Hmm şimdi biraz kafam karıştı

Yani şimdi oyuncu topu ayağıyla A noktasından B noktasına örneğin pas olarak gönderirken teknik (technique) özelliğinin hangi aşamada ve ne kadar katkısı var onu tam olarak anlamaya çalışıyorum. Bu durumda oyuncunun pası atarken mesela ayağının dışını kullanması (yani vuruş çeşitliliği) "passing" özelliğinden mi "technique" özelliğinden mi kaynaklı olur? Aynı şekilde pasın yerini bulması hangisinin sayesinde olur? Ben ilk mesajından ayağının dışını kullanmasının "technique" pasın yerini bulmasının ise "passing" özelliği sayesinde olduğu sonucunu çıkarmıştım. İkinci mesajından ise ikisinin de "passing" özelliği sayesinde olduğu sonucuna varıyorum. Sen her ikisinde de aynı şeyi anlatıyorsun mutlaka da ben birini yanlış değerlendiriyorum ama hangisini Teknik deyince direk "technique" özelliği aklıma geliyor ondan sanırım.

Bir örnek soru daha; oyuncu topu A noktasından B noktasına 20 metre kadar sürecek ve 5 metre sonra karşısına bir rakip oyuncu çıkacak, onu da çalımla geçecek farzedelim. İlk 5 metrede düz bir şekilde topla ilerliyor. Bu aşamada topu kontrolünden kaçırmaması "dribbling" özelliği sayesinde mi "technique" özelliği sayesinde midir? Ondan sonra karşısına çıkan rakip oyuncuyu sol çapraza gidecekmiş gibi yapıp aniden sağ çapraza yönelerek geçiyor. Bu aşamada bu hareketi "dribbling" özelliği sayesinde mi "agility" "acceleration" "technique" özelliklerinin bir veya birkaçı sayesinde mi yapar? Gene aynı aşamada o hareketi yaparken topu sağ ayağının dışını kullanarak dışa çekmesi ve topun kontrolünü yitirmemesi hangisi sayesinde olur?

Özetle "Technique" özelliğinin tek başına ne işe yaradığını anladım da işte diğer tekniksel özelliklere ne derece katkısı olduğu konusunda kafamda soru işaretleri oluştu. Son yazdıklarından "teknik" kategorisindeki tüm özelliklerin aslında kendi başlarına birer teknik özellik olduğu ve eylemi gerçekleştirmek için "technique" özelliğine pek ihtiyaç duymadıkları sonucunu çıkarabilir miyim?

Bir de "Markaj" ve "Top Kapma" özelliklerinin neden "Tekniksel Özellikler" kategorisinde yer aldığını da merak ediyorum. Büyük ihtimalle diğer kategorilere de (mental ve fiziksel) uymadığı içindir diye tahmin ediyorum.

Zaman ayırıp detaylıca cevapladığın için teşekkür ederim tekrardan.