Seve seve
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=105
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=115
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=130
Daha skor taraftarlığı yapacak kadar düşmedik![]()
Seve seve
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=105
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=115
http://forum.turksportal.net/vb/show...&postcount=130
Daha skor taraftarlığı yapacak kadar düşmedik![]()
...
Sahi Tuncay niye oynamadı, kılı mı dönmüş?
@MeMo
Görmek istediğin şey ne peki ?
Fenerbahçe kazandığı zamanda kaybettiği zamanda oynadığı oyunda pek bir fark yok, benim sitem ettiğim şeylerde hep aynı şeyler zaten. Ben bunu sürekli de dile getiririm. Ama sen gelip bana "Fırsat kolluyorsunuz" tarzında mesaj atarsan olmaz. Çünkü öyle bir durumun söz konusu olmadığını örnekte de açık açık gösterdim.
@Forkasen
Stoch, Krasic, Sow'un değeri 33 milyon € Bursaspor 11'i 37 milyon €, Bursaspor takımının değerinin çoğuna eşit. Sanki 11 tane paf oyuncuyla sahaya çıktık, onu geç paftan 1 oyuncu bile sahada değil, Fenerbahçe ana kadrosunda 11 kişi sahaya çıkıyorsa gerisi teferruattır.
Dünyanın parasını harca takım kur deplasmanda daha galibiyetin olmasın ama sizlere göre iyi yoldayız. Desenize isyanımız boşa : )
Edit: Beni en çok üzen de Fenerbahçe takımının beraberliğe bile sevinir hale gelmiş olması, hem de bu ekonomik şartlar, bu transferler ve bu kadroya rağmen... Beşiktaş taraftarları kendini camdan aşağı atsın o zaman...
Last edited by ReaList : 20.Ekim.2012 at 23:02
...
Şöyle bir cevap vereyim. O hasta olduğun Galatasaray'dan örnek verelim
İlk 11'de düzenli oynayan 5 oyuncusunu çıkar, istediklerini seçebilirsin. Çok kilit oyuncular bile olmak zorunda değil, ama 5 tane olucak. Sonra Bursa'da sahaya çıksınlar, değerleri yine Fenerbahçe'nin bugün sahadaki 11'inden pek aşağı olmaz ama oynadıkları oyun da çok farklı olmaz. Ki gördük sadece Selçuk İnan'ın olmayışıyla takımın ne hallere düştüğünü.
Bir de o kadar Football Manager oynuyoruz fakat futbolun sadece ilk11 yazmakla, oyuncu değiştirip sokmakla olmadığının hala farkında değiliz. Bu adamlar sahaya çıkana kadar teknik direktörle aralarında neler geçiyor, antremanlarda nasıl performans sergiliyorlar hiç haberimiz yok. Stoch'u küstürdü diye söylemedikleri kalmadı insanların Aykut Kocaman'a. Bugün sahada da gördükki Stoch'un pas atmaya dermanı kalmamış, demekki çalışmıyor. Kuvvetli olsa, iyi çalışşsa neden oynatmasın. Aykut Kocaman Fenerbahçe'yi hepimizden fazla seviyor unutmayalım. Ama burdan 2 satır cümle yazıp da eleştirip yarın da işimize bakmak kolay. Maçta sövüp geçiyoruz, futbol anlayışımız ülke olarak bundan ibaret..
@ForsakeN
Ben boş zamanlarımda bile Fenerbahçe antrenmanlarını takip eden biriyim.
Sadece atılan gole, yenilen pozisyona, karta sonuca bakmam.
Futbolu sevdiğim için her yönüyle bakmayı severim, böylece eksiklikleri görmek daha kolay olur.
Örneğin 2-3 hafta önce buraya Fenerbahçe'nin kornerlerde 11 kişi savunma yaptığını dönen her topun tehlikeli olduğunu yazmıştım, isteyen varsa maçı tekrar izlesin veya gelecek maçlarda buna dikkat etsin. Belki bu ne ki diyebilirsiniz ama bu çok şey, bu bir felsefe, bu bir oyun anlayışı ve Fenerbahçe bu anlayış yüzünden kaç defa gol yedi. Keşke teknik imkanlar elimde olsa da bunu görsel olarak size gösterebilsem.
3 gün önce buraya bir kadro ve dizilim paylaştım.
http://forum.turksportal.net/vb/show...35&postcount=3
Peki en az benim kadar veya benden daha fazla bu takımı takip eden Cengiz kardeşim ne dedi ?
Maçın ilk 20-30 dakikasına bakın, aynen sunduğum sistem, dizilim ve bahsettiğim anlayışla oynadık. Bunu neden örnek gösterdim, Eleştiri yaptığım zaman "Kardeşim sen nereden biliyosun hoca 7 24 takımın başında sen daha mı iyi bileceksin" diyolar. Vallah hoca kadar bilmem ama aynaya bakmaktan çok bu takımın ne yaptığına bakarım ondan emin olabilirsiniz ve ne yapacağını kestiririm : ) Kim ne kadar bu takımı takip eder, bilir bilmiyorum ama benim bunu büyük bir sıklıkla yaptığımı söyleyebilirim.
Son olarak şunu söyleyeyim bu maçta Ali vardı Veli yoktu öyle oldu böyle oldu demek, Fenerbahçe için bahanedir. Biz Ali varken de ne oynadığımızı gördük. Önemli olan oynayan isimler değil oynanan futbolun ne mantelite de olduğu. Sezon başındandır oynadığımız oyun felsefesinde gram değişme olmadığını ve Aykut Kocaman'ın bazı inatlarından vazgeçmediğini ve bu inadın daha çook zarar vereceğini ekler büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim : )
...
tamam iste, defalarca anlatmissin. tekrar tekrar anlatmana gerek yok ki. illa dusundugun seyi bize dikte etmek zorunda degilsin. sen oyle dusunursun, bir baskasi baska dusunur. karsindakini ikna etmek zorunda degilsin. herkesin dogrusu bir degil biliyorsun. inadini anlamis degilim, 50 kere yazinca dedigin sey olmuyor sonucta.
Aykut hoca devam ettikce huzursuzlugun, memnuniyetsizligin devam edicek gibi gorunuyor maalesef.ama seni anladigimiza emin olabilirsin.
@TeNaciOUS MidFieLdeR
Kimseyi dikte etmiyorum veya illa benim düşündüğümü sizde düşüneceksiniz demiyorum.
Ama kimse bana "Sen kötü gün fırsatçısısın veya Galatasaray hayranısın" diyemez.
Benim savunduğum görüş bunlar yoksa düşüncelerimi zorla birilerine empoze etmek değil.
Bizde ne yazık ki ortaya konulan bir düşünceye karşı bir eleştiri geliştirileceğine direk kişiyi kötüleyecek eleştiri gelir. Keşke böyle olmasa ama...
...
petrolfb'nin maç hakkındaki yorumlarını almak istiyorum belki bu vesiyleyle ısrarla Galatasaray maç konularını sabote etmekten vazgeçer..
Özetine bakabildim maçın; fakat buna rağmen çok zevk aldım izlerken. Top bir o kalede, bir bu kalede gitti geldi. Her iki kaleci de, çok kritik kurtarışlar yaptılar. Maçın tamamını izlemediğime de pişman oldum. Bu hafta, üst sıralarda güzel ve zevkli maçlar oluyor. Bakalım, yarınki BJK-TS maçında da aynı zevki alabilecek miyiz?
Tesadüfün böylesi.
Batalla gerçeği var ülkemizde, her izlediğimde bir kez daha hayran kalıyorum..
Volkan o dönen topu cok iyi çıkarmış her kalecinin harcı değil o topu cıkarmak.
Steam: briannn07
PS4: Swoldern
Fenerbahçe'nin kendi ceza sahası önünde pas yaparak geçirdiği (son bölüm hariç), Yunus Yıldırım'ın da kararlarıyla arka çıktığı, taraftarlar için oldukça gergin bir maç oldu. Özellikle son bölümde yaşananlar (Carson'ın içeride kontrol ettiği topa yan hakemin korner vermesi, ardından Yunus Yıldırım'ın oyunu durdurup Ertuğrul Sağlam'ı dışarı yollaması -ki ben pet şişeye tekme attığını gördüm 4. hakeme bir şey dedi mi demedi mi bilemem, sonuçta taraftarı ve teknik heyeti tahrik eden bizzat Yunus Yıldırım ve yardımcıları oldu-, oyunun durduğu o bölümde -en az iki dakika oyun durmuş ve soğumuştur- kronometresini durdurmayı unutması! -maçın sonuna iki dakika ekledi yaa, şaka gibi...), ikili mücadelelerde takdir hakkını genelde Fenerbahçe lehine kullanması (bu durum hakkında ne kadar objektif olabilirim bilmiyorum, sonuçta Bursaspor'lu olarak ve kendi taraftarımla izlediğim bir karşılaşma oldu. İnsan ister istemez etkilenebiliyor çevreden.), çıkmayan kartlar (bundan %100 eminim, Kuyt, Bekir kart görmek için zorladılar kendilerini ama Yunus Bey aynı cesareti gösteremedi. Sonuç olarak art arda 4. maçımızdan da beraberlikle ayrıldık, stres atmak, o heyecanı yaşamak için gittiğim maçtan da ekstra stres yüklenip çıktım. Maçın kader anı da kesinlikle Bellushi'nin savunmadan seken şutunu olağan üstü refleksle Volkan'ın çıkarmasıydı. Çok denedik, istedik ama olmadı, kısmet değilmiş. İnşallah en kısa zamanda 3 puanı bir arada görür, morali-motivasyonu geri kazanırız.
Bu maça cezanın affedilmesiyle girdik ama önümüzdeki 3-4 iç saha maçında yine kadın ve çocuklar tribünde olabilir. Gerçekten hiç kimseye yakıştıramadığım, çok çirkin olaylar da oldu. Federasyondan saha kapatma cezası gelebilir.
Bursaspor'un savunmanın göbeğindeki ikiliyi değiştirme vakti geldide geçiyor bence. Sezon başında Toure transferi gerçekleşseydi iyi olacaktı ama olmadı. Ömer ağır kalıyor, yaşlandı iyice. İbrahim ise eski performansının uzağında. Bir dönem çok iyiydi, beğenirdim, milli takımda oynamasını isterdim ama özellikle son 2 sezondur Anadolu topçusu kimliğine döndü geri. Golde yaptığı neydi öyle, top havadan geliyor İbrahim kendini geriye doğru atıp ayağıyla vurmaya çalışıyor. Mantık dışı bir hareketti nitekim Sow rahatça vurdu ve gol oldu. Kafaya çıksa o kadar rahat vurdurmazdı orada, en azından kendisine çarpıp kornere falan gitme ihtimali doğardı. Çok enteresan bir hareketti gerçekten anlam veremedim.
İki sağlam stoperle Bursaspor çok iyi işler yapabilir. Bir de sol bek lazım sanki. Hakan-Vederson ikilisiyle olacak gibi değil.
Başta Hakan'ın hatası var, zaten çok aksadı bu akşam. Serdar'ın sakatlanması çok kötü etkiledi savunmayı, planlamayı başta yanlış yapınca sonucuna da katlanıyoruz artık ne yapalım. Sol açığa iki alternatif, forvet arkasına 2 alternatif alındı ama ne sol beke, ne savunma ortasına bir takviye olmadı maalesef. Üstüne üstelik İbrahim Kaş ve Stepanov'u da elden çıkardık.
Büyük Başarılar Yakın Meşaleyi Yakın! | Galatasaray SK - Kariyerime Beklerim ...
http://forum.turksportal.net/vb/showthread.php?t=108961
Ama Fenerbahçe daha çok topla oynamadı mı, haketmedi mi maçı kazanmayı?![]()
"YÜCE ATATÜRK"
Fenerbahçe kendi etti kendi buldu.
Maça konsantre olarak izlemedim; ama şunu fark ettim. Oyuna giren son iki kişi Sezer ve Semih. Bu oyunculardan kim ne bekliyor ki oyuna giriyor? Bu oyuncular sıfırı tüketme noktasındalar motivasyon olarak. Bunlar farklı bir skor ile önde olduğumuz maçlarda oyuna girecek isimler bu skorda değil. Recep bile Sezer ve Semih'den daha fazla katkısı olur bu takıma.
Stoch sezon başı sözleşmesine güvenerek mi böyle oynuyor. Düşünmek istiyorum. Stoch kendisini tüketmek istiyor, devre arası yüksek boservise Rus kulüplerine göndermek gerek.
Asıl gelelim hakeme bu maç nasıl +2 uzar? Birileri bizim kendimizi engellediğimiz kadar dışarıdan da engelliyorlar. Ertuğrul Sağlam'ın sırf oyundan çıkması 5 dakika. Anlam veremiyorum.
Tek sevindirici durum Volkanın kendine gelmesi
Maçtaydım, deplasman tribününde maçı izlemek için bilet aradım fakat bulamadım. Deplasman biletlerinin satıldığı yere gittiğimde oradaki adam gece bilet için bekleyenlerin olduğunu ama sabah bilet satılmadığını söyledi. Biletix'te satışların sadece stad gişelerinden yapılacağı yazıyordu, biletler İstanbul'da mı satıldı acaba bilgisi olan var mı? Ben de deplasmandan bilet bulamayınca Texas'tan izledim maçı. Bulunduğumuz yerde Bursaspor taraftarı birbirine girdi bir ara, Fenerbahçe taraftarı da bir ara birbirine girdi gibi gördüm ben ama benim bulunduğum yere uzaktı Fenerbahçe tribünü, yanlış görmüş olabilirim. Texas'tan torpil atanlar oldu, Fenerbahçe taraftarı 2 kere meşale yaktı. Devre arasına girerken Volkan'a küfür edildi, ara sıra Aziz Yıldırım'a küfür edildi. Maça gelecek olursak ortada bir maçtı bana göre. Bursaspor'un da atakları vardı, Fenerbahçe de son dakikalarda bastırdı, iki takım da kazanabilirdi maçı, berabere bitti. Volkan Demirel ve Moussa Sow gayet etkiliydi maçta. Kuyt'ın neden 90 dakika oynatıldığını anlamadım. Krasic, Stoch'a göre daha verimliydi oynuyor gibi gördüm ben. Son dakikalarda yapılan değişikliklerin de daha önce olması gerekiyordu.
Çok denk maç oldu aslında, Bursa'da fark yaratan ibrahim öztürk oldu. Bursa çok kopuk gözüküyordu bireysel yetenekler surukledi oyunu. Fenerbahce yine aynıydı hala tempo konusunda bir türlü istediğini sahaya yansıtamıyor ama çok isteklilerdi bence.