1 ile 30 arası toplam 424 sonuç

Konu: Türkçeleştirme Hata Paylaşım Konusu

Hybrid View

Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul

ABOO kusura bakma çok saçma bir benzerlik kurmuşsun. Onun üstüne bir şey diyemiyorum Takım konuşmalarında oyuncuları azarlamak için eşoleşek (Kemal Sunal) falan da yazabiliriz bu mantıkla.

Çevirmenlik işim değil ama metin yazarlığı işim, ben bir öneride bulundum kimseyi kınamadım. Yardırma kelimesi umuma açık metinlerde kullanılabilecek kurumsal üsluba da, samimi üsluba da uymuyor.

gmail spam klasörünüzü temizlediğinizde "Yaşasın burada hiç spam yok!" yazması samimi üsluba girer, yardırmak kelimesi senle benim aramızdaki konuşmaya.

Zaten kelime olarak yardırmak, "yardrıma işini yaptırmak" anlamına gelir. Bu metinde ve bizim konuşma lisanımızda kullandığımız "yardırma" argoya girer. Yani kelime için aslında böyle bir kullanım, böyle bir mana yoktur. Uydurulmuş bir şeydir.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Bunlar 2 Kasım'da cikacak olan tam sürüme yansitilmazsa subat ayi guncellemesini beklemeyecegiz degil mi? Yukarıda oyle birsey okudum da ondan sordum,beklenmeyecek deniyordu ancak degisti mi bu durum?

Nesil
    2003
    Yer
    Manetheren

Quote Originally Posted by nessus View Post
    ABOO kusura bakma çok saçma bir benzerlik kurmuşsun. Onun üstüne bir şey diyemiyorum Takım konuşmalarında oyuncuları azarlamak için eşoleşek (Kemal Sunal) falan da yazabiliriz bu mantıkla.

Çevirmenlik işim değil ama metin yazarlığı işim, ben bir öneride bulundum kimseyi kınamadım. Yardırma kelimesi umuma açık metinlerde kullanılabilecek kurumsal üsluba da, samimi üsluba da uymuyor.

gmail spam klasörünüzü temizlediğinizde "Yaşasın burada hiç spam yok!" yazması samimi üsluba girer, yardırmak kelimesi senle benim aramızdaki konuşmaya.

Zaten kelime olarak yardırmak, "yardrıma işini yaptırmak" anlamına gelir. Bu metinde ve bizim konuşma lisanımızda kullandığımız "yardırma" argoya girer. Yani kelime için aslında böyle bir kullanım, böyle bir mana yoktur. Uydurulmuş bir şeydir.
    nessus, görüşlerin için teşekkür ederim. Meydan Oku kısımında yazanları çevirirken, oynayan oyunculara hafiften gaz verici cümleler yazmaya çalıştım. "Yardırma" kelimesini de bu yüzden kullandım. Türkçeleştirme'ye verilen tepkileri, geri bildirimleri takip ediyorum sürekli.

Göz tırmayalayan şeylerden de uzak durmaya çalışıyorum. "Yardırma" kısmını düzenleyebilirim. Sıkıntı olmaz

Nesil
    2001
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by nessus View Post

Söylediğiniz farklı, çünkü sinemada RTÜK yok ama tvde var. Sinemayı karşılaştırmazsınız dolayısı ile.
    Bazı terimlerde Öz Türkçe kullanılmasına itiraz ediliyor ve buna kanaat getiriliyorsa Öz Türkçe kullanmak zorunluluk olmamalı o zaman bence. Bu argo ve ayıp olsa RTÜK müdahale ederdi. Nelere nasıl müdahale ettiği de tartışma konusu, RTÜK bu işi fazla abartıyor.
    TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye

Cengiz Haskan
    Fenerbahçe Araştırmacısı

Mesaj Yetkileri