Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Kulüp takımlarında kaç tane yabancı oynuyor ki ?
Fenerbahçe'de düzenli olarak 5 yabancı görüyorum
Galatasaray'da -fuzuli oynatmasa- sayı bu kadarı buluyor
Beşiktaş'ta 3-4'ü geçmiyor, Keza Trabzon'da
Diğer Anadolu takımlarının durumu belli zaten.
İtalya 2006'yı kazandığında ben İnter ve bazı İtalyan takımların, 11'de İtalyan olmadan sahaya çıktıklarını hatırlarım.

Batuhan Karadeniz A takıma çıkmadan önceki futbol yeteneğini ve o ana kadar ki performansını Türkiye'de değilde Dünyanın başka bir futbol ülkesinde vermiş olsaydı, Şimdi ondan bir Dünya Yıldızı yaratılmıştı. Mevcut kötü durum için en iyi örnektir. Her şeyin başı Eğitim. Eğitim düzeyinin düşük olduğu bir ülkede başarılar günü birliktir, 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olimpiyatlarda madalya kazanabilecek bir yüzücü çıkaramıyor, biz bu eğitimsizlikle her alanda yükseklerden uçuyoruz. Uçuyoruz da yere çakılmakta bir o kadar kolay oluyor.
Niye sadece bu seneyi baz alıyorsunuz ki? Batuhan örneğini vermişsin mesela, oradan gidelim. Beşiktaş yabancı sınırlaması düşük olsaydı o dönemde belki forvet oyuncusu almayacaktı belki Bobo'yu bile transfer etmeyecekti ve mecburen Batuhan'ın üstüne daha fazla düşecekti, daha fazla şans verecekti. E Batuhan da eğer o iddia edilen potansiyele sahipse oynaya oynaya bugün çok daha farklı bir noktada olacaktı belki. Bu durum hem Beşiktaş'a hem milli takıma olumlu yansıyacaktı. Hakan Şükür'ün yerini alacaktı belki...

Hadi Batuhan'ın disiplinsizliği de etkili oldu diyelim, daha profesyonel bir örnek: Semih Şentürk. Şu durumda bile ne kadar katkı verdi ya bide düzenli oynasaydı? Zamanında Aykut Kocaman, Bülent Uygun, Tanju Çolak nasıl gol kralı oldu, neden sürekli oynadılar, sadece yetenek mi? Yabancı sınırlamasıydı bence o başarıların ardındaki etkenlerden en önemlisi.

Galatasaray 4 yıl estiğinde kaç yabancı vardı kadrosunda? Sadece 4... Aynı dönem Fenerbahçe Baliç-Boliç gibi Bosnalı oldukları için, Uche-Mosheau gibi Türk vatandaşlığına geçtikleri için yabancı sayılmayan ekstra yabancılar oynatmasına karşın 4 yıl gerisinde kaldı Galatasarayın. Aynı GS kadrosu dünya 3.sü milli takımın iskeletini oluşturdu ayrıca. Aynı şimdiki Barcelona-İspanya örneğindeki gibi...