Sayfa 5 / 11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
121 ile 150 arası toplam 319 sonuç

Konu: Avrupa Kupaları Ülke ve Takım Katsayıları

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

@ Universal

2013 Eğer 4 takımımız şampiyonlar ligi ve Uefa avrupa liginde gruplara kalırsa.Bizim için mühtiş bir avantaj olur.En Kötü 7-8 bin puan toplarız.Hele içlerinden birirnin ŞL Ceyrek Finali görmesi Avrupa Liginde 2 takımın 4.turu görürse.O zaman puanımız 12 bin puan olurki bu bizi inanılmaz rahatlatır.Şimdi tek şansımız galatsaarayın bir üst tura cıkarsa zannedersem iyi bir puan alıcaz fenerbahce coktan cıktı sadece formalite üzerine 2 maç yapıcak.Bir üst tura cıkmaya ne kadar puan veriyorlar bilmiyorum ama herhalde en kötü 800 vardır.2 takımın cıktığını düşününce.800x2=1600 puan ..

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    @ Universal

2013 Eğer 4 takımımız şampiyonlar ligi ve Uefa avrupa liginde gruplara kalırsa.Bizim için mühtiş bir avantaj olur.En Kötü 7-8 bin puan toplarız.Hele içlerinden birirnin ŞL Ceyrek Finali görmesi Avrupa Liginde 2 takımın 4.turu görürse.O zaman puanımız 12 bin puan olurki bu bizi inanılmaz rahatlatır.Şimdi tek şansımız galatsaarayın bir üst tura cıkarsa zannedersem iyi bir puan alıcaz fenerbahce coktan cıktı sadece formalite üzerine 2 maç yapıcak.Bir üst tura cıkmaya ne kadar puan veriyorlar bilmiyorum ama herhalde en kötü 800 vardır.2 takımın cıktığını düşününce.800x2=1600 puan ..
    Şampiyonlar Liginde birinci ve ikinci olmana göre bonus veriyorlar çeyrek, yarı ve finale kalmakda ayrı ayrı bonuslar var. UEFA'da bonus yok, sadece çeyrekden sonra bonus var. Ama bir tur fazla oynandığından o bonus açığını kapatıyorsun.

Eğer 4 takım ile grup aşamalarına katılınırsa her hafta 1.600 puan maksimum alma hakkımız olur. Bu da şu demek; her hafta 1.000 puan alabiliriz. 6 hafta en az 6.000 puan olağanüstü bir başarıdır.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Galatasaray'ın galip gelmesiyle..4.600 puana ulaştık.Genel anlamda 28.900 puanla 12.sıradaki yerimizi iyice sağlamlaştırdık.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Fenerbahce'nin galip gelmesiyle..5.000 puana ulaştık ..Genel anlamda 29.300 12 sıradaki yerimiz artık yıkılmaz bir vaziyet kazandı..

2 haftada 1.600 puan iki takımımıza HELAL OLSUN !
    Last edited by petrol_fb12 : 23.Kasım.2012 at 16:35

Nesil
    2006

En yakın takipçimiz Güney Kıbrıs'a 3 küsür puan fark attık. Üstümüzde ki Belçika ile Yunanistan bu hafta yer değiştirdi, ikiside 33 küsür puanda. Eğer bir kaç tur daha ilerlersek iki ekibide geçebiliriz.

Hollanda büyük düşüş yaşadı. PSV elenmesi ile iki temsilci kalacaklar. Belki Ajax'da veda ederse sadece Twente kalabilir. Onlarda 9. sıraya gerileyecek gibi gözüküyorlar; ama puan farkı çok yüksek.

Bu arada geçen yıl 5.100 puan alan Türkiye şuan 5.000 puanda.

İki kulübümüzde bu yıl tam 10 puan kazandı.

Nesil
    2008
    Yer
    İstanbul

Fenerbahçe ve Galatasaray'a helal olsun. Bu sene Avrupa'da bu puanları alamasalardı, seneye şampiyonumuz da ön eleme oynayacaktı. İnşallah böyle devam ederler.
    Canım FEDA olsun sana !

Nesil
    2006

Müthiş bir açıklama okumakta fayda var.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21997555.asp

Avrupa Ligi için 4 takıma ulaşma hedefimizden bahsetmiş. Hollanda Takımları tek takım olarak devam etme ihtimali var. Bu gerçekleşir Fenerbahçe ve Galatasaray çok fazla ilerleyebilirse, az da olsa mümkün gibi. Özellikle Fenerbahçe Avrupa Liginde yarı final ve final oynar, Galatasaray ise çeyrek ile yarı final görürse, bu mümkün.

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Müthiş bir açıklama okumakta fayda var.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/21997555.asp

Avrupa Ligi için 4 takıma ulaşma hedefimizden bahsetmiş. Hollanda Takımları tek takım olarak devam etme ihtimali var. Bu gerçekleşir Fenerbahçe ve Galatasaray çok fazla ilerleyebilirse, az da olsa mümkün gibi. Özellikle Fenerbahçe Avrupa Liginde yarı final ve final oynar, Galatasaray ise çeyrek ile yarı final görürse, bu mümkün.
    o yazyiyi ben de okudum.

ancak daha once de cok sayida takim gonderdik avrupaya, ama ilk turlarda elendiler hep. ayni bu sene oldugu gibi. bu bir kisir dongu. cok sayida takim gonderirsin ama cok azi iyi puan getirir, o puanlar da buyuk bir rakama bolundugu icin ortalama puanin duser. bunun neticesinde avrupaya giden takim sayin duser. bu sefer giden ust duzey 2-3 takimin basarili olur, puanlari daha kucuk bir rakama bolundugunden puanin artar. gonderecegin takim sayisi artar. boylece surup gider, 3-4 buyuk ligin disindakiler surekli bu sekilde rotasyon yapiyorlar. (:

ilk 12de kalalim yeter, ondan sonrasi zaten hayal. gonderecegimiz takim sayisi artarsa bize zarar oluyor, boyle kalsin daha iyi (:

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by TeNaciOUS MidFieLdeR View Post
    o yazyiyi ben de okudum.

ancak daha once de cok sayida takim gonderdik avrupaya, ama ilk turlarda elendiler hep. ayni bu sene oldugu gibi. bu bir kisir dongu. cok sayida takim gonderirsin ama cok azi iyi puan getirir, o puanlar da buyuk bir rakama bolundugu icin ortalama puanin duser. bunun neticesinde avrupaya giden takim sayin duser. bu sefer giden ust duzey 2-3 takimin basarili olur, puanlari daha kucuk bir rakama bolundugunden puanin artar. gonderecegin takim sayisi artar. boylece surup gider, 3-4 buyuk ligin disindakiler surekli bu sekilde rotasyon yapiyorlar. (:

ilk 12de kalalim yeter, ondan sonrasi zaten hayal. gonderecegimiz takim sayisi artarsa bize zarar oluyor, boyle kalsin daha iyi (:
    Evet fazla takım olunca dezavantaj oluyor; ama burada önemli olan her yıl Avrupa'da Nisan ayını gören en az iki takım yaratmalıyız. Belki kupa zor; ama Fenerbahçe, Galatasasray, Beşiktaş kolay kolay elenmezse, takım sayısı artsada sorun olmaz. Kendini gösterebilecek takımlarımız artar.

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

'Galatasaray CL'de tur atlarsa ülke puanına +5 puan kazandırıyor.'' Şansal Büyüka

Doğru mu bu ?

Nesil
    2006
    Yer
    Karşıyaka 35½

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post
    'Galatasaray CL'de tur atlarsa ülke puanına +5 puan kazandırıyor.'' Şansal Büyüka

Doğru mu bu ?
    http://www.uefa.com/memberassociatio...lub/index.html
    Son 16′ya kalmak + 4 puan
    ...
    http://i.hizliresim.com/eNzXNg.gif

Türkiye'nin En İyi Football Manager Sitesi

Nesil
    2006
    Yer
    DM | MC [izmir]

Quote Originally Posted by uAburak89 View Post

Doğru mu bu ?
    Quote Originally Posted by balde_mir_07 View Post
    SL gruplara katilmak +4, gruptan cikmaksa yine +4 puan kazandiriyor ama takim sayisi 5 e bolununce ulke puanina katkisi +0.8 olacak GS nin gruptan cikmasi durumunda. FB ise ALde gruptan cikmasi karsiliginda herhangi bir bonus alamayacak.

gruptan cikma +5 saniyordum hurriyetteki yaziya istinaden, megerse +4 imis.

ilginc bir tesaduf, hem FB hem de GS bu sezon 10.00 puan kazanmislar avrupada. sadece ikisinin ulke puanina katkisi simdiden +4.00

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Gruptan çıkmaya 5 puan diyorlar, galibiyet ile birlikte ülke puanına 1.4 puan eklenmiş galiba.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Gruptan çıkmak 4puansa, galibiyet ile birlikte 4+2/5=1,2 puan eklenecek. 5 puansa 5+2/5=1,4 eklenecek

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Gruptan çıkmak 4puansa, galibiyet ile birlikte 4+2/5=1,2 puan eklenecek. 5 puansa 5+2/5=1,4 eklenecek
    Farkettim hesap hatasını, 1.4 olması lazım.

Kontrol ettim, 1.4 eklenmiş durumda;

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...crank2013.html

Maçtan önce 5000'ken, şimdi 6400 olmuş.

Takım sıralamasında ise 44. sıraya yerleşmişiz;

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...trank2013.html

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Çok iyi oldu bu. Galatasaray bu akşam yenilip Avrupa Ligine kalsa o 7 puanı toplamak için 3 galibiyet ve 1 beraberlik alması gerekecekti. Böyle daha garanti oldu Tabi bundan sonra GS'ın puan toplaması daha zor, rakipler çok çetin.

Bu sene iyi şeyler oluyor maşallah diyelim

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Gruptan cıkmak 4 paun Uefa.com öyle yazıyor.Eğer öyleyse 4 puan 4.000/5=800 Kazandık 400 puan orda var 800+400=1200 puan aldık toplamda bu gece.Şu anki mevcut puanımız 6200 oldu..Yarında fenerde kazanırsa 6,600 Puan olucak genel anlamda puanımız 30,900 puana ulaşıcaz..Bu sene silinicek olan 9.750 puana 3,550 puan kaldı..Umarım fener de cimbom gruplardan sonra turlarda ez azından o puanı yakalırız ve hiç kaybımız olmaz..Önümüzdeki sene ümit ediyorimki bütün takımlarımız gruplara kalır.Önümüzdeki sene silinicek olan 7.000 puanın üstüne 2.000 puan daha koyarız İlk 9 girmek için bu cok önemli..

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Uefa'nın sitesinde 4 yazıyor ama pek çok kişi 5 diyor, kassiesa denen sitede 5 üzerinden hesaplama yapmış. Uefa sitesinde Avrupa Ligi maçları sonrasında güncelleme olur muhtemelen, doğrusu netleşir.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

yarın sabah TSİ saatine göre 10.00'da güncellerler yada saat 15.00 Gibi Her maçın ertesi günü güncelleniyor.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Birde bilen varsa söylebilrimi ? Eskişehirde katıldı bu sene turnavaya dahil oldu.2.000 Puan kazanmış ama onu hesaplamıyorlar neden acaba ? Eğer onu hesaplarsa Şu anki (GALATASARAY BÜGÜNKÜ GALİP GELDİĞİ MAÇI SAYMASAK) 5,400 puan olmamız lazım..Bölmeye gelince 5 bölünüyor.Ama eklemeye gelince 2,000 yani 400 puan daha vermiyorlar. Bilen var yazabilirmi ?

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/...ccoef2013.html

Hangi takimin kac puanlik katki yaptigina bu linkten bakabilirsiniz. Eskisehirin puaninin eklenmemesi gibi bir durum yok

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

Geçen yıl Avrupa’da mücadele edemeyen, bir önceki sezon da yaşadığı Karpaty Lviv faciasıyla takım puanında büyük kayıplar yaşayan Galatasaray, bu sezonki performansıyla göz dolduruyor.

Şampiyonlar Ligi gruplarına katılarak aldığı ekstra 4 puanın yanına tur atlayarak 5 bonus puanı daha ekleyen Galatasaray, üç galibiyet ve bir beraberlikten gelen 7 puanla birlikte üstün bir performans ortaya koydu.

Ülke puanından gelen payla birlikte bu sezon elde ettiği puan şimdiden 17.280 puan toplayarak toplamda 47.640 puana ulaşarak güncel sıralamada 44.sıraya kadar yükseldi.

Avrupa’da Mart ayında Şampiyonlar Ligi’nde puanını arttırma şansı süren Aslan, Avrupa’da son beş yılın en başarılı Türk takımı unvanını da elinde bulunduruyor.
    http://tr.eurosport.com/futbol/sampi...72/story.shtml

Nesil
    2006
    Yer
    İstanbul - Tokat

Nesil
    2006
    Yer
    Antalya

http://en.wikipedia.org/wiki/UEFA_coefficient

Burası da 5 diyor, Uefa güncellemesi olsun anlayacağız bakalım. Eurosport haberini yapan kişiye de twitter'dan sordum, o oldukça meraklı bu konularda.

Cevap geldi;
    tur başına bir puan kuralı da var gruplardan sonra, o yüzden 4+1=5 oluyor. UEFA'nın sitesinde altında not olarak var.

Nesil
    2006

Hollanda Ajax ile Avrupa Liginde tek temsilci, Yunanistan Olmypiakos ile tek temsilci. Beliçka temsilcisi kalmadı. Arkadan gelen bir İsviçre olacak oda Young Boys devam derse. Oda olasalık çok düşük. Basel'in durumu hakkında ise bilgim yok.

Galatasaray olası bir çeyrek final yaşarsa, Fenerbahçe'de o tura yükselebilirse, bir sene sonra Avrupa Ligine 4 takım için mücadele ederiz.

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by Universal View Post
    Hollanda Ajax ile Avrupa Liginde tek temsilci, Yunanistan Olmypiakos ile tek temsilci. Beliçka temsilcisi kalmadı. Arkadan gelen bir İsviçre olacak oda Young Boys devam derse. Oda olasalık çok düşük. Basel'in durumu hakkında ise bilgim yok.

Galatasaray olası bir çeyrek final yaşarsa, Fenerbahçe'de o tura yükselebilirse, bir sene sonra Avrupa Ligine 4 takım için mücadele ederiz.
    Genk kaldı bir tek tek temsilci olarak Belçika'da.

Galatasarayın 2.tura cıktığı puanlar eklenmedi..Rusya aramızda 13 bin puan gibi bir fark var..Bu puanı kapatmak için Cimbomun Şl'yi Fenerin Uefa'yı kazanması lazım.

Nesil
    2005
    Yer
    İstanbul

Oynanan futbola ve rakiplere bakiyorum da o 6,400 puanin uzerine pek cikabilecegimizi dusunmuyorum

Nesil
    2006
    Yer
    istanbul

Quote Originally Posted by ForsakeN View Post
    Oynanan futbola ve rakiplere bakiyorum da o 6,400 puanin uzerine pek cikabilecegimizi dusunmuyorum
    Bu yedek takımla olmaz.Ama sow,gökhan,hasan ali,yobo,Miereles bunlar geldimi takım oturur..Ben Basel gelirse iki maçtada fenerin galip geleceğini eminim..Onlardan 800 puan alır hanemize yazdırırız

Galatasaraya Shalke veya malaga Benim içimden Paris geçiyor haydi hayırlısı ...Umarım iki takımımız tur atlarda 9.000 Puanı görürüz bu sene..Ve hiç bir kaybımız olmaz..Ama gönlüm tabiki 10.000 Puandan yana.

Ayrıca Es-es Hakkında..

Galatasaray=12.080
    Fenerbahce=10.080
    Trabzon=2.580
    Bursaspor=2.580
    Eskişehir=2.080

Bu puanların 5'İ toplandığı zaman 29 Bin Puan yapıyor.5 bölündüğü zaman 5,800 Puan yapıyor...Bu puanlar uefa resmi sitesinden alındı..80 puanlar ne için verdiler bilmiyorum..

İşte merak ettiğim konu bunu ..Es-es puanlarını neden sayılmıyor..400 puan eksik görünüyor hep.

Nesil
    2006

Quote Originally Posted by petrol_fb12 View Post
    Bu yedek takımla olmaz.Ama sow,gökhan,hasan ali,yobo,Miereles bunlar geldimi takım oturur..Ben Basel gelirse iki maçtada fenerin galip geleceğini eminim..Onlardan 800 puan alır hanemize yazdırırız

Galatasaraya Shalke veya malaga Benim içimden Paris geçiyor haydi hayırlısı ...Umarım iki takımımız tur atlarda 9.000 Puanı görürüz bu sene..Ve hiç bir kaybımız olmaz..Ama gönlüm tabiki 10.000 Puandan yana.

Ayrıca Es-es Hakkında..

Galatasaray=12.080
    Fenerbahce=10.080
    Trabzon=2.580
    Bursaspor=2.580
    Eskişehir=2.080

Bu puanların 5'İ toplandığı zaman 29 Bin Puan yapıyor.5 bölündüğü zaman 5,800 Puan yapıyor...Bu puanlar uefa resmi sitesinden alındı..80 puanlar ne için verdiler bilmiyorum..

İşte merak ettiğim konu bunu ..Es-es puanlarını neden sayılmıyor..400 puan eksik görünüyor hep.
    Ön elemede elenen takımlara, ülkenin sırasına göre puan veriliyor diye biliyorum.

Sayfa 5 / 11 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Mesaj Yetkileri