Originally Posted by
footballer33
Yalnız fark ettim de, herkes farklı farklı kadrolar yapmış ve hiçbirisi kötü değil. 1-2 sene öncesine göre çok alternatifli ve daha kaliteli kadromuz oldu. Çürükler kenara konulunca, milli takımdaki genç futbolcular da ortaya çıktı böylece. 
Başarısızlığın getirdiği revizyon sayesinde oldu hepsi 
-----
1 - Milli takımın 4-5 yıldır sol beki Hakan Balta'dır, şu durumda hala Hakan Balta. Ama şampiyona elemelerinden itibaren Hasan Ali'nin formayı alacağından eminim.
2 - Milli takımın en iyi stoperi Ömer Toprak, 2. si Egemen olsa da form düşüklüğü yaşadığını ve takım değişikliğinden - az da olsa - etkilendiğini düşünüyorum. Semih ya da başka bir stoper düşünülebilir, imkanlarımız bol. Bu takım 2 sene öncesine kadar Ömer Erdoğan - Servet Çetin ikilisiyle oynuyordu, siz düşünün artık.
Hamit'in bu kadroda yeri olduğunu artık düşünmüyorum. Euro 2012 elemelerinden beri 3-4 yeni kanat oyuncusu denedik, hepsi gurbetçiydi ve hepsi çok iyi oynadı. Hamit 2014'te geleceği yaş itibariyle bu takımda kaptan ya da 2. kaptan olabilir fakat ilk 11 de başlayacak bir oyuncu olamayacaktır. Arda, Gökhan Töre, Sercan, belki Volkan, hatta Ozan İpek kanat rotasyonlarında düşünülür bence.
Bir diğer tartışılan oyuncu Emre. Emre'nin yaşı da Hamit'in yaşına yakın olsa da açıkçası ben milli takımda Emre gibi performans veren Selçuk dışında 2. bir orta saha oyuncusu görmüyorum. Nuri'nin oynadığı milli maçların hiçbirinde potansiyeline yakın, ya da kulüp takımında gösterdiği performansa yakın bir performans gösterdiğini kimse söyleyemez. İlkay oynadığı hazırlık maçında topu ayağında tutamadı bile. Eğer Abdullah hoca Mehmet Topal'lı bir 11 düşünüyorsa Emre de onla birlikte başlayacaktır diye düşünüyorum.
Milli takımın as forveti Burak Yılmaz, yedek forvetleri de Mevlüt ve Umut Bulut. Mustafa Pektemek belki 4. oyuncu olabilir. Bu mevkiide de oyuncularımız nispeten genç ve 2016 Avrupa Şampiyonasına kadar bu bölgede de gayet rahat olacağımızı düşünüyorum, Mustafa dışında hepsi 4-5 yıldır göz önünde olsa da neredeyse hepsi son zamanlarda yükseliş içinde.
Mevcut kadroya bakınca en mantıklı 11 :
Volkan
Hasan Ali - Ömer Toprak - Semih - Gökhan
Emre - Selçuk
Umut - Arda - Gökhan
Burak
olur bence.