Yukarıda verilen 11 özellikle iç saha maçlarında çok etkili olur.
Yukarıda verilen 11 özellikle iç saha maçlarında çok etkili olur.
Pek ihtimal vermiyorum ama şöyle bir haber var;
UEFA Spartak Moskova'yı kupadan atabilir
Mücadelenin ikinci yarısında yaşananlar Fenerbahçe'nin rövanş maçı oynamadan turu geçme ihtimalini akıllara getirirken, Spartak Moskova'yı UEFA tehdidiyle karşı karşıya bıraktı. İkinci 45 dakikanın başlama düdüğüyle birlikte yakılan meşaleler yüzünden sahada oluşan duman Rus temsilcisini zorda bıraktı.
ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDEN DİSKALİFİYE EDİLEBİLİR
UEFA'nın yaşanan bu olaya seyirci kalmayacağını düşünen Rus basını, Fenerbahçe maçında yakılan meşaleler nedeniyle bu cezanın uygulamaya gireceğini ve takımlarının direkt Şampiyonlar Ligi'nden diskalifiye edilebileceğini yazdı.
MOSKOVA TARAFTARINDAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK AYIP
Bu arada Spartak Moskovalı taraftarlar, maç sırasında üzerinde camii figürü olan pankartı, Türk bayrağını ve Atatürk posterini yaktı. Ukrayna ve Polonya'nın düzenlediği EURO 2012 sırasında da grupta oynadıkları Polonya maçında da taraftarları olay çıkartan Rusların, dünkü maçta da sergilediği tribün olayları dehşete neden oldu. UEFA gözlemcisinin, Spartak tribünlerinde Türk bayrağının yakılmasını raporlarına yazdığı öğrenildi. Moskovalıların özellikle Atatürk posteri ile cami figürünü yakması Türk taraftarların tepkisine neden oldu. Bilindiği gibi Almanya'daki adına Pro Köln denilen aşırı sağcı grup, Köln'de yapılması planlanan camiye karşı çıkıyor. Spartak taraftarlarının bu hareketi de Pro Köln'lerin tepkisine benzetildi.
KAYNAK : KRALSPOR
Dış saha maçlarında da kanatlardan birini defansif oyuncu ile degistirdik mi deplasman takımımız da gayet iyi olur aslında.zaten futbolun dili evrensel illaki aykut hocada buna donecek bir gun.
Su an başkanın da baskilariyla alexi çekinerek kesebiliyor.bu yüzden eli kolu bağlı bana kalırsa.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Dış saha maçları içinde formül belli dediğin gibi, Stoch yerine Caner ilk seçenek. Diğer ihtimal de Krasic yerine Topuz oynar, Topal - Cristian - Selçuk 3'lüsünden ikisi göbekte olur. Şu hücum hattında Alex'e pek yer yok, ancak 60. dakikalardan sonra girebilir Sow veya Kuyt'ın yerine, maçına göre.
aslında iyi bir ortasaha alınırsa o 4 isim aynı anda oynayabilir. çünkü; krasiç ve kuyt mücadeleci isimler. defansif açıdan sıkıntı olmaz. ama şu durumda yanlış bence. 3 tanesinin aynı anda oynadığını görelim yeter. hep 2 de kalıyoruz![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Ben bir Anti Aykut Kocaman'cı olarak (ne demekse artık o(!)) Alex'i kesebilir tabii ki, sonuçta antrenmanları o izliyor, futbolcularla o vakit geçiriyor fakat aynı taktikle çıkmasını eleştiriyorum. Madem Cristian gibi vurdumduymaz bir oyuncuya 90 dakika sabrediyorsun/sabrediyoruz ben bu taktik ile oynayacaksak Alex'in oynaması taraftarıyım. O kadar hücumcuya rağmen uygun sistem/taktik bulunamamış, hazırlık maçlarında bir deneme de yoktu taktik değişikliğine dair, takım ileride karambole gidiyor resmen.
Last edited by Crazycat : 22.Ağustos.2012 at 14:54 Reason: Ekleme
Yok abi yok, bırakalım artık şu defansif futbol anlayışımızı. Varsın sahadaki kalecimiz 2 stoperimiz hariç herkes ofansif futbolcu olsun, baskı böyle kurulur ancak. Korkaklıktan kurtulalım artık yahu 2 forvetimiz de 4 ortasahamız da top oynamayı bilen, gerekirse savunma yönü BELLİ ÖLÇÜDE zayıf oyuncular olsun. Zaten oyunu rakip sahaya yığdık mı arkaya atılan toplarda Yobo gibi süratli bir savunmacımız var.
Alex yazdığımda bir şey yoktu, çeviri hatası diyor, madem yok niye siliyor o zaman ? Konuştuğu kişiye de burdan konuşmayalım gazetelere manşet oluyorum yazmış sonrasında.
Sitem etmekte haksız sayılmaz, dünkü maçta Cristian Alex'in pozisyonunda gibiydi, durum böyle olunca neden ben oynamadım diye sormuş olabilir ama bunu twitter da yazması, dile getirmesi yanlış olmuş.
Geçen Yıl;
En çok sen koştun takımınla, en çok sen alkışladın sahada onurumuz için mücadele edeni, en çok sen oradaydın arman için tarihin için…
Destek olmak için skora bakmak aklına hiç gelmedi senin, hatalı pas'ta da alkışladın takımını, gol yediğinde de…
İsmine bakmaksızın destek oldun Çubuklu'yu taşıyanlara; galibiyette ise dünyalar senin oldu…
90 dakika 'durmaksızın' destek verdin, 90+3'te hala tribündeydin, Fenerbahçeli olmanın ne güzel bir şey olduğunu haykırıyordun!
Hüzne boyanan anları sen aydınlattın bazen sabaha karşı Sabiha Gökçen'de, bazen gece geç vakitte Can Bartu'da…
Geçen yıl kaldırım tribününden gelen 'Sarı' sesine, sen de içeriden seslendin var gücünle 'Lacivert' diye…
Sarı ile Lacivertin birleştiği en 'güzel nokta' oldun, Fenerbahçe'yi eleştirenlere, Fenerbahçe'nin gücünü görmeyenlere en 'güzel ders', en 'güzel cevap' oldun!
Gün yine o özel günlerden bir gün…
Gün, Fenerbahçeliler için 'Nöbet Değişimi Beyler!' günü…
Gün, kaldırımdan gelecek "Sarı'ya", tüm sevginle "Lacivert" deme günü…
Gün, çocuğunu elinden tutup Saracoğlu'na gelme, biz yine buradayız deme, geçen yılın tesadüf olmadığını gösterme, Fenerbahçe ile bütün olma günü…
Gün, geçen yıl mabedi dolduran 735.221 kişiden biri olma günü…
25 Ağustos 2012, Cumartesi, 21:45'te, evimiz Saracoğlu'nda, G.Antep maçında görüşmek üzere…
FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
alex hakli.. oynatilmaliydi gördük ki o olmadan ileriye top gitmiyor... ya alexin yerine birini bulacaksin yada alex futbolu birakana kadar oynatacaksin.
Aykut hoca Cristian'ın öyle oynayacağını bilseydi elbette ki Alex'i oynatırdı o bölgede.Ama kafasında başka birşey vardı.3lü orta saha ile önde basmak fakat Cristian kendini Alex zannetti galiba o bölgede oynayınca ve hiç baskı yapmadı.E bir Alex'de olamayacağına göre bence oyundan alınması gerekirdi.Aykut hoca Cristian sevdasından vazgeçecektir bence.
Alex haklý makli degil neymiþ kýskançlýk anlatsýn da bilelim. Aykut kocaman rekorunu kirmami istemiyor demek mi istiyor.
Alex önce kendi sahadayken 10 kiþilik elaziga neden diþ geçiremedigimizi dusunsun. Sahada geziniyor haftalardýr
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Alex'în yaptığı ayıp, twitter üzerinden sallamak gayet yanlış.
Gürcan Bilgiç'de bahsetmiş dün ki orta sahanın pas yüzdesi %55. Alex'i çıkarıp daha çok pas yapsın daha akıcı paslaşsın diye kurduğun orta saha %55 gibi bir yüzdeyle oynuyor Orta sahanın transfer gerektirdiği bu kadar bariz görünürken ısrarla devam etmek mantık işi değil.
Alex -Cristian - ikisinide oynatması Aykut hoca temposuz oyuncular ikiside
krasiç -topal-topuz-stoch-------------
--------kuyt------sow--------------------
artık bunu denemeliyiz en kısa sürede özer ve sezer e takımda yer vermeliyiz
Yanlış anlaşıldığını savunan Alex, "Lütfen portekizce yazdıklarımı tercüme etmeye çalışıp, kelimelerin gerçek anlamlarını yitirmesine izin vermeyin” ifadelerini kullandı.
Brezilyalı yıldızı ayrıca gündem yaratan mesajını silerek, "Hocanın kararlarına hep saygılıyım ve hiç sorgulamadım. Her şeyden önemli olan kulüp ve hedefleridir" yazdı. (ntvspor)
Medyayı ve özellikle de Alex'i tanımıyormuş gibi şip şak oyuna gelip anında saldıranlara şaşıyorum.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
demisse demistir olayi büyütmeye gerek yok.. hoca oynatmadigi icin kizginliktan demis olabilir..
Artık Alex 35 yaşına geldiğinin farkına varmalı bence ve fiziken çok yetersiz.. Daha ilk maçtan bu tür davranışlara giriyosa işimiz var sezon boyunca..
Böyle tek maç oynamadı diye kız triplerine girecekse işimiz var.Kendini ne sanıyor yani ?
Her maç oynayacak mı ?
Fossa dei Leoni / AC Milan
Leoni armati, stiam marciando,
Siam la Fossa dei leoni, dei leon leon leon,
Milan Milan Milan...
Kaka Leite
22 / 8 / 10
The Amazing Spider-Man - I'm Peter Parker
http://futboldasondurum.blogspot.com.tr/
TAKİP ET!
Ne kadar vurgulamamış olsam da benim sözüm FB taraftarınaydı. Evet çeviri hatası olmuş ve kasıtlı olduğunu düşündüğümden oyuna gelmek dedim. Birden ağır yorumlar gelmeye başladı. (Aynı şey Aykut Hoca'da da sürekli yaşanıyor, ikisini çok güzel kullanıyorlar) Yani bu adam 2 aydır burda değil nerde ne söyler ne söylemez az çok biliyoruz, 1 maçta yedek kaldı diye karakteri bozulmadı ya.
Eğer çeviri hatası olsaydı Alex "Aslında demek istediğim şuydu" deyip açıklama yapardı. Ama bunu yapmak yerine yazdığını sildi ve ben böyle birşey demedim dedi. Bence çeviri hatası felan yok. Bir anlık sinirle yazdı ve sonra pişman olup sildi.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Alex'i bilmiyormuş gibi konuşmayın. Medya önce Emre'nin üzerine çalıştı onu gönderdi. Sonra Sow'un üzerine çalıştılar olmadı şimdi de Aykut Kocaman ve Alex üzerinden çalışıyor ve sizde hep oyuna geliyorsunuz.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Aykut Kocaman uzun yıllar kalır umarım![]()
Geçen Elazığ-Fener maç muhabbetinde Alex hakkında bir şeyler karalamıştım.
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=216Alex'in zeki olduğundan kuşkumuz yok, Nobre gibi basit bir golcüyü nasıl kral yaptığını, Anelka gibi bir adamı nasıl harcamayı tercih ettiğini, Pierre Van Hoijdonk'un gidiş sürecinde nasıl etkili olduğunu, Zaragoza maçında yuhalandı diye bavulları nasıl topladığını unutmamak gerek. Onunla iyi geçindikçe en iyi şekilde faydalı olmayı bilir ama gözden düşmeyi tahammül etmeyen bir yanı var ve buna mahkum olmamız her geçen gün zarar veriyor. Her gülün bir dikeni vardır, Alex'te diken olan kısımlar bunlar.
Sonuçta takım için iki büyük isim. Alex'in patron tavırları daha dün başlamadı aslında ilk günden vardı biz onu böyle kabullendik. Onun için ne Aykut Kocaman'a ne de ona kızarız.
...
Ersun Yanal Milli Takım hocası olup Hakan Şükür'ü kesmeye başlayınca kızıl kıyamet kopmuştu. Kimine göre hata kimine göre gerekliydi. Sonuçta takımın hocası oydu ve kararına saygı duymak gerekliydi. Ersun Yanal'ın en çok eleştirilen yönü bundan ziyade oynattığı futboldu çünkü oynanan sistem Hakan Şükür sistemiydi. Oyuncuyu almıyorsunuz ama ona göre oynuyorsunuz ? Sonuç : Başarısız yönetim.
Aykut Kocaman dün Alex'i kesmekle en doğru şeyi yaptı. İlerleyen yaşı ve mevcut oyuncuların yapısı gereği üst düzey maçlarda kenarda durması daha sağlıklı. Geride Emre olduğu zaman onun yükü hafifliyordu veya önünde Niang gibi 2 kişilik adam olunca...
Ee be adam Alex'i kenara alıyorsun iyi hoş güzel de Alex'e bağlı sistemle oynamak niye ?
Stoch'u oynatmaz herkes "Stoch savunma yapmıyor" ondan der, Sol kanatta Sow'un oynaması niye ?
Pas oyunu oynamak istiyorsun ama ayağına top geldiğinde heyecandan eli ayağa dolanan Selçuk Şahin'in kaptan olarak en kilit bölgede durması niye ?
Bu takımın koşulsuz şartsız tek forvet oynamak zorunda olması niye ?
4 defans 3 tane de defansif orta saha ile oynayarak 2 gol yedik bir o kadarda net pozisyonu harcadılar. Şu kötü sonuca bile şükreder hale geldik, yazık. Krasic diye bir adamı getiriyorsun oynatmıyorsun ve ben bunu buraya üstüne basa basa diyorum. Bu tek forvetli köhne sistem devam ederse Krasic oynayamaz. Gerçi Aykut Kocaman çizgi adamlarıyla oynamayı da sevmiyor, Stoch'a olan tahammül kapasitesini aklınıza getirdiğinizde ne demek istediğimi anlayacaksınız. Peki bu adamı niye alıyosun ? Sağ kanada Kuyt'u getirmişken onu bile ofansif görüp Mehmet Topuz'dan vazgeçemiyorsan Sistemden de vazgeçmiyorsan 7-8 milyon €'ya bu adamı neden getiriyorsun ? Bu paraya ortasaha almak daha mantıklı olmaz mıydı ?
Son olarak geçen sezondandır biz de oluşan hastalıklardan biri de defansif kornerlerde takımın aldığı pozisyon şekli. 11 kişi ceza alanında duruyoruz, Dönen toplar genelde rakipte kalıyor ve tekrar pozisyon şansı doğuyor, İşin kötü tarafı 11 kişi ceza alanında olmasına rağmen kimin kimi tuttuğu belli değil, Dün yediğimiz golde o 11 kişiden 1 tanesi arka direği tutsa o gol olur muydu ? Keşke antrenmanlarda sürekli pas üzerinde duracağımıza şunlara da fazla zaman ayırsak. Amatör takım öyle gol yemez, Ayıp.
Hala sabırla şu köhne sistemden vazgeçecek diye umutla bekliyorum ama her maç nafile, ne diyelim eğer gidecekse umarım gidişi kötü olmaz.
...
Alex'in PVH'nin ayrılmasında bir etkisi yok. Daum yüzünden ayrılmıştı PVH. Hatta PVH'nin okuduğum bir röportajında oynadığı en iyi oyunculardan biri olarak Alex'i gösterir.
valla alex'i çok severim ama pvh'nin şampiyonluk maçında alex'e küfür eden bir sms'i olduğunu biliyorum , daha önce de ettiğini biliyorum
kaynak : erasmus'u hollanda'nın breda kentinde yapmış olan ablam , futbolla alakası yoktur , pvh ile orada sürekli gittiği bir kebapçıda tanışmış , en son tatil için gittiğinde de mekanın sahibiyle muhabbet ederlerken mekanın sahibi pvh'nin mesajını göstermiş.
Pekı dıyelım Alex'ın yazdıgını yanlıs cevırdık(ben dogru oldugua ınanıyorum)mactan once nıye ısınmaya cıkmadı.Alex cok buyuk oyuncu bıze cok katkısı oldu ama yedek kaldıgında hep aynı tepkılerı verıyor.Hıc yakısmıyo kaptana bu yaptıkları.