Aykut Kocaman-Alex tartışmalarında benim anlamadığım Alex'i savunan arkadaşlar Aykut Kocaman'ın ilk geldiğinden beri Alex'i kadroda düşünmediğinden dem vuruyor.İyide Alex bunu görmüyor mu?VE bu bahsettiğimiz adam 35 yaşında.Neden hala ilk 11 oynamak konusunda ısrar ediyor?Neden bu uğurda camiayı birbirine düşürmekten çekinmiyor?Neden bu klübe heykeli dikilecek kadar katkılar yapmışken twitterdan hocasına ucuzca laf söyleme hareketinde bulunuyor?

Artık dünyada Alex tarzı 10 numara mevkisi oyuncuların nesli tükenmek üzere.Geriden gelen nesillerde bi Diego var aklıma gelen birde Ganso işte.Günümüz futbolunda artık durağan oyuna yer yok.Bu muhabbetler patlak verdiği için demiyorum beni yakınen tanıyanlar iyi bilirler büyük bir Alex hayranı olmadığımı.Benim futbol görüşümde Alex stili mücadele yoksunu oyuncular bir adım geridedir.Bunun için her zaman Appiah'ı Alex'den daha çok sevmişimdir.Bu düşüncenin karşısına at gözlüğü ile çıkanların savunmasıda şudur "E adam o kadar gol atıyor?".Tamam atıyor atmasına ama kadronda böyle bir oyuncu olduğu zaman hep bir kişi eksik oynuyorsun, sadece tek bir sistemde oynayabiliyorsun, sürekli onun ayağına bakıyorsun.Kaldı ki Alex olmasa onun yerine yine gol atacak ya bir forvet yada daha dengeli bir ofansif orta saha olacak(Bkz Selçuk İnan).Hatırlayın Daum döneminde Şampiyonlar Ligi maçlarında ne kadar etkisiz kaldığını Alex'in.

Fenerbahçe en son Hooijdonk'lu dönemde çift forvet oynayabildi.O günlerden bugünlere dizilişimiz hep aynı oldu.Çünkü kadronuzda Alex varken size haramdır çift forvet yada ofansif iki kanat oyuncusu.

Aykut Hoca Spartak maçından sonra kendi ağzıyla açıkladı; Alex'e bu maçta 11 oynamayacağını 1 hafta öncesinden söyledim diye.Ama buna karşılık Alex gerçekten benim hiçbr şekilde kabullenemediğim bir şekilde hocasını kıskanclıkla itham etti.Üstelik bunu milyonların gözü önünde ve en kısa sürede medyaya yansıması kaçınılmaz olacak bir şekilde yaptı.Aykut hoca rezil bir teknik direktördür, futbolun f'sinden anlamaz, taktik tahtasını gösterdiğinizde bomba diye kaçar vs vs vs.Bunları geçin.Hiçbir futbolcu, 11'e giremediği için Fenerbahçe teknik direktörüne böyle laf söyleyemez.Ki bu kişi Aykut Kocaman gibi bir başka efsaneyse.

Aykut Hocanın en büyük yanlışı Alex'i kesip, aynı sistemde devam etmek oldu.Neyse yazacağım çok şey vardı iyice birbirine karışacak şimdi.Şu son Sivas maçında Alex'in yaptığını savunmak tüyü nereye dikeyim hesabı oluyor argoda.Yapmayın abi bunuEn azından başını sallayabilirdi alkışı kabul ettiğini belirten.ALLAH aşkına dün ne yaptı Alex?Adam gelmiş 35 yaşına oyundan çıkarılmayı bile hazmedemiyor.Tamam bu yaşananların üzerine belki hala gergin ama Aykut hocanın adımına karşılık vermiyor.İnşallah takımımız daha fazla zarar görmez bu durumdan.