şu anki durumu mükemmel anlatan alex hakkında bir yazı , mutlaka okumalısınız.
http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21280250.asp
anti alex cilere gün dogduyazdiysa yazmistir bu kadar büyütmeye gerek yok arkadas.. anlik bir kizginlikla yazmis olabilir zaten silmis.. yillardir bu takimi sirtlayan adam bu kadar hayati önemi olan bir macta yedek kalirsa haliyle kizar..
Alex şu an için bence vazgeçilmez. Ne zaman orta sahaya Sneijder veya benzeri bir oyuncu getirirsin, o zaman Alex'in yedeğe çekilme vakti gelir. Aykut Hoca aynı hatayı ilk senesinde de yapmıştı, arka arkaya kaybetti. Bu sene de kaybediyor. Yine bir maçta Alex oynar, o maçta 2-3 tane sağlar, yerini geri kazanır.
Onun dışında Aykut Kocaman'ın oynattığı futbolu savunan varsa onları anlayamıyorum. Fenerbahçe'nin futbolunun her geçen gün daha kötüye gittiğini görmek için futbol dehası olmak gerekmiyor. Üstelik takımdaki en temel eksiğin orta saha olduğunu 3 yaşındaki çocuk bile görebilirken hala Krasic için tomarla para veriliyor ve orta sahaya transfer olmayacağı söyleniyor. Bunun analizini yapmak Aykut Hoca'nın işi. Bu işini doğru düzgün yapamıyorsa durum kötü. Yok, o eksiği analiz edip yönetime bildirip de yönetimden "Transfer yapmayacağız, basına da orta sahaya güveniyorum açıklaması yap" gibi bir cevap aldıysa durum daha da kötü.
http://www.htspor.com/futbol/haber/7...seyi-biliyordu
böyle de bir haber var alex ile ilgili.
Ama geçeklerle konuşmak gerekirse Alex beni kıskandığı için oynatmıyor dedi ve sonra geri yaparak yazdıklarını sildi. Bu skandaldır. Yazdıysa yazdı ne demek? Kontrat imzasının geciktiği her dönemde bana takım mı yok açıklaması yapan lk yedek kalmasında beni kıskanıyor açıklaması yapan Alex. Bilsin ki Aykut Kocaman bu takımda hala ondan daha büyük bir efsanedir. Ali Şen'i bu taraftar sildiyse Oğuz-Aykut ikilisinin gönderilmesi bunda büyük bir etkendir.
Brezilya basını da Aykut Kocaman'ın 140 gölü var Alex'in 136 o yüzden oynatmıyor yazmaya başlamış.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bu haberin doğru olduğunu pek sanmıyorum. Aykut Kocaman geldiği ilk günden beri Alex'i kesmenin planlarını yapıyor. Ama her defasında onun koltuğunu kurtaran yine Alex oluyor.
Biz Galatasaray taraftarı için Hagi neyse sizin için de Alex odur. Hala futbol oynayabiliyorken tadını çıkarın, sonra çok özleyeceksiniz.
Alex istediği kadar oynamasın 140 golü geçer zaten, bunun dile getirilmesi çok saçma. Aklım almıyor böyle bir şeyin konuşulmasını..
Alex gibi bir efsane ya oynasın ya da güzelce uğurlansın, yedek beklemesin.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Alex neden yedek beklemesin yahu? Takımın o günkü sistemine uymuyorsa her oyuncu yedek kalabilir,kalmalı da.
Haberturk'ün de haberlerine itibar göstermeyin arkadaşlar, düzmece oldukları çok belli.
Alex efsanemiz , yedek kulübesinde kalmak istemiyorsa tek laf söyleme hakkımız olamaz. yedek kulübesi bence bir efsaneye yakışmaz.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
http://www.superfb.com/haber/55005/i...n=IcerikPaylas
vallahi alex'i linç kampanyası mı başladı bilmiyorum ama birde bu haber var. çok enteresan şeyler yazıyor içinde. Ve bazısı insanı ikna ediyor.
Alex efsane olabilir ama oyuncunun teknik direktör gönderdiği dönemler geride kaldı bu takımda ve ülkede. Profesyonelim diyorsan altında çalıştığın insanlara medya aracılığı ile atıp tutmayacaksın.
ayrıca bu sene oynanan her maç sahanın neredeyse en kötüsü alex'ti. Yedek kalmak efsanelere yakışmıyor diye oynatıp 1 sezonumuzu çöpe mi atalım! formsuzsan oynamazsın bu kadar basit.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
Bir oyuncu kendini teknik direktörümüzden üstte görüyorsa yol verilir. Şayet öyle düşünmüyorsa, Aykut Kocaman'a saygısı varsa, zaman zaman yedek oturmayı kabullenir. Kimse Alex'e 35 yaşından sonra forma garantisi veremez. Özellikle takımın ortasahada dirençli oyuna ihtiyacı olduğu bir dönemde normal olarak ilk kesik yiyen o oldu.
Alex şu ana kadar yaptıklarıyla taraftarın gözünde efsanedir. Bu şekilde davranmaması gerekir, giderken de aynı şekilde efsane gibi uğurlanmak istiyorsa bu fevri davranışlardan kaçınması gerekiyor.
Ben alex 11 oynasın demiyorum ki ; 11 oynanmayacaksa gitsin , jübilesini yapalım hatta gerekirse kulüpte başlasın çalısmaya. Hocanın yardımcılarından olur. Yok oynayacağım diyorsa yolu açık olsun. Yedek de kalırım , sorun etmem diyorsa buyursun kalsın , kapımız sonuna kadar açık.
Fenerbahçe Alex yokkende aynı şekilde, aynı stilde oynayacaksa Alex'i oynatmamanın bi mantığı yok bence. En azından duran toplarda daha etkili olur ya da Alex çoğu zaman yaptığı gibi şapkadan tavşan çıkarır gol olur.
Screw you guys, I'm goin' home
Alex'i oynatmayıp kahramanlık mı bekledi Aykut Kocaman ben bunu anlamadım. Alex Fenerbahçe'nin demirbaşı konumundadır şu anda. Yerine tamam işte "budur" diyebilecekleri bi alternatif ofansif ortasaha getirip, oynatabilirlerse o zaman eyvallah diyebilir Fenerbahçe taraftarı. Ama şu anda en fazla ihtiyaç duyulan isimlerden birinin Alex olması lazım. Bi kere 2 tane defansif orta saha ile oynamak neyin kafası ben onu anlamış değilim.
kimse de şöyle düşünmüyor , alex'i ilk sezon aykut niye kesti ? ilk başladığında çok mu iyiydi alex ? aynı şu son 2-3 maçımızdaki gibi oynadı , yani ciddi şekilde çok kötü oynadı , ayakta duramadı , pas veremedi , kesiği yedi 1-2 maç sonra hırslanıp , bütün sezonu kurtardı , aykut , alex , fenerbahçe karlı çıktı .
ilk sezon alex o yaşta topa yatıyordu , hiç yapmadığı şeyleri yapmaya başladı ve mükemmel bir sezon geçirdi , şu anki alex'in durumu o maçtan önceki durum , geçen senenin son maçlarında da aynı şekildeydi şimdi bu adam kesik yemeyecek de ben mi yiyeyim ? he oynatılır , tekrar hırslanır , aynı şekilde devam eder zaten kesmezsin adamı , manyak olmak lazım , aykut hoca yeniden aynı şeyi yapsın , biz alışkınız zaten , işte bak alex kurtardı yine aykut'u falan demelerine , belki de aykut alex'i kurtardı , iyi hocalık da bunu gerektirmiyor mu ?
alex i kesip sistem aynı kalıp yerine cristian oynayacaksa alex değil 35 -45 yaşında olsa alex oynar her türlü ama sow- kuyt- stoch-krasiç oynayacaksa beraber alex i kesersin uygun bistem yaparsın tempolu ve hızlı bir takım olmak istiyorsak bunu denemek lazım ayrıca bu takıma kondisyon ve fizik gelişimi için profesyonel bir ekip lazım
aslinda ortasahayi daha direncli yapmak icin cristiani da o bolgeye katti Aykut Kocaman. ancak istenildigi kadar katki veremedi cristian, ne hucumda ne de savunmada. bu yuzden eger ki 3 lu ortasaha dusundugu maclar olacaksa Aykut Kocaman, keza 2 li ortasaha icin de bir tane MC transferi sart, dilimizde tuy bitti valla. alex dusunulmuyorsa kaliteli bir yabanci ile ortasahayi guclendirmekten baska secenegimiz yok. bu cok acik ortada. sow-kuyt-krasic-cristian-yobo- ?yabanci MC? eger ortasaha dusunulmuyorsa geriden cikmamizi kolaylastiracak teknik bir sol bek transferi de dusunulebilir. roberto carlos ya da andre santos varken geriden cikmakta zorlandigimizi hatirlamiyorum ben. ince bir detay ama o bolgedeki eksiklik oyunumuzu busbutun bozuyor. hasan ali de iyi bir yedek olur, zaten hazir olmadigi konusuluyordu. ortasahamiz madem top cikaramayacak kadar defansif yonlu, bari bekler bu isi yapabilecek duzeyde olsunlar.
Rus kulübün sitesini hackleyen Türk internet korsanları sayfanın girişine yerleştirilen Atatürk görselinin üzerine "Türk halkından ve Türkiye Cumhuriyeti'nden derhal özür dileyeceksiniz. Hiç bir suç cezasız kalmaz. FIFA affeder biz affetmeyiz" ifadelerine yer verildi.
Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi ön eleme Play-Off ilk maçında Emenike'nin takımı Spartak Moskova’ya Rusya'da 2–1 mağlup olduğu karşılaşma sonrasında Atatürk posterinin ve cami figürünün Moskovalı taraftarlar tarafından yakılması büyük tepkilere neden olmuştu.
Spartak Moskova'nın sitesi akşam saatlerinde AYYILDIZTIM isimli hacker grubu tarafından hacklendi.
Hazırlık maçlarında göze en fazla çarpan performans Hasan Ali'nin performansıydı.Ben çok beğenmiştim.Ama özellikle Spartak maçında çok kötü oynadı özellikle 2. yarı.Önünde bir oyuncu olmaması ve antrenman yapmadan maça çıkmış olması bunda etkili olabilir.Ben Hasan Ali'ye güveniyorum.
Aynen benimde dile getirmek istediğim bu, Eğer sistem bu şekil olacaksa Alex'i kesmenin mantığı yok. Keza Cristianda en az Alex kadar koşmuyor, basmıyor ve durağan oyun oynuyor. Belki Stoch kullanılsa bi çare ama kullanacağını sanmam. İş sadece Alex'i kesmekle bitmiyor, Sistemi de kesmek gerek, şu temposuz korkak futbol anlayışımıza yeter artık, takımın korkmadan oynadığı anlar bi zahmet skor olarak geriye düştüğü anlar olmasın, 2 forvet oynamak için yenik durumda olmayı, maçın son 5-6 dakikasını beklemeyelim yazıktır. Fenerbahçe bu kadar korkak olamaz.
Önünüzde Stoch varken bile defansif yönde sorun yaşarsınız, alakasız bir şekilde Sow varsa kaderinle başbaşasındır : ) Yanlış oyuncu tercihi hem Sow'u hem Hasan Ali'yi bitirdi, ondan göze batmıştır.
...
Buna katılmayan yok sanırım.Aykut hocada bunun bilincinde ama TeNaciOUS MidFieLdeR'ın söylediği gibi Spartak maçında dirençli bir orta saha kurmak için Alex'i kesti.Ama Cristian'ın takım pek umrunda değil galiba.Aldığı paraya bakıyor.Geçen sene Cristian'ı attığı goller kurtardı yoksa onun dışında ekstra bir performansı yoktu.
Spartak maçında Alex olsa çok iş görürdü yalnız. (tabii ben de oynamasın dedim) çok boş alan bırakıyorlardı defansta. Alex'in defansın arkasına atacağı topları Sow ve Kuyt güzelce bitirebilirlerdi. tabii maçtan önce ben böyle boş alan bulacağımızı düşünmemiştim. Alex yedek beklese daha iyi olur dedim ama Cristian oynayacağına keşke o oynasaydı. Aykut hocanın Cristian aşkı bittiğinde siz görün Fenerbahçeyi![]()
Neden ? Cristian ekstra ne yapıyor ? 10 kisi oynuyoruz resmen.
Cristian Alex in mevkisinde oynadı Alex i çok aradık ama.
İBRAHİM SETEN @ibrahimseten
Alex, eski menajer Volkan Ballı'ya şu SMS'i attı: "Kulüp arkamda durmuyor. O tweeti zorla sildirdiler. Üzgünüm." @figencivan1 o SMS'i görmüş
Figen Civan spor sunucusuymuş. Saran holdingde çalışıyormuş.
ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI ! ultrAslan UNI !
Bir forum aktifliğini kaybettiği zaman üyeler gider, adamlar kalır. | Pavel Nedved
Lig de neredeyse her takım Spartak gibi açık oynamıyor. Cristian'ı bende beğenmesem de iyi gününde olursa en azından her zaman olmasa da ileri paslarıyla topu taşır yoksa Mehmet ve Selçuk ikilisiyle çıkarsak Alex geriye top almaya gelir ve Alex gibi bir etkili oyuncuyu hücumda kaybetmiş oluruz. Transfer olmadıkça Baroni ideal bence ama Transfer çok gerekli.