sezon sonu aykut da gıder alex de gıder
sezon sonu aykut da gıder alex de gıder
Yahu bugüne kadar Fenerbahçe'de onlarca teknik direktör geldi gitti.Noldu sonuçta avrupada bir çeyrek finalimiz var.Aykut hocayıda gönderelim başkası gelsin seneye o da gitsin başkası gelsin .......Bu çark böyle gider.Tamam kabul ediyorum Aykut hoca takımı iyi oynatmıyor ama sabredip arkasında durmalıyız.Şu anda Aykut hoca bizim takım için iyi bir şans.Yabancı teknik direktör gelir adam anlık başarıyı düşünür , alacağı paraya bakar ama Aykut hoca Fenerbahçe'nin geleceğini de düşünüyor.Fenerbahçe'yi seven ve takım içini bilen birisi.Teknik direktör değişikliği bize başarıyı getirmez.Başarıyı istikrar getirir.Belki biraz ağır bir benzetme olacak fakat Alex Ferguson 7.5 sene M.United'da bir tek başarısı yok.Avrupada başarı istiyorsak sabır etmek lazım.Aykut hocanın düşünceleri ve tespitleri çok doğru ama pratiğe gelince sorun var.O tespitler zamanla pratiğede geçecek bundan eminim.Yeterki sabredelim.İstikrar....
Ferguson'un ManU'ya gelmeden önce, Aberdeen ile 3 lig, 4 İskoçya kupası, 1 İskoçya lig kupası, 1 Avrupa Kupa Galipleri 1 de Avrupa Süper Kupa kazanma başarısı var. Sağlam bir geçmişi ile sabrı haketmiş.
Aykut Kocaman ı istemiyorum evet ama bunun Alex le falan alakası yok zaten o olaylar olmadan öncede yazmıştım çünkü futbol a bakış açısı daha önce forvet oynamasına rağmen çok defansif bir anlayışı var korkak demeye dilim varmıyor ama maalesef öyle takımı izlerken çoğu kez kapanan skorun üstüne yatmaya kalkan temposuz (s.moskova maçının 2.yarısı hariç) bir takım görüntüsü var kaç yıldır bu takımın başında eksikleri en iyi o biliyor ama en önemli yere transfer yok ayrıca futbolcularla arası pek iyi değil sürekli bir huzursuzluk var
Evet, hatta adam ilk senesinde takıma fena top oynatmadı da. Ama bizim yönetim takıma hücumcuları doldurdu, orta saha da Barış, Mustafa, Ayhan, Topal'a bırakıldı. Fırtına gibi başlayan takım, zamanla çözüldü. Rijkaard'ın sistemi, futbol anlayışı ile tamamen zıt bir ülkeyiz biz aslında. Ferguson öyle değil, İskoçya'dan İngiltere'ye geçmiş.
Tekrar Rijkaard'a dönersek, bizim ülkemizde ne olursa kim olursa olsun Ferguson'a gösterilen sabır gösterilmez. Mourinho da gelsin, Guardiola da gelsin sonuç değişmez. Bu nedenle Aykut Kocaman gönderilmese bile baskılardan ve eleştrilerden yılarak istifa edeceğini düşünüyorum ben. Kendi taraftarı her fırsatta zaten ne yapmış ki TD olarak, İstanbulspor, Ankaraspor yönetmekle olacak iş mi diye vuruyor resmen.
Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 milyon 250 bin euroluk havuz parasını Galatasaray'a bırakan Sarı-Lacivertliler, Trabzon ve Bursa'nın elenmesiyle zararını çıkardı.
Trabzonspor ve Bursaspor'un Avrupa Ligi'nden elenmesi Türkiye'nin ülke puanına büyük darbe vurdu. Bu sonuçların ardından Fenerbahçe ise zarardan kar etti. Sarı-Lacivertliler, Şampiyonlar Ligi'nden elenerek yaklaşık 25 milyon eurodan oldu. Trabzonspor geçen sezon Devler Ligi'nden 22.5 milyon Euro kazanmıştı. Buna tribün hasılatı ve diğer yan gelirler dahil değil.
PAZAR PAYI 15 MİLYON EURO
Türkiye’nin pazar payı yaklaşık 15 milyon euro. Bu paranın %65'i şampiyona, %35'i ikinciye veriliyordu. F.Bahçe, elenerek 5 milyon 250 bin euroluk pazar payını Galatasaray'a bıraktı. Ancak Trabzonspor ve Bursaspor elenince Avrupa Ligi'nin 7.5 milyon civarındaki pazar payı sadece Fenerbahçe'ye kaldı. Sarı-lacivertli takımın bu paraya karşılık Türkiye'nin ülke puanını yükseltmek için Avrupa Ligi'nde başarılı olması büyük önem taşıyor
SporKalemi
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
İşte bende zaten diyorum ki sabretmek gerekiyor.Bugüne kadar hocaları gönderdik de ne oldu?Üstte yazdıklarımı tekrar yazmak istemiyorum sadece sabredersek Aykut hoca bu takımı iyi yerlere getirecektir diyorum.Herkesin görüşüne de saygım var ama Aykut hoca kalmalı bu takımın başında
Twente ile Videoton çıksa ya bize, intikam soğuk yenen bir yemektir.![]()
arsen vengerin durumu neydi yada fatij terimin uefa kupasını almadan önce ne gibi başarısı vardı da gsye geldi
sabredilmedi hiçbi adama dört sene sabredilmedi ki gs sabretti uefayı aldı tamamdört sene şampiyon olmasının etkisi de var ama bu sabretmek gerektiğini gerektirmez
Grubumuz belli oldu, hadi hayırlısı.
C GRUBU
Marsilya
FENERBAHÇE
Borussia Mönchengladbach
AEL Limassol
Abdullah Kiğılı çok memnun kuradan.
Transfer içinse gerekiyorsa,ihtiyaç duyuluyorsa hemen alırız dedi.Biraz rahat konuştu.Transfer için bu dönem kapansada ara transfer var o zamanda yapabiliriz dedi.
yuh be kardeşim marsilya mönşengladbah... bu kadar bedevi durumuna düştük ya bu sene, sanırım tüm günahlarımızı temizliyoruz.
ilk maç 20 Eylülde Saraçoğlunda Möchengladbach ile. iple çekiyorum. gittiğim maçlarda henüz kaybetmedik , hadi yine iyisiniz![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
Bende gitmeyi düşünüyorum gittiğim maçlarda hiç yenilmedik![]()
Bak 4 kişi olduk.Bi organizasyon gitmez mi ?![]()
Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için, sadece yaprak döktük.
Gladbach grupta tek çekindiğim takım keşke ilk maç onlarla olmasaydı. Soğuk duş etkisi yaratabilirler. Yinede yüksek ihtimalle lider çıkarız bu gruptan.
"İngiltere'de 2 büyük takım vardır. 1-Liverpool, 2-Liverpool Genç Takımı" Bill Shankly
topalin yanina iki yonlu, reputasyonu yuksek, oyun zekasi cok iyi, ceza sahasina da girebilen, golu de dusunen, 7-8 cigerle oynayan, takimi sahiplenen, uluslararasi deneyime sahip, camiada ses getirecek, tum beklentileri karsilayabilecek, transfer oldugu yere cabuk uyum saglayabilecek, takimdaki genclere ornek olacak, centilmen, hirsli, kaybetmeye tahammulu olmayan bir ortasaha alirsak bu sezon alinmadik kupa birakmayiz.
2012 yılını 12 Numara’ nın senesi olarak ilan eden Fenerium bu yıl Eylül ayının ilk Pazar günü olan 02 Eylül tarihinde 12 Numaraya + 12 de Fenerium’ dan diyerek tüm ürünlerde %24 indirim fırsatı ile büyük Fenerbahçe taraftarına teşekkürlerini sunuyor.
02 Eylül Pazar günü tüm ürünlerde %24 indirim fırsatından yararlanmak isteyen Fenerbahçe taraftarları Fenerium mağazalarına akın edip Fenerium’ un geçen sene gerçekleştirmiş olduğu rekor ciroyu daha da yukarıya taşıyarak, kendi kendiyle yarışmaya, kendi rekorlarını yine kendisi egale etmeye devam edecek.
TEŞEKKÜRLER 12 NUMARA...
bi feneryumlara akın ediyoruz da siz de şu futbolu bi geliştirseniz
forma alacaklara iyi fırsat bence![]()
Alex Sonunda Patladı
31.08.2012 18:21 - İstanbul
Fenerbahçe kaptanı Alex de Souza, hakkında çıkan spekülatif haberleri, "Rezaletin de ötesinde komik olarak" nitelendirdi.
FB TV'ye açıklamalar yapan Alex şunları söyledi:
"Aslında çıkan tüm bu yalan haberleri rezaletin de ötesinde komik olarak adlandırmak istiyorum. Çünkü benim için rezaletin bir adım ötesi komikliktir. Beni tanıyanlar bilir; basında yazılan çizilenlere çok fazla hürmet eden veya çok takip eden biri değilimdir.
Tüm bu haberleri yapanlara acıyorum ben açıkçası. Çünkü bu haberleri yapanlar kendilerini gazeteci diye adlandırıyorlar. Benim için önemli olan gece yastığıma başımı koyduğumda rahat uyumaktır. Ben geceleri yastığa başımı koyduğumda rahat uyuyorum. Bu tür rezalet haberler, yapanlar açısından acınacak haberlerdir.
İşin daha da komik tarafı bu tür haberleri yapanlar haberin altına imzalarını atmıyorlar. Gazetede haber görüyorsun ama altında imza yok. Bu haberi kim nereden çıkardı? Kaynağı ne? Bunu bilmemiz mümkün değil. O medya organında bu haberi yapanın kim olduğu, haberin hangi belgelere dayandığı net bir şekilde yer almalıdır. Bunların hepsi gazeteci tarafından yazılmalı biz de bunu bilmeliyiz. Bilelim ki biz de o kişiyle yüz yüze, göz göze gelelim, karşılıklı olarak birbirimize dertlerimizi anlatalım, yüzleşelim… Haber doğru mu yalan mı ortaya koyalım. Ama çıkan haberler o kadar yaratıcılıktan uzak ve o kadar saçma ki artık bu haberler komiklik düzeyinde oluyor. BBM’den benim taraftarlarla sohbet ettiğim yazılıyor; ama BBM’de benim yalnızca yakınlarım var. Yakınlarımın haricinde başka kimseyle de sohbet etmem."
Aykut Kocaman hakkinda atip tutanlar ne diyecekler simdi merak ediyorum. oltaya geldiniz hepiniz, bu kadar basit miydi yani dedirtiyor tum bunlar. taktik bilgisi tartisilir ama adamligini sorgulamak cok ama cok terbiyesizceydi.
Last edited by TeNaciOUS MidFieLdeR : 31.Ağustos.2012 at 22:08
Ben Cristian'ı beğenirim veya beğenmem, orası ayrı. Ancak teknik direktörden ziyade bir insanda "ölçülülük", "tutarlılık" olması gerekir.
Bu takım yapboz değil veya çocuk oyuncağı değil. Yapılan hamlenin hiçbir mantıklı gerekçesi yok. Akılla anlaşılır bir tarafı yok. Semih'i 18'e almaz, anlarım, ancak Baroni'yi 18'e almamak delice bir şey.
Hocanın elinde yapboz oldu takım, bir orayla oynuyor bir burayla. Bıktırdı artık. Ceketini alıp gitsin şu takımdan kurtulalım.
Bu adam iddia ediyorum sıradan Anadolu takımını bile çalıştıramayacak düzeyde.
Konyaspor-F.Bahçe maçı sonrası Anelka'nın elle attığı gol için "Böyle şey olmaz." deyip hakemlere ve dolayısıyla F.Bahçe'ye giydirmişti. O maçtan sonra "El değmemiş temiz bir lig istiyoruz" pankartı ile çıkmıştı 17 kulüp. Kocaman neden teknik direktörlüğünü yaptığı Konyaspor'un o pankartla çıkmasına engel olamadı? Neden F.Bahçe'ye linç kampanyasını başlatan isim oldu?
Bazı şeyleri çabuk unutuyorsunuz. Daum için "Asla teknik direktör olma gibi bir düşüncem yok demişti", ancak kuyusunu kazdığını gördük.
Konyaspor maçı sonrası "Teknik direktörlüğü bırakıyorum" demişti. Neden bırakmadı? Keşke bırakmış olsaydı, biz de bu günlere düşmezdik.
Kocaman gerçeğini herkesin görmesi lazım. Bu adam kadar ikiyüzlü bir insan ben görmedim. Futbol dünyasının böyle insanlardan temizlenmesi gerektiğini düşünüyorum. Fatih Hocayı zamanında çok eleştirdik yaptıklarıyla ama adam en azından dobra ve dürüst. İçi dışı bir. Bizimki gibi farklı telden çalmıyor.