeyim, kendi yağımızda kavrulalım".

    Sen bir G.Saraylı olarak, F.Bahçe'nin durumunda olsan böyle bir hamle yapmaz mıydın?

    F.Bahçe'nin küme düşmesini istemiştiniz. Bu durum en çok F.Bahçe'ye, sonra G.Saray'a zarar verir. Sen biz küme düşünce 74 milyon TL olan gelirin, 10-15 milyon TL'lere düşer. O yüzden aslında mantıklı olan her zaman şudur, bu kulüpler birbirinin gelirlerini destekler. F.Bahçe'nin olmadığı bir yerde, G.Saray-F.Bahçe derbisi de olmaz, bilet geliri de olmaz.

    Rakip takım şunu diyor: "Sen hem bana şikeci de, hem de beraber ortaklık edelim. Bu olmaz"

    Seninle biz şirket kuracağız, gelir elde edeceğiz, dünyaya açılacağız, sen bana hakaret edeceksin her gün, ben eyvallah mı diyeceğim? Derim ki "kardeş madem bana hakaret ediyorsun, bozuyorum anlaşmayı, ayrı devam edelim, herkes kendi yoluna". Sen de olsan aynısı demez miydin?

    Bu yüzden senin gibi sağduyulu bir G.Saray taraftarının havuz tartışmalarında itirazları olmamalı, zira gayet makul ve demokratik bir tepkidir bu, herkesin yapabileceği.

    Peki ne olacak Fenerbahçe çekilirse %54 gelirin hepsi gidecek mi?Yani niye endişelenelim onu anlamıyorum.İsterse 30 milyon euro zarar edelim.Galatasaray camiası olarak bilmem kaç milyon euronun zararın yasını tutacak değiliz.
    Bende şu saatten sonra Fenerbahçe'nin çekilmesini istiyorum.O zaman görelim neler olacak.Ama göreceğiz yargıtay kararı bozacak Fenerbahçe'de havuzda kalacak.
    Dostum sen herhalde ekonomiden hiç anlamıyorsun. Basit konuşarak anlatayım.

    100 liran var, 54 liran yayın gelirinden oluşuyor. 46 liran da diğer gelirler (forma satışları, bilet hasılatı, sponsorluklar vs.).
    Sen zaten zarar açıklıyorsun, kar mümkün değil. Çarkı zaten bir şekilde döndürmeye uğraşıyorsun.
    100 liranın 54 lirasını oluşturan yayın gelirlerini riske atmak işine gelir mi?
    Ha senin gelirin olur 100 lira. Giderin olur 2 lira. Dersin ki "54 liranın tamamı gitsin, hiç yayın geliri istemiyorum". O zaman anlarım. Ama senin gelirinden fazla giderin olduğu için, haliyle gelir kaynaklarından gelecek 1 kuruşun eksilmesi işine gelmez.

    Öyle sandığın gibi 30 milyon Euro olsa keşke. Tek seferlik bir 30 milyon Euro'yu feda etmen bile zorken, SÜREKLİ BİR GELİRDEN söz ediyorum. Dikkatini çekerim.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •