Perpetua birşey danışmak istiyorum
Egemen jumping 13 girilmiş ben mi yanlış analiz ettim acaba bu adam herkesin üstüne zıplayıp hayvanca hareketler yapıyor en büyük özelliği sıçraması diye düşünüyordum geri dönüş yaparsanız sevinirim
Perpetua birşey danışmak istiyorum
Egemen jumping 13 girilmiş ben mi yanlış analiz ettim acaba bu adam herkesin üstüne zıplayıp hayvanca hareketler yapıyor en büyük özelliği sıçraması diye düşünüyordum geri dönüş yaparsanız sevinirim
Bence Egemen'in hava toplarinda en onemli artisi korkusuzca toplara yukselmesi. Genelde bunu yaparken da rakibin ustune dogru ziplayarak rakibin de ziplamasini engelliyor. Zaman zaman faul yapiyor, zaman zaman da faul aliyor bu sayede.
Ziplama, tahmin ediyorum ki sen de biliyorsun, oyunda bir oyuncunun boyu + ziplama becerisini (ayaklarin yerden ne kadar kesildigi) yansitiyor.
Bu nedenle de 15-16 gibi degeler daha cok boyu 1.90 ve ustu oyuncular icin kullaniliyor.
13-14 gibi degerler ise daha cok 1.85 ve ustu oyuncular icin.
Egemen'in boy 1.83, yani verilen ziplama degeri zaten onun boyundaki bir oyuncu icin oldukca yuksek bir seviye. Genelde bu boydaki oyuncular 11 civarinda bir deger aliyor.
Mesela ziplama becerisi cok harika olmayan, 1.84 boyundaki Hakan Balta icin 10 verilmis.
Veya 1.86 boyundaki ve ziplama becerisi cok iyi olmayan Bobo icin de verilen deger 13.
1.88'lik vittek de 14.
1.82'lik ve ziplama becerisi oldukca iyi olan Tuncay icin de 12.
1.86'lik Serdar Kesimal icin ise 11.
Tabii 20 puanlik skala 1.60m boyundan 2.10m boyuna kadar oyunculari yansitmasi gerektigi icin birbirine yakin boydaki oyuncular sadece ziplama becerisi olarak oyunda birbirlerinden cok farkli degerler almiyor. Bu da cesaret ve guc gibi ikincil ozelliklerin daha fazla one cikmasina yardimci oluyor. Tabii cok uzun boylu oyuncular disinda.
Eger oyunda Egemen kendisinden cok uzun olmayan oyunculardan hava topu almakta zorluk cekiyorsa buna goz atalim. Ama aksi takdirde ilk bakista verilen degerde cok sorun goremiyorum. Belki 1 puan artis olabilir ama Egemen'in gucu ve cesaretinin oyunda rakibe kolay kolay hava topu kazandirtmadigini dusunuyorum.