Quote Originally Posted by Universal View Post
Öncelikle Meireles tükürdüğü hala kanıtlanamadı.

Yaptığı hareket onun yetiştiği kültürde belki bizde ki gibi bir anlamı yok. Zaten bu amaçla yapmadığını söylüyor. Gay ve gay olmanın doğal bir olay olduğu İngiltere'den geliyor ki orada bu evlilikler bile normal.

Bu kulüp küfür etmeyen oyuncusu için yenen cezaya ses getirmemişken bunada getirmez. Mahkeme kararından dolayı mı çok korkuyorlar anlamıyorum.

11 maç ve bir maçda sarı karttan gelen 12 maç çok fazla.

Meireles umarım mahkemeye vereceğim demişti ve verir. Kendini haklı çıkarır. Başka hiçbir şekilde çözülmez.
İyi de, kamuoyuna bir şey kanıtlamak zorunda değiller ki. Öyle bir mecburiyet yok yani. Hakem tükürdü diye yazdıysa kanıtlanmıştır (pfdk için), gerisi fasa fiso.

Ayrıca tükürüp tükürmemesi yaptığı diğer tüm hareketleri ve hakeme hal hatır sormasını meşrulaştırır mı? Hadi tükürmedi, hadi küfür etmedi... onu da kabul edelim, yuvarlak işareti 0 anlamına gelsin. Peki o yuvarlağın içine soktuğu parmak ne? O ne anlama geliyor? Buna ciddi ciddi inanmıyorsunuz değil mi?

Cezanın az veya fazla olmasıyla, tükürdüğü veya tükürmediğiyle, hakettiği veya haketmediğiyle ilgili fikir belirtmiyorum. Sana göre azdır bana göre çoktur veya sana göre haketmemiştir bana göre haketmiştir vs... kişiden kişiye değişebilir. Ama yaptığı hareketlerin yorumu kişiden kişiye değişmemeli. O hareketlerin "sence"si "bence"si olmamalı. O hareketleri tasvip etmemek bu kadar zor olmamalı. Bugün tükürüp tükürmediğinden ziyade bugün o hareketleri yapan ve sonrasında hala utanmadan sıkılmadan "yok o hareket şu anlama geliyor" "yok şu hareket bu anlama geliyor" diye yalan söylemesi konuşulmalı...

Beşiktaş zamanında en önemli oyuncusu Nouma'nın gözünün yaşına bakmadı, anında kapının önüne koydu. Galatasaray'da Engin hakemin yakasına yapıştı, 11 maç ceza aldı. Git bak Galatasaray Sohbet Alanı sayfa 262'den (7844.mesajdan) itibaren, taraftarlar Engin'i yerden yere vurdu, haketti, az bile aldı diye yazdı. Meireles ise neredeyse peygamber ilan edilecek az kaldı...