1 ile 11 arası toplam 11 sonuç

Konu: Dominating Taktik | 4-2-3-1

  1. #1
    Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    36
    Mesajlar
    6,810

    Default Dominating Taktik | 4-2-3-1

    İngilizcem yetersiz olduğu için olduğu gibi kopyalıyorum buraya açıklamaları. Yabancı bir siteden buldum taktiği. Yönetici arkadaşlar taktik paylaşım alanı hala açmadığı için mecbur buraya koyuyorum.

    FM13’te kullanılan bu taktik, iç saha maçlarında ve zayıf takımlara karşı deplasmanda yapılan maçlarda oldukça verimli oluyor.



    Daha zayıf takımlara karşı işlemesine rağmen, ortalamanın üstündeki takımlara karşı kullandığımda pek verim alamadım.
    Bu maçlarda genelde 4-5-1 dizilişini tercih ediyorum. Talep olursa bunu daha ilerleyen zamanlarda paylaşabilirim.

    Aşağıdaki ekran görüntüsünün iddialarımı kanıtladığı düşüncesindeyim.




    Sadece Napoli’ye karşı beraberlik alıp, iç saha maçlarında sezonu namağlup tamamladım.



    PSG’ye karşı oynadığım çeyrek final maçı:



    Maçın başında yedek ve genç oyuncuları sahaya sürmeme rağmen, kendi sahamda oynadığım ve maça hükmettiğim karşılaşmalardan biri.




    Yine hükmettiğim maçlardan biriydi; ancak maçın 65. dakikasında üstünlük sağlamaya başladıklarından, gol yememek için savunmaya dayalı bir taktiğe geçiş yaptım.



    Taktiğin, zayıf takımlara karşı oynadığım deplasman maçlarında işe yaradığını söylesem de, diğer takımların bu dizilişe alışmamaları için fazla sıklıkta kullanmamaya çalıştım. Ayrıca, oyuncularımın hepsine şans vermek için farklı taktikleri tercih ettiğim de oldu. Gelecek sezonda 4-2-3-1’e ve diğer iki dizilişe ağırlık vermek istediğim için bahsini ettiğim oyuncuları takımdan gönderdim.



    Sezon sonunda aldığım skorlardan bazıları… Deplasmanda aldığım sonuçlar pek iç açıcı olmasa da, bu müsabakalarda 4-5-1 ve 4-1-2-1-2 gibi dizilişleri kullanarak kazanmayı başardım; ancak gol atmakta sıkıntı çektiğimi de itiraf etmeliyim.



    Umarım taktiğim işinize yarar. Aldığınız sonuçları paylaşmayı unutmayın.

    İNDİRMEK İÇİN:


    https://rapidshare.com/files/2143416...ilan_49453.tac
    Last edited by vivoperlei : 05.Kasım.2012 at 20:06
    FM Gazetesi

  2. #2
    Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul
    Mesajlar
    5,502

    Default

    Bende görmüştüm bu taktiği fakat sadece Milan ile denenmiş Milanda bilindiği gibi güçlü bir takım o yüzden ne kadar etkii olduğunu küçük takımlarda denemek lazm.
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

  3. Default

    Quote Originally Posted by William Rookwood View Post
    Bende görmüştüm bu taktiği fakat sadece Milan ile denenmiş Milanda bilindiği gibi güçlü bir takım o yüzden ne kadar etkii olduğunu küçük takımlarda denemek lazm.
    Kesinlikle katılıyorum .
    BEŞİKTAŞ'ın taraftarıyız. Futbolcuların değil !

  4. #4
    Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    19

    Default

    Deneyen var mı arkadaşlar?

  5. #5

    Default

    ben alanyaspor kariyerimde bunu deniyorum. asistan managerim önermişti. 4-3-3 görünüyor bende. hep 2-2 brabere kalıyorum. şimdi 4-4-1-1e döndüm. zayıf takımler için değil sanırım.

  6. #6
    Nesil
    2009
    Yer
    Istanbul
    Mesajlar
    5,502

    Default

    4-2-3-1 olarak gözüküyor bende. Pek etkili değil Villareal'e tam uygun bir taktik diziliş olarak ama fayda etmedi
    Steam: briannn07
    PS4: Swoldern

  7. #7

    Default

    Beşiktaş'a denedim çok etkili bir taktik değil

  8. #8

    Default

    Bende, 4-1-2-2-1 yani yukarıda ki diziliş gibi bir taktik uygulamıştım. 1. sezonda Orduspor ile lig 3.'sü oldum. Fakat oyuncu rolleri aynı mıdır bilmiyorum. Hazır bir taktiği alıp kullanmaktan zevk almıyorum. Küme de düşecek olsam bu benim kendi yarattığım taktik olmalı. Hazır taktik kullanmayı seven arkadaşlar deneyebilirler.

  9. #9

    Default

    4-2-3-1 taktiğinde bu seride verim alabilen beri gelsin. Sanırım kilit nokta defansif orta sahada.

  10. #10
    Nesil
    2007
    Yer
    Afyonkarahisar
    Yaş
    44
    Mesajlar
    21,748

    Default

    geçen seride ön liberosuz sistemlerle başarı zor oluyordu ama bu sene bilemicem .daha bakamadım
    Kopan bir ipe düğüm attığınızda, ipin en sağlam yeri o düğüm olur.

    Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan yer o düğümdür...

    http://www.twitch.tv/nannar_hhc

  11. #11
    Nesil
    2007
    Yer
    İStanbul
    Yaş
    43
    Mesajlar
    697

    Default

    Bu 4-3-3 dizilişi.

Mesaj Yetkileri

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •