-
UEFA Avrupa Ligi C Grubu 2. maçında Fenerbahçe deplasmanda Borussia M'Gladbach ile karşılaşacak. Bu zorlu mücadele öncesinde Aykut Kocaman ve Hasan Ali Kaldırım basın mensuplarının karşısına çıktı...
Aykut Kocaman Alman ekibi ile oynayacakları karşılaşma ile ilgili şu ifadeleri kullandı, "Uzun yıllar sonra Avrupa kupalarında yer alan bir takımla karşılaşacağız. Almanya'nın en köklü ve geçmişi başarılı ekiplerinden biri. Şu anda geçmişlerini arıyorlar. Avrupa Ligi'ne başlarken kendi sahamızda grupta yarışacağımızı düşündüğümüz Marsilya ile oynadık. Çok başarılı 80-82 dakikalık oyundan sonra beklenmedik şekilde berabere kaldık. Dolayısıyla puan ve moral olarak avantaj yitirdik. 4 takım da birer puanla başladı. Perşembe günkü maçla berabere bu durumu avantaja çevirmek için mücadele edeceğiz. Aldıkları olumsuz sonuçları pozitife döndürmeye çalışacaklar. Avrupa Ligi'nde sonuna kadar gidecek kalitede kadromuz var. Umarım bunu başarırız"
Uzun yıllar futbolun içerisinde olduğunu belirten Kocaman, "Her şekilde, her ne pahasına olursa olsun, yaralarımızı sarmayı ve doğruları düşünerek sahaya çıkmayı öğrendim. Bu bizi çok etkilemeyecek. Ancak oyuncular daha genç insanlar. Bu yaşadığımız durum onları nasıl etileyecek bilemiyorum." ifadelerini kullandı.
Futbolcuların makine olmadığını söyleyen teknik direktör, "Geçen sezon hemen hemen her maç öncesi farklı olaylar vardı. Burada geçen sezon olağanüstü bir sezondu. Dışardan birtakım etkenler vardı. Şimdi kendi içimizde sıkıntı var. Takımın potansiyeli olduğunu biliyoruz ve yarın harekete geçmesini bekliyoruz. Takım kaptanlığı ile ilgili düşüncem ise kıdem üzerine. Kendi içinde dinamikleri bir oyun futbol. Psikolojileri içinde barındıran etkenler var. Gel-gitler olabiliyor. Sıkıntılı dönem ikinci yarılarda daha fazla ortaya çıkıyor" dedi.
"Performans işi eleştiriye tabi" diyen Kocaman, "Tepki olacaktır. Yoğun bir tepki. Beklentiler yüksek. Bundan sonraki süreçle ilgili büyük fikirlere sahip değilim. Potansiyeli, kapasitesi yüksek takımımız var. Hayata geçirmek için yeni bir takım kurduk. Bu takımın zamana ihtiyacı var, ama yarışmak da gerekli. Karşımızda ve içimizde duvarları geçmek kolay değil" şeklinde görüş belirtti.
KOCAMAN'A ALEX SORUSU VE CEVAP!
Alman medyası Alex'in neden olmadığını sorunca Aykut Kocaman, "Takımımızda birtakım sorunlar vardı. Bunu çözmek adına takım kaptanı Alex ile yollarımızı ayırdık. Almanya'dan dönüşte bu konu ile ilgili gerekli açıklamaları yapacağız" dedi.
Alex sorununu sezon başında neden çözülmediği sorusuna ise, "Sezon içinde böyle bir durum oluşması mutluluk verici bir durum değil. Kimse bunu istemez. Yaklaşık 1 ay önce Lig TV'de 2.5 saatlik programda bu konu ile ilgili konuşmuştum. Sezon başında böyle bir tasarrufumuz yoktu. Bu noktaya gelmesi noktasında bana değil, Alex'e bakmalısınız" diyerek sözlerini noktaladı.
Kaynak: Sporx.com
Mesaj Yetkileri