Quote Originally Posted by Ralf View Post
Yani senin söylediğin gibi takım komutlarını ayarladık sadece ve oynamaya başladık. Oyuncu komutları otomatik olarak ayarlandı kendi kendine ama otomatik ayarlanınca mesela sol bekde oynayan adam, o otomatik olarak ayarlanan ayara uyum sağlayamazsa ne olacak? Çok karışık anlattım umarım anlatabilmişimdir
Anladim galiba.

Oyuncuya verilen komutlarin cogunu zaten ona verdigin rol ve gorev belirliyor. Diyelim ki mesela Bek (Hücum) rolü ve görevi verdin oyuncuya.

Takım stratejini Hücum olarak ayarlarsan, bu oyuncunun:
Hücum mantalitesi (anlayışı) 12/20 olarak ayarlanıyor
Pres 13/20 olarak ayarlanıyor
Top Kapma Sert olarak ayarlanıyor
Pas Türü 14/20 olarak ayarlanıyor.

Takım stratejini Savunma olarak ayarlarsan, bu oyuncunun:
Hücum mantalitesi (anlayışı) 2/20 olarak ayarlanıyor
Pres 3/20 olarak ayarlanıyor
Top Kapma Normal olarak ayarlanıyor
Pas Türü 4/20 olarak ayarlanıyor.

Yani Hücum stratejisinde oyuncu daha fazla hücumu düşünüyor, daha önde basıyor, toplara daha sert giriyor ve pas tercihlerini daha uzun (dikine) kullanıyor. Savunma stratejisinde ise daha emniyetli oyunuyor, rakibe presi daha çok oyuncu kendi alanına geldiğinde yapıyor ve daha fazla ayakta kalmaya çalışıyor ve pas tercihleri genelde daha kısa.

Bu değişiklikler dışında geriden koşu yapma eğilimi, top sürme eğilimi, uzaktan şut atma eğilimi, savunmanın arkasına pas atma eğilimi veya orta yapma eğilimi ve markaj tercihleri değişmiyor.

Yani oyun stratejisini hücum'dan savunma'ya geçirdiğinde (eğer bu değişen oyuncu talimatlarında değişiklik yapmamışsan) oyuncu savunma stratejisine daha uygun bir oyun yapsını benimsiyor.

Ama dersen ki benim takımımın geri kalanının stratejisini savunmaya geçirsem de bu bek oyuncusunun hücumda çok daha fazla olmasını istiyorum, o zaman mantalitesini, pres seviyesini vs. kendin değiştirebilirsin. Ama tabii bu demektir ki bu oyuncunun bölgesinden daha çok açık verme ihtimalin var. Bu riskin alınabilir bir risk olduğunu düşünüyorsan maç içinde bu değişikliği zaten yapabilirsin (mesela rakibin o kanattaki oyuncusu çok yavaştır ve oyuncunun daha ofansif bir düşüncede olması sorun yaratmaz).