-
21.Aralık.2012, 16:23
Markus Merk
"Bana göre Halis Özkahya, Meireles konusunda doğru kararlar verdi. Son zamanlarda izlediğim en iyi maçlardan birisiyldi. Halis Özkahya, olağanüstü bir performans gösterdi."
Ahmet Çakar
"Bence birinci dakikadan 90. dakikaya kadar çok ama çok iyi bir yönetim gösterdi. İnanılmaz soğukkanlı, sakin ve oyuncularla ilişkisi kusursuz. Ne çok sert, ne de bazı hakemlerimiz gibi sürekli oyuncuyla konuşur halde. Yani tatlı sert ve otoriter duruşu, maçı kontrolünde çok önemliydi. Aslında maçta fazla da bir kritik pozisyon yaşanmadı. Gösterdiği tüm kartlar yerindeydi. Oyunculara "Ben buradayım. Dikkatli olun" dedi. Son yılların en hatasız ve en disiplinli derbilerinden birini yönetti."
Erman Toroğlu
"Meireles'in Yekta Kurtuluş'u arkadan çekmesi sarı kart. Yani hakemin sarı kart ve ikinci sarı karttan kırmızı kart kararı doğru."
Ömer Üründül
"Halis Özkahya, bir tek orta alanda Meireles'i sinirlendiren Yekta'nın açık faulünü devam ettirmenin dışında yardımcıları ile birlikte çok başarılı bir yönetim gösterdi."
Başta her zaman kaynak gösterdiğiniz tarafsız Markus Merk olmak üzere ülkenin en önde gelen hakem yorumcuları ve bütün Türkiye hakem süperdi derken sadece sizlerin böyle bir karalama olayına girişmeniz en fazla ne kadar objektif olabildiğinizi gösteriyor.
Ben Meireles'in tükürdüğünü görmedim. Küfrettiğini de işitmedim. Ama yaptığı hareketleri gördüm. Hakemin maçı tarafsız ve adil yönettiğini gördüm. Bugüne kadar ülkenin en önde gelen hakem yorumcularının çok nadiren bir hakemi bu kadar övdüklerini gördüm. Tablo bu şekildeyken, hakem maçı Markus Merk'in deyimiyle "olağanüstü" başarılı yönetmişken hakemin kalkıpta Meireles'e yapmadığı bir şeyden ötürü iftira atacağına zerre inanmıyorum. Hakemin öyle bir art niyeti olsa en başta maçı taraflı yönetirdi.
Meireles eğer yalan konuşmayıp o yaptığı hareketlerin başka anlamlara geldiği zırvasıyla milleti enayi yerine koymaya kalkmasaydı, birazcık delikanlı ve dürüst olsaydı belki farklı bir açıdan bakabilirdim olaya. Ama şu tabloda art niyetli olan, yalan konuşan ve iftira atan (hakeme) kesinlikle ve kesinlikle Meireles!
Ha şu da var; Fenerbahçe taraftarı ahlaksızlığın arkasında duruyorsa, ahlaksızı destekliyorsa yapacak bir şey yok. Fatih Terim'in Meireles'in yaptığı hareketler yanında çok masum kalan "onu çekme bunu çek" hareketinde yaygara koparanların bugün nasıl bir değişim gösterdiğini görmek pek şaşırtıcı değil aynı zamanda...
Mesaj Yetkileri