Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
Teşekkürler.

Maç motorunda izlediğim kadarıyla gollerin genel dağılımını söyleyeyim.
  • Hızlı forvetin önüne atılan ve ceza alanı çaprazından atılan goller.
  • Ceza alanı içinde oluşan karambolden çıkan goller.
  • Kanattan gelişen ataklarda ceza alanına yönelen topların golle sonuçlanması (direk kaleye ya da oyuncunun tamamlaması)
  • Her türlü Duran Top (Korner, Direk Frikik, Serbest Vuruş)

Durum böyle olunca öncelikle elinde Hızlı bir Santrafor olması, keza Top Sürmesi, Hızı ve Orta Açması yüksek olan kanatlar, Duran Toplar'ı yüksek olan oyuncu olması ve Uzun boylu kafa topları iyi olan savunma oyuncuları olması avantajdır. Bundan sonrası sisteme bağlı. Hangi dizilimi oluşturursan oluştur mutlaka kanat oyuncularından yararlan. İçeride 4-4-2 (yerleşim farklı olabilir) dışarıda 4-5-1(yerleşim farklı olabilir) oynayabilirsiniz. Savunma oynamanın ve geride oyunu kabullenmenin şuana kadar pek faydasını görmedim çünkü her türlü yiyorsunuz. Adamlar 2 kişiyle 8 kişiyi ekarte edebiliyor mesela : ) Yediğinizden fazlasını atabilme şansını yakalıyorsanız sorun yoktur.

Edit: Örneğin Sezon başında aldığım Mckee. Serbest Vuruş 20, Penaltı 20 Köşe Vuruşu da 14. Şuana kadar 16-17 maçta 9 gol attı ve bir o kadar attırdı. Genelde attığı ve attırdığı hep Duran toplar. Hatta geçen 3 frikiği direkten döndü, Adamda isabet %100 : ) Maç motorunda bu konuda bir açık var ve böyle oyuncular bu açıkları affetmiyor.
evet oyunda böyle bir açıklık olduğu gerçeği var bende mckee'yi takımıma kattım fakat kanat oyunuda oynasam orta açmak yerine pas yapıyolar veya topu eziyolar taktiğim ise 4-1-3-1-1 kontra futbolu oynuyorum biraz