felix in uzaydan atlamadığına dair iddialar var
amerikanın inanmamızı istediği süper yalan. biz de enayiyiz ya hemen yedik. akılları sıra büyük bir coşkuya kapılcaz falan, böylelikle mevzudaki mantık hatalarını görmiycez.
bu tip işlerde medya aracılığıyla tüm dünyada büyük bir heyecan oluşturuyorlar, daha en baştan, "uzaydan atlayacak" bilgisini zihnimize yerleştiriyorlar, müthiş bir propagandayla aksini düşünmemizi imkansız hale getiriyorlar. sonra hikaye ordan gelişiyor. genel plan bu. tuttu mu? tuttu. şimdi tüm dünya şunu konuşuyor: felix ses hızını geçti mi geçmedi mi? konunun özü olan, "bu adam gerçekten uzaydan atladı mı atlamadı mı?" sorusu akıllara gelmiyor bile. ama ben bu işi araştırdım.
şimdi dikkat çekici ilk nokta, uzaya çıkmanın bu kadar basit olması noktası. madem içi gaz dolu bir balonla uzaya çıkılabiliyordu da neden yıllardır uzay araçları, nasalar, şunlar bunlar üzerinde duruldu? füzelerle cihazlar fırlatıldı, şovlar yapıldı falan. o zaman hepsi hikayeydi demek. adam balonla uzaya çıkabiliyorsa, uzaya çıkmak bir mesele değilmiş demek. ya da bu adam uzaya falan çıkmadı. ki doğrusu budur. öyle sırtına bi uçan balon bağlayıp ben uzaya gidiyorum ordan atlıycam demekle olur mu bu işler, olmaz.
ikinci dikkat çekici nokta ise, bu yolculuğu kimsenin görmeyişi. bu tarz gizli işlere bayılırım. mutlaka bir gerekçeleri vardır. hem de öyle sağlam bir gerekçedir ki, insanın aklında hiçbir şüphe bırakmaz. bu yüzden herkes inanmak zorunda kalır. "müthiş bir şey yaptık ama şu şu gerekçelerle bunun görselini sunamıyoruz." "hee eyvallah ya, ne demek, o bizim eşekliğimiz zaten, ne görseli, eskiden görsel mi varmış, söz senettir bizde."
şimdi elimizde şöyle bilgiler var özetle. yanlışsam düzeltin.
adamın biri uzaydan dünyaya atlamak üzere sırtına bir balon bağladı ve yükseldi. gözden kaybolana kadar gördük, sonrası yok. sonra adam yere indi ve uzaydan geldim dedi. iniş görüntüsü de yok.
e *****, uzaydan geldim deyince iş bitiyor mu?
http://beta.eksisozluk.com/felixin-u...575004?a=today

Alıntılı Yanıtla
oday