Quote Originally Posted by barahir View Post
Jumping kriteri kadar saçma bi kriter olmamıştır sanırım.. Cannavaro'nun Jumping'i kaçtı? 9 mu 10 mu? Ya da İvan Cordoba'nın? Farklı farklı değerler girilebilir ki girilmeli de..

Nasıl ki Stoch sırf şutları gol olsun diye 18 Bitiricilik alıyosa, kafaya iyi çıkan kısa boylu bir oyuncu da iyi bi değer almalı.. Sadece Egemen açısından konuşmuyorum, geçen yıl Alex için de çok tartışmıştık bu Jumping değerini ki Alex'in Hakan Şükürün Belçikaya attığı gol gibi golü de varken çok düşük değer alıyordu..
Stoch'un sutlari sirf gol olsun diye 18 bitiricilik almadi. Vuruslari iyi oldugu icin aldi. Ama o vuruslari ne zaman yapacagi veya o vuruslari yaparken dengesini koruyp koruyamayacagi farkli meseleler.

Sonucta jumping meselesi bir kriter ve soyle dusunmek gerekli. Eger bir oyuncunun jumping degeri cok yuksek degil ama cok hava topu aliyorsa, bu demektir ki o hava toplarini almasini saglayan baska ozelliklerinin cok iyi olmasi gerekir. Ve tabii kriter dediginiz sey nufusun buyuk bir bolumunu kapsar, hepsini degil. Cannavaro buyuk ihtimalle 12 veya 13 alirdi. Ama daha fazlasini mevcut kriterler altinda almazdi saniyorum.