Fenerbahçeli arkadaşlar;
Aykut Kocaman olduğu sürece üzülmeye mahkumuz. Bakınız, Kocaman zamanında derbi performansları, Avrupa maçları, deplasman maçları.

Kocaman'ın yetersiz taktik bilgisi, oyun bilgisi ile ancak bu kadar.

Bugünkü maçın tarihi hataları: 1. Alex'siz oynamak 2. Selçuk'la oynamak 3. Kuyt'ı yanlış yerde oynatmak 4. Krasic'i sol açıkta oynatmak (Sakatlanması lehe oldu, Stoch girince sol şeridi verimli kullandık)

Eğer sen amiyane tabiriyle "artistlik" yapıyorsan, Alex'i oyuna sokmayacaktın bugün. Maç sıkışınca, işler zora girince "denize düşen yılana sarılır" misali eleştirdiğin, daha dün "kafamdaki kadroda yok" dediğin, büyük saygısızlık ve terbiyesizlik edip yaşayan efsaneyi küstürdüğün Alex'i oyuna almak da neyin nesi? Söylen, eleştir, gürle; basına "takımı yavaşlatıyor, 70 metre koşuyor, defansif zaaflar veriyoruz" diye servis yap ama sonra işler sıkışınca KURTARICI olarak ona sarıl. Bu tamamen günü kurtarmaktır, iki yüzlülüktür. Kocaman'ın zerre kadar değeri yoktur gözümde. Bugün Alex'i oyuna alarak kendisiyle çelişmiş, çark etmiştir, böylece ne olduğunu göstermiştir. Bu adam (adam demeye dilim varmamaya başladı artık) (teknik adam olmadığını biliyordum ama adam olmadığını da düşünmeye başladım) kesinlikle F.Bahçe'ye yakışmıyor.

Vaslui (Kadıköy'deki), Elazığspor ve Spartak Moskova (Kadıköy'deki). Bu üç maçın ilk 45 dakikaları birbirinin kopyası. Tek pozisyon, tek şut, tek atraksiyon yok. Resmen boşa oynanmış 45 dakikalar. İkinci yarılarındaki çabalar da üç maç için de yetmedi.
** Vaslui maçını anımsayın. İlk yarı yok. İkinci yarı geriye düşüp zar zor bir gol bulup 1-1 yapabildik.
** Elazığspor maçında ilk yarı yine yok. İkinci yarı yine geriye düştük ve zar zor bir gol bulup 1-1'e getirebildik.
** Bugünkü maçı hatırlayın. İlk yarı yine yok, ikinci yarı geriye düştüğümüz maçı anca 1-1'e getirebildik.

Buna benzer onlarca maç izleriz bu sene.

Kocaman, Lorant'tan bile kötü teknik direktördür.
Maçların 1-1'e gelmesi, pozisyonlar üretilmesi de tamamen oyuncuların kişisel becerileridir. Bakınız, bugün Alex'in iki duran topuna, birinde Topuz vurdu direkten döndü, diğerinde Sow gol attı. Alex olmasa onlar da olmayacaktı.

Kocaman biz F.Bahçelileri kanser etmeden LÜTFEN istifa etsin.

3 Temmuz sürecinde gösterdiği dayanışmaya, futbolculuğuna saygım sonsuz. Ancak iyi bir teknik adam değil. Adamlık, has adamlık durumu da Emre ve Alex ile yaşadıkları polemikler ve diğer oyuncularla yaşadıklarıyla, Daum'un kuyusunu kazmasıyla, yardımcı antrenörünün söyledikleriyle benim gözümde bitmeye başlamıştır. Daha fazla prestijini zedelemeden git lütfen. Git ki 3 Temmuz ve futbolculuktaki güzel anıların bari kalsın.

Zico gibi çeyrek final başarısı yaşatan adama kredi tanınmamışken Aykut Kocaman'a gösterilen kredi o kadar fazla ki. Ve bunu bu kadar kötü kullanabileni görmedim.

Hagi de mükemmel futbolcuydu, Maradona da, ancak ikisinin de teknik adamlık kariyerleri rezalet. İyi futbolcu olabilirsin ama gözümde bir Hikmet Karaman kadar değerin yok Aykut Kocaman.