http://s7.directupload.net/images/120728/4tit388h.swf
''Şike yapmışsam Fenerbahçe için yaptım,ben kendim için şike yapmadım,böyle saçma şey olur mu ?''
Bence laflarına biraz daha dikkat etmeli.Yukarıda söylediklerini eğer dava devam ederse delil olarak sunabilirler.Zaten kendisi de dediklerinden sonra ''ne dedim lan ben'' tarzında yüz ifadesine sahip.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Şunu tekrar tekrar konuşuyorsunuz fakat bence orda söylediği niyet kötü manada değildi. Ben konuşmanın tamamını dinledim canlı olarak. O cümlenin başında başka şeyler dedi. Sonra ona bağlantılı olarak bunu dedi. Tam konuşmayı bulan varsa ordan da bakabiliriz tam anlamak için.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
"Ben şike yapmışsam fenerbahçe için yaptım."
Aziz Başkan bu cümleyi kurdu evet ama yani makaslayanlar neyse de konuşmanın genelini dinleyip hala bu cümleyi itiraf olarak görenler enteresan adamlar.
Bu cümlenin gelişimini anlatıyım sizlere. Dinledim çünkü konuşmayı.
-Biz 58. maddenin değişmesini istemedik dedi. Çünkü 58 değişirse kişiler ve kurumlar ayrılacaktı ve böyle bir şey olamaz. Ben şike yapmışsam fenerbahçe için yaptım. Böyle bir durumda kişiler ve kulüpleri ayırmak saçma gibi şeyler söyledi.
-Aradan 3-5 dakika sonra havuz konusunda konuşurken de "biz şerefsiz değiliz, şike yapmadık." sözünü söyledi başkan. Yani ilk cümle 58. madde için kurulmuş bir açıklama cümlesi idi sadece.Bunları anlamamak için kendini zorlamalı insan.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
E Aziz başkanda bir sürü şey talep etmiş haklı olarak adam ne dediyse reddedilmiş belki daha farklı takımlardan bir şeyler çıkabilirdi
@eGowiCh
Eyvallah.Dostum ben şunu anlamıyorum. Sen sevdiğim bir adamsın bu forumda, her ne kadar farklı renklere gönül versek de tartışmayı bilen birisin.
Toplamda elde edilecek gelirin düşüceğini söyledim zaten ben de, hemfikiriz bu konuda.F.Bahçe,G.Saray ve Beşiktaş'ın başını çektiği bir havuz var. İhale bedelinin bu kadar yüksek olmasının sebebi, F.Bahçe, G.Saray, Beşiktaş'tan kaynaklanıyor. Şimdi düşün ki bu üç kulüpten biri alt lige düştü, ihale bedeli sence aynı kalır mı? Bir önceki ihale bedeli %125 artmıştı son yapılan ihalede.
Bu üç kulüpten biri havuzdan çekildi diyelim, yayıncı kuruluşun havuza aktardığı para aynı olur mu?
Ben şike yaptığını düşünmüyorum, senden kasıt genel bir söylemse evet düşünen çok. Uefa'ya mektup bizim ülkemizin gerçeği, zamanında Platini'ye de yazılmış. Takımlar değişmiş olsaydı bu süreçte şimdi belki mektup yazılır mı diyenler yazacaktı. Ben yazmam, çünkü beni bağlamıyor kendi takımımla ilgileniyorum sadece. Fenerbahçe'nin havuzdan çekilmek istemesine de hak veriyorum. Benim tek derdim, havuz bozulunca Fenerbahçe alıp başını gidecek, Galatasaray dibe vuracak mantığı.Şimdi sen F.Bahçe'nin şike yaptığını düşünüyorsun, ben de düşünmüyorum.
Hem de ortada UEFA'ya varan mektuplar, her fırsatta belaltı vurmalar falan var, o derece sertleşiyor ortam.
İki kulüp birbirine girmiş ama aynı havuzdasın, pastada birbirlerinin sayesinde büyük dilimi yiyorlar. Sen G.Saray olarak benim şike yaptığımı söylediğin zaman, ben derim ki "Madem ben şikeciyim, bana söylemediğin laf kalmadı, ne sen pasta ye ne de ben pasta yiyeyim, kendi yağımızda kavrulalım".
Sen bir G.Saraylı olarak, F.Bahçe'nin durumunda olsan böyle bir hamle yapmaz mıydın?
Fenerbahçe'nin küme düşmesini isteyenlerin öncelikli gerekçesi şike yaptığını düşünüyor olmaları. Yani düşmesin dese o fikirdeki kişiler, bu seferde para herşeyin önüne geçmiş olur. Üstte yazdığım gibi, havuzdan çekilme düşüncenize itirazım yok, saygı duyarım. Fenerbahçe'ye karşı olanlardan ötürü bizim düşüncemiz bu denilmesi yeterlidir ama. İşin içine, sırtımızından geçiniyordu herkes, biz olmasak bu kadar parayı kazanamazdınız gibi cümleler girince sağduyum devreye giriyor ister istemez.F.Bahçe'nin küme düşmesini istemiştiniz. Bu durum en çok F.Bahçe'ye, sonra G.Saray'a zarar verir. Sen biz küme düşünce 74 milyon TL olan gelirin, 10-15 milyon TL'lere düşer. O yüzden aslında mantıklı olan her zaman şudur, bu kulüpler birbirinin gelirlerini destekler. F.Bahçe'nin olmadığı bir yerde, G.Saray-F.Bahçe derbisi de olmaz, bilet geliri de olmaz.
Rakip takım şunu diyor: "Sen hem bana şikeci de, hem de beraber ortaklık edelim. Bu olmaz"
Seninle biz şirket kuracağız, gelir elde edeceğiz, dünyaya açılacağız, sen bana hakaret edeceksin her gün, ben eyvallah mı diyeceğim? Derim ki "kardeş madem bana hakaret ediyorsun, bozuyorum anlaşmayı, ayrı devam edelim, herkes kendi yoluna". Sen de olsan aynısı demez miydin?
Bu yüzden senin gibi sağduyulu bir G.Saray taraftarının havuz tartışmalarında itirazları olmamalı, zira gayet makul ve demokratik bir tepkidir bu, herkesin yapabileceği.
Eğer Fenerbahçe havuzdan çıkar ve ardından siz de çıkarsanız zorluk yaşamazsınız ama havuzda devam ederseniz siz de diğer takımlar kadar olmasa da zorluk çekersiniz. haavuzun varlık sebebi; Anadolu kulüpleridir. en büyük gelirleri bu.. şimdi bozulursa en çok onlar zarar görecek. büyük kulüplerin de yıllardır havuzlu sistemde devam etmesinin sebebi de bana kalırsa bu kulüplerin bu gelirinin yok olmaması içindir.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Paylaşıldımı bilmiyorum ama Aziz Yıldırım'ın daha dikkatli olması için söyledim.Zaten art niyetli olsaydım aha şikeyi açıklamış derdim geçerdim.İleri de dava devam ederse bu görüntülerini delil olarak kullanmayacakları ne malum ? Suçlunun suçsuz,suçsuzun da da suçlu gösterildiği ülkemizde o sözler yüzünden kesinleşmemiş cezası kesinleşirse ya ?
Bu süreçte sözlerine dikkat etmeli.Kendisi de biliyor o sözleri söyledikten sonra söylemek istediği şeylerin o olmadığını.Ben anlatım bozukluğu olarak baz aldım şikeyi itiraf olarak baz almadım.
Yukardada yazdım gene vereyim tam konuşma linkini
http://www.youtube.com/watch?v=o06-GaKG4Z8
"Digiturk ve Fenerbahçe'nin alacağı ceza arasında bir bağlantı var. Bizim ligimizde Digitürk gelirleri çok önemli. Oradan gelen parayla transfer yapıyoruz, geçimimizin önemli bir kısmını gideriyoruz. Dolayısıyla Digitürk'ün zarar etmesi kulüpler için de kötü. Bu bir ticaret. Profesyonel futbol sahada oynanan, ancak arkasında para olan bir eğlence merkezi. Fenerbahçe'nin düşmesinin istenmemesi de biraz bu yüzden kaynaklanıyor. "
Kaynak : http://www.gazeteport.com.tr/haber/7...#ixzz220WS7XNC
Ünal Aysal'ın zamanında bu konu hakkında söyledikleri.
Aziz Yıldırım’ın 28 Temmuz 2012 tarihli Fenerbahçe Divan Kurulu toplantısında yapmış olduğu mesnetsiz iddia ve ithamlarla dolu açıklamalarını ibretle izledik.
Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası dahil bütün kulüplerimizle sporda kardeşlik ve barış ortamını sahalarımıza yeniden geri döndürmeye ve fanatizmin izlerini silmeye çalıştığımız bu dönemde böylesi bir saldırıyı kabul edilemez buluyor ve şiddetle kınıyoruz.
Havuzdan çekilme gibi sözüm ona tehditlerle Anadolu kulüplerine şantaj yapan, kendi kulübüne ve camiasına yıllarca silinemeyecek bir lekeyi sürme cüretini göstermiş ve güvenilirliğini bütünüyle kaybetmiş bir yöneticinin bu talihsiz ve son derece tehlikeli çabalarının Türk sporunu daha fazla zarara uğratmasına izin vermeyeceğiz.
Bu vesile ile ülkemizin ve sporumuzun bütün ilke ve değerlerini hiçe saymış ve kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı bundan sonra hiç bir şekilde Galatasaray Spor Kulübü olarak muhatap almayacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Galatasaray Spor Kulübü
Yerinde ve doğru bir açıklama olmuş.
Yerinde açıklama olmuş.Dediğimiz gibi üzerlerine bulaşmış ve tarih boyunca çıkmayacak bu lekeyi Galatatasaray'a bulaştırmazsınız ! Anca söylediğiniz boş laflarla kalırsınız.
Aslında bakarsan olay öyle değil.
A) " ŞİKE VAR HEPİNİZ HAPİSE AZİZ MEZARA " objektik olmayayan düşünce tarzı.
B) " Bana göre şu maçlarda şunlar şunlar oldu şike olabilir mahkemelerin sonuçlanmasını bekleyleim" objektif olan düşünce tarzı.
malesef büyük kesim önüne gelen her fırsatta A üslubunu tercih ediyor yazılarında aynısı Fenerbahçeliler için de geçerli bir kısım Aziz sütten çıkmış ak kaşıktır bişey olmaz diyor kimisi de benim gibi her şeyin sonuçlanmasını bekliyor.
Objektif olmanın suçludur veya suçsuzdur demekle alakası yok bunu ifade ediş biçimi önemli.
Önce bakıyoruz Yüz yıllık dostumuz Fenerbahçe camiası sonra bakıyoruz kontrolünü tamamen yitirmiş bu zatı.
Galatasaray son 1 senedeki duruşunu bundan güzel özetleyemezdi herhalde.
Velev ki şike yaptık;
Bizim üzerimize leke tarih boyunca yapışır,
ama G.Saray şikeyi yapar, leke yapışmaz, hemen silinir
92-93'te olduğu gibi. 19 sene geçmiş, leke silinmiş, görüldüğü gibi![]()
Açıklamamız gayet yerinde,Fenerbahçe Spor Kulübü'ne değinilmeden direk Aziz Yıldırım'a yapılmış bir açıklama.Artık kurtulun Aziz Yıldırım>Fenerbahçe görüşünüzden.Aziz Yıldırım geçici,Fenerbahçe kalıcı.Mesela Adnan Öztürk'ün yaptığı yorumlar gerçekten şaşırtıyor beni.İlkokul öğrencisinin söyleceği sözleri söylüyor.İlla Galatasaray yöneticisi diye de onu savunmak anlamsız olur çünkü sonuçta ''Galatasaray yöneticisi'' , ''Galatasaray'' değil.