Samet hocanın konuşmaLarı Beşiktaş taraftarı oLarak dinLediğimde mantıkLı gibi geLdi ama üstümden Beşiktaş formasını çıkarıp dinLediğimde asLında çok amatörce konuştuğunu görebiLiyorsunuz. Sorulara hep kaçamak cevapLar verdi. SoruLan hiçbir sorunun sonunu getirmeden başka konuLara daLdı. Quaresma konusunda ise tamamen batırdı. AnLaşıLan o ki Quaresma konusunda Samet hoca iLe aLakaLı durum var. Piyasada hep para muhabbeti döndü, ama tam para konusu çözüLecek Quaresma indirip yapacak deniLdiğinde bu sefer başka sebepLer ortaya atmaya başLadı. Demek ki Quaresma yı artık unutabiLiriz. Samet hoca Quaresma yı istemiyor.
En büyük yanLışı da Biz ŞampiyonLuğun en büyük adayıyız diyerek yaptı. Sezon başında söyLenenLerden sonra benim gibi bir çok Beşiktaş taraftarı bu yıLı geçiş yıLı oLarak görürken, takımdan büyük bekLentiLeri yokken taraftarı şimdi durduk yere ümitLendirmesi yanLış bir hamLeydi. ŞampiyonLuk iLe iLgiLi soruya ''Biz her maçı maç maç düşünüyoruz ve her maçı kazanmak için uğraşacağız. Sezon sonunda konumumuz nerede oLacak buna bakacağız'' dese hiç bir probLem oLmazdı. Şimdi 10.hafta da biz Liderin 10 puan gerisinde kaLsak ya da bu hafta Sivasspor a puan kaptırırsak taraftar homurdanmaya başLayacaktır.
SürekLi biz Beşiktaşın evLatLarıyız diye ağLaması da manaLı değiL. Herkes BeşiktaşLı ve Beşiktaşın evLadı. SöyLedikLerini uyguLaman gerek. Adama sorarLar ki ben Güntekin Onay sorsun diye çok bekLedim ama herhaLde bozmak istemediği için sormadı. Sezon başından beri, takıma iLk geLdiği günden beri bu takım çift forvet oynayacak çift forvet oynayacak dedi ama daha iLk hazırLık maçından itibaren takımı tek forvetLi sistemde oynatıyor. Bunu açıkLamasını da isterdim meseLa.
İyi niyetLi bir adam, Beşiktaş aşığı ama Beşiktaş koLtuğunda oturuyorsa artık daha profesyoneL davranmaLı ve daha profesyoneL yorumLar yapmaLı. Amatör ruh bize kimLik kazandırabiLir ama bizi iLeriye taşımaz. Bunu anLamaLı ve buna göre hareket etmeLi.
Yani kısacası ben dünkü konuşmasına kadar Beşiktaş kaybettiğinde üzüLmeyecek bir adamdım ve Gaziantep`e kaybedince de hiç üzüLmedim, ama bundan sonra en ufak puan kaybında sinirLenmeye başLarım, benim gibi diğer taraftarLarda başLayacaktır.
İşimiz zor. ALLah sonumuzu hayır etsin.