Profesyonel bir abiye benziyor.Beşiktaş'lıymış da.Hayırlı olsun.
Ali Reşat Çağan 1954 yılında Balıkesir'de doğdu. Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulundan mezun oldu.
1977 yılında futbol hakemlik hayatına başladı ve 1995 yılına kadar sürdürdü.Hakemliği bıraktıktan sonra 1995 yılında İngiltere'ye gitti. Manchester United ve Ajax spor kulüplerinde futbol kulüp yöneticiliği ve yapılandırması konusunda eğitim aldı.
1996 yılında Gençlerbirliği'nde genel menajerlik görevine başladı. Ankaragücü, Konyaspor ve Kayseri Erciyesspor'da devam etti. 100. yılında Beşiktaş'ta Futbol Şube Danışmanlığı ve 2004-2005 yılları arasında İzleme Komitesi Sorumlusu olarak görev yaptı. Mehmet Ekşi hoca ile beraber BEFAM'ı (Beşiktaş Futbolcu Araştırma Merkezi) kurdu.
2005-2006 sezonu Kayseri Erciyesspor'da Genel Menajerlik yaptı. Bu sezonda Erciyesspor'a TSE kalite belgesi ve UEFA lisansı kazandırdı. Kulübün Tesisleşmesinin %90'ını sağladı. Sportif başarı olarak 40 puan topladı.
So what?
Saike
İyi bir iş yapmışa benziyoruz hadi bakalım.
Yeni Sezondaki Beyaz Formalarımız Çok Güzel Olmuş
![]()
En Tehlikeli İnsan Az Anlayıp Çok İnanandır. "A.Çehov"
Formayı beğendim, hayırlı olsun![]()
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Beyaz forma çok iyi; ama ben kırmızı formayı ve kırmızı FEDA'yı alacağım, kafaya koydum.
Reşat Çağan da hayırlı olsun, Allah utandırmasın.
Kartalspor'u, 90. dakikada İbrahim Toraman'ın kafa vuruşundan gelen golle 1-0 yenmişiz.
Hazırlık maçlarında izlediğim Veli şimdiki formuyla ilk 11'de oynayamaz. Mücadele ediyor , koşuyor ama yetersiz. İyi niyetinden şüphe yok. Veli yerine Hasan Türk,Oğuzhan gibi genç oyuncuların sivrilmesi için ilk 11'de oynatılması lazım. Öncelik Veli yerine bu oyuncularda olmalı. Necip'te gelişme var. Bu sezon Necip'ten beklentim çok şahsen. Almeida'da şu üşengeçliği üstünden bir atsa gerisi gelecek ama adamın üzerinde bir bıkkınlık var hep.
Forvet transferi bu takıma acilen yapılmalı. Almeida,Pektemek ikilisiyle sezonun sonunu biraz zor getiririz. Mehmet Akyüz hiç umut vermiyor. Bir an önce forvet transferi bitirilmeli diye düşünüyorum.
Samet hoca ilk geldiğinde çift forvet oynayacağız demişti ama bugün maçın son bölümlerinde Pektemek girene kadar tek forvet vardı.Geçen maç da hep tek forvet vardı.Daha önceki seyredebildiğim hazırlık maçlarında da çift forvet oynamadık genelde.Neden vazgeçti merak ediyorum doğrusu.Eldeki kadroyla bence çift forvet oynamamız daha iyi olur gibi geliyor bana.Aklımdaki ideal kadro da şöyle:
Hoca çift forvet oynamadığı gibi 2 maçtır Hilbert'i önde deniyor.Çok büyük hata.Hilbert ilk geldiğinde de önde oynuyordu ve önde oynamak için yeterli tekniğe ve oyun zekasına sahip olmadığını yeterince gördük.Ve hoca yine 2 maçtır sağ bekte Mehmet Akgün'ü deniyor.Çok düz oyuncu.Hilbert sağ bekte oynar ve inşallah hiç sakatlanmaz.O kadar diyorum.Hoca keşke Tanju'yu gözden çıkartmasaydı.Daha iyi bir alternatif olurdu gibi gözüküyor.McGregor
Hilbert-Sivok-Escude-Uğur
Oğuzhan-Necip-Olcay
Fernandes
Almeida-Pektemek
Ondan sonra Olcan çizgide pek etkili değildi bugün.Belki bugün maça has bir şey de olabilir,bilmiyorum.Önceki maçlarda daha etkili bir görüntü çizmişti.McGregor'a ikinci yarı hiç top gelmedi neredeyse.Escude'ye de pek iş düşmedi.Pektemek etkisizdi.Son anda Kartal'lı oyuncunun kendi kalesine attığı goldeki kafa vuruşundan başka pek olumlu hareketi yoktu.Ama sakatlıktan çıkmış.Mazur görülebilir.Almeida da etkisizdi.Bir tane yine çok net kafa pozisyonunu harcadı.Fernandes pek sahneye çıkmadı ama çıktığında döktürdü yine.Oğuzhan geçen maçlardaki kadar etkili değildi.Hasan Türk ve Necip fena değillerdi.Takım oyunu olarak değerlendireceksek pek iyi oynamadık bugün.Umarım lig başladığında daha hazır oluruz.
So what?
Saike
Tribun Dergi @tribundergi
Turgay Demir: "Carsi tamamen kale arkasina ya da deniz tarafina gidecek. Kapali'da olamayacaklar."
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Samet hoca niçin geldi merak ediyorum.Carlos Carvalhal mı Samet Aybaba mı deseler Carvalhal derim.Gerçekten şuan merak içerisindeyim.Niçin Carvalhal gitti de Aybaba geldi ?
Liverpool Quaresma için 8 milyon teklif etmiş diye bir yazı gördüm twitter da.
FM Gazetesi
Vallahi bilmiyorum orasını ama dolanıyor dedikodu. Süper olur süper.
FM Gazetesi
Gelecek sezon sözleşmesi sona erecek, kulübü tarafından gözden çıkartılmış ve son 3,4 sezondur hiç bir varlık göstermeyen bir oyuncuya Liverpool 8 M€ falan vermez boşuna umutlanmayın derim.
İmza Töreni Yapıldı
Futbolcularımız Uğur Boral, Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup ve Mehmet Akgün basın önünde sözleşmeye imza attılar.
BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Futbol Komitesi Başkanımız Tamer Kıran, yeni transferlere güvenlerinin tam olduğunu ve takımın büyük bir heyecanla yeni sezon hazırlıklarına devam ettiğini söyledi.
Yeni transferlerin heyecan ve dinamizmlerini takım arkadaşlarıyla sahada buluşturup, Beşiktaş'ı iyi yerlere taşıyacağına inandığını belirten Kıran, Ricardo Quaresma hakkında açıklamalarda bulundu.
Portekizli oyuncu hakkında yönetim kurulu ve teknik heyetin kararının belli olduğunu vurgulayan Kıran, ''Quaresma, kadromuzda yeni sezonda düşünmediğimiz kontratlı bir oyuncumuzdur. Dolayısıyla ya uygun şartlarla kendisini elden çıkarmamız gerekir, eğer bu olmazsa, kontrat şartlarını maddi olarak yerine getirmek gerekir. Başka da yapacak bir şey yoktur. Quaresma'nın takıma dönmesi yönündeki beklentiler çeşitli kesimlerde var olabilir ama teknik heyette ve yönetim kurulunda böyle bir düşünce yoktur'' dedi.
Tamer Kıran, yönetim olarak iki önemli konunun altını çizmek istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
''Kadromuza ilişkin yeniden yapılanma çalışmalarımıza dair iki nokta var. Attığımız her adımda Beşiktaş teknik heyetinin talebi ve onayı doğrultusunda işlem yapıyoruz. Alınan hiçbir karar kişilerin bireysel kararı değildir. Basında bu tür yansımalar olduğu için bunu söylemeye ihtiyaç hissediyorum. Biz bu samimi yaklaşımla teknik heyetimize ve futbolcularımıza olan güvenimize ve desteğimize devam edip, takımımızı en iyi şekilde kuracağız. İkinci önemli husus, kadromuzu oluştururken gösterdiğimiz hassasiyettir. Beşiktaş için bir futbolcunun iyi bir oyuncu olmasının önünde, tavır ve duruşu ile kulübümüze uyumlu olması gerekir. Bu durum, bizim için ekonomik gerçeklerin önünde gider. Olmazsa olmaz bir şarttır. Oyunuyla yüksek performans sahibi futbolcu hal ve tavırlarıyla bir bütün olan takımın ahenk ve ruhuna gölge düşürebilecek hiçbir yaklaşım içinde olmamalıdır. Eğer olursa bu çatı altında olamaz. Bu yıl yaptığımız bütün transferlerde bu ölçüleri korumaya çalıştık.''
Sezer Özmen ve Cumali Bişi'nin Çaykur Rizesspor'a transferini değerlendiren Tamer Kıran, teknik heyetin onayıyla bu transferlerin gerçekleştiğini ve basında yazdığı gibi 12 kulübün değil, sadece Çaykur Rizespor'un transfer teklifi olduğunu kaydetti.
Yeni transferimizden Uğur Boral, bütün camiaya bu transferin hayırlı olmasını istediğini ve Beşiktaş'ın yeniden başladığı bir döneme denk gelmesinin kendisini heyecanlandırdığını belirtti.
Tecrübesini, yeteneğini ve bilgisini siyah-beyazlı takım için kullanıp, başarılı olmak istediğini ifade eden Uğur Boral, ''Önce gönülleri, sonra maçları kazanmayı istiyoruz. Önce taraftarın gönlünü kazanacağız, birlik olacağız, ondan sonrada başarının geleceğini düşünüyorum. Bu sezon herkesin düşündüğünün aksine çok iyi bir Beşiktaş izleteceğimize inanıyorum'' diye konuştu.
Olcay Şahan ise, Beşiktaş'a geldiği için mutlu olduğunu ve bu camia için futbol oynamanın kendisi için şeref olduğunu belirtti.
Mehmet Akyüz de mutlu olduğunu ve yeni sezona iyi bir Beşiktaş sunacaklarını ifade ederken, Oğuzhan Özyakup ise, mutluluğunu dile getirerek, elinden geleni yapıp, büyük şeyler başaracaklarına inandığını söyledi.
BJK.com.tr
Mehmet Akgün yerine Akyüz yazmislar. Quaresma'ya Avrupa'dan istenilen teklif gelmez hem bonservisine hem kendisine istenilen parayi vermezler. Quaresma büyük ihtimal takimda kalir.
Şu soldan ikinci oyuncuya o formayı giydiren adam Quaresma'dan zorla çıkartmaya çalışıyor. İnşallah bir bildiğin vardır Samet Hocaaaa..
Bildiği falan yok. Quaresma zor futbolcu ve onu yönetmek de zordur. Samet Hoca da kendisinde o kapasiteyi göremediği için parasını bahane ederek göndermeye çalışıyor işte. Konumuz para madem ki, o zaman sistemi üzerine kuracağım dediği Fernandes'i ve en çok güvendiği golcüsü Almeida'yı da yollasın da inandırıcı olsun hiç değilse. Ah Samet Hoca ahhh!![]()
Quaresmaspor Sohbet Alanı..!
Aldığı paranın bahane edildiğini zannetmiyorum. Samet hocanın onunla uğraşacak kapasitesi olmadığına katılabilirim ama Quaresma'nın gönderilmesi konusunu hala destekliyorum. Adamın aldığı paraya bakın ve verdiği verime bakın. Eyvallah UEFA kupasında bize çok yardımı oldu, güzel goller attı vs vs ama onun oynadığı maçlara dikkat edin, takımın iyi oynadığı maçlarda iyi, kötü oynadığı maçlarda hep kötü oynadı. Adam elini beline yapıştırdı bir sene boyunca. Şahsen o yadırgadığınız Uğur Boral'ı tercih ediyorum. Ondan yeteneksiz olduğu kesin ama hiç değilse adam top kendisinde değilken müdahale edecek kadar koşu ve depar yapar. Bize artist değil mücadeleci adam lazım beyler lütfen farkına varın bunun artık. Kalbinizle değil mantığınız ile hareket edin. Adamın iki güzel hareketine tav oluyoruz, bu kadar basit olmamalı.
FM Gazetesi
Görkem söylediklerinde haklı olduğun yanlar var ve verimli olup olmaması da tartışılabilir şeyler, ona lafım yok; ama atladığın, dile getirmediğin bir şey daha var ki o da, Quaresma'nın gönderiliş şekli. Kendi şahsıma konuşayım, ben Quaresmasporlu falan değilim. Seni satanı biz de satarız, ne olur kal gitme, sen yeter ki kal, seni düğünüme davet edecem lan panpa tarzında şeyler de yazmıyorum. Yöneticiler tarafından bugüne kadar yapılan açıklamalar, Quaresma için sarf edilen sözler ve hocamızın, başkanımızın bu açıklamalara sessiz kalarak destek vermesi ortada olan bir şey. Bunları da inkar edemeyiz öyle değil mi?
Şunu bir izle 6.25'ten sonrasını özellikle. Tamer Kıran'ın Quaresma sorusu geldiğinde, nasıl alaycı bir gülüşle etrafa baktığını gör. Bütün Quaresma karşıtları elini vicdanına koysun, öyle izlesin ve yöneticilerin Quaresma için yaptığı önceki açıklamaları da bir hatırlasın.
http://www.ligtv.com.tr/haber/kartaldan-imza-sov
Son olarak; Ben Beşiktaşlıyım, Quaresmasporlu değil.
Kardeşim ona eyvallah. Sonuna kadar imzamı atarım bu yazdıklarına. Benim yazdıklarım sadece oyununa yöneliktir. Gönderiliş tarzı rezillikten başka bir şey değildir. Bu yönden zaten Beşiktaş, tarihinde bir çok kez fiyasko şeyler yapmıştır. Transfer politikamızı bu sebepten dolayı çok eleştiriyorum ve yıllardır hiç beğenmiyorum. Saçma sapan transferler yapıyor ve sonra da bedavaya ya da tazminatla gönderiyoruz. Quaresma olayı ise bu olayların en abartısıdır, en fiyaskosudur.
FM Gazetesi
Quaresma Beşiktaşta kalacaksa Quaresmasporlu olmak suç mu ?
Sen daha fazla yararlı olmasına hangi açıdan bakıyorsun merak ettim doğrusu. Hadi beni geçtim bütün tv programlarında adamın yetersizliğinden ve beklentilerin çok çok altında kalmasından bahsediliyor. Bence sen biraz hayranlıkla bakıyorsun futbolcuya. Tarafsız açıdan bakacak olursan ne kadar yetersiz olduğunu göreceksin.
FM Gazetesi