-
06.Aralık.2012, 03:25
Bugüne kadar tek forvet sisteminden nefret ettim, hala da etmeye devam ediyorum. Ancak belirtmeden edemeyeceğim, forvetinde Burak, kanatlarında Aydın Amrabat, göbeğinde Hamit Melo Selçuk varsa 4-5-1 oynamak gerek bence. Burak'ın yanındaki forvet her türlü harcanıyor, yazık günah.
--------------------Muslera-----------------------
Eboue-------Semih-------Dany--------Riera
--------------------Melo--------------------------
-------------Hamit------Selçuk-----------------
Aydın---------------------------------Amrabat
-------------------Burak-------------------------
Sol bek, sağ açık ve stopere de adam alınırsa çeyrek final hayal değil. Sol bekle sağ açık kör topal da olsa ilerliyor, en acili Semih'in yanına stoper bence. Dany bugün fena oynamamış olabilir, ancak resmen bir ayaklı bomba.
Oyuncu bazında da iki kişiye parantez açmak istiyorum.
1 - Semih Kaya: Bu yaşta bu yürek, bu soğukkanlılık bu mücadele. Allah nazarlardan saklasın. 1-2 sene içinde kaptanlık bu adamın hakkıdır. Sakin yapısıyla Selçuk'tan sonraki kaptanımız bu adam olmalı kesinlikle.
2 - Burak Yılmaz: Evet, hala sevemiyorum. Evet, hala futbolun birçok dinamiğinden oldukça uzak. Hala top kontrol edemiyor, adam eksiltemiyor, ve şu an aklıma gelmeyen birçok şeyi yapamıyor. Ama takdir etmeliyiz ki bu adam her geçen gün kendine birşeyler katıyor ve ülke sınırlarında mevcut durumda daha çok gol atan adam yok. Nasıl attığına anlam veremesem de çalışan parçayı bozmamak gerektiğine karar verdim kendi içimde.
Mesaj Yetkileri