Anket Sonuçlarını Görüntüle: Maçın sonucu ne olur ?
- Voters
- 18. You may not vote on this poll
-
Eskişehirspor kazanır
-
Berabere biter
-
Fenerbahçe kazanır
-
Seni ilgilendirmiyor ama Milli takımın hocasını ilgilendirmek zorunda. Milli takım hocasının söz konusu hazırlık maçıysa 6 günde 3 maça çıkacak bir takımı düşünmesi gerekir, bunun tersi anormaldir bana göre. Ayrıca Galatasaray'ın maçı Fenerbahçe'nin maçından kat kat daha kritik. Fenerbahçe gruptan çıkmayı bırak liderliği bile garantiledi neredeyse. Galatasaray'ın ise tüm kaderi bu maça bağlı. Kaldı ki Abdullah Avcı Galatasaray'ı düşünseydi -hadi Umut'u saymayalım- takımın 3 as oyuncusunu sahaya sürüp birini 90 diğer ikisini 45'er dakika oynatmazdı. Kritik grup maçlarında oynatmadığı Selçuk İnan'ı oynatası tuttu bu sefer, enteresan değil mi?
6 dakika oynayan oyuncuyu o ortalamaya katarsan olmaz o iş. O biraz işin uyanıklığı oluyor. Onu hesaba katmazsan Gakatasaray'lı oyuncuların ortalaması 60 dakikadır.
Ben uzun süre futbol oynadım. 1 gün fazla dinlenmenin sporcu için ne kadar farkettireceğini çok iyi bilirim. Dolayısıyla Fenerbahçe'li oyuncuların daha fazla süre alması o 1 günde fazlasıyla telafi edilir. Dünyanın her yerinde 3 günde 1'dir en sıkışık maç trafiği, neden? Çünkü en ideali odur, daha fazla yüklenmek sporcuya zarardır. Mecburi durumlarda fikstür çok çok sıkıştığında ancak 2 gün sonraya maç verilir. Burada 2 gün sonra oynamamız tabi ki Fatih Terim'in talebi ve yanlışıdır. Buna bence yönetimin karşı çıkması lazımdı, maçımızı sizinle aynı gün oynamalıydık.
"...kadrolarındaki rotasyon kısıtlıysa bu onların sıkıntısı sezon öncesinde bunu düşünüp ona göre geniş kuracaklardı kadrolarını." diyorsan oyuncularınızın milli takımda oynamasına tepki göstermemelisin, tezatlık oluyor o zaman.
Eklemeye cevap: Onların hepsi resmi maç. Milli maç ise hazırlık maçı. Biz bir hazırlık maçı uğruna bu durumla karşı karşıya kaldık. Kıyaslama yanlış. Ve dikkat et, aralar hep 3 gün...
Mesaj Yetkileri