Quote Originally Posted by davidvilla View Post
Evet öyle olsun disiplin talimatı değişsin.
Bu ülkede oldu, o disiplin talimatları değil kanunlar değişti olaylar karşısında bu da olmayacak bir durum değil.
Sonuçta söyle düşün Anayasanda bir boşluk var bu boşluktan yararlanıp birileri dolandırıcılık yapıyor sen bunu yakalıyorsun, ama Anayasadaki kanunu değiştirmeyip salıveriyorsun. Bence olay uzerine değişiklik yapılabilir.
İlk söylediğine de şöyle cevap veriym öyle düşünmüyorum. Tükürüğün karşılığı 8-10 maç olmamalı daha fazla olmalı, hakem otoritesini sarsmak bagırmak cagırmak en az 10 maç olmalı ben böyle düşünüyorum.
Ayrıca disiplin talimatına yeteri kadar hakim olmayan biri olarak soruyorum, hakemin dibine gelip "tükürük saçarak bağırma"nın cezası nedir talimatlarda ? Var mı böyle bir şey? Yoksa bu olay emsal gösterilip böyle bir talimat çıkartılması cok mu yanlış olur.
Sonuçta Fb klubü de sezon başında dava devam ederken değişen kanunlar sayesinde muhtemel bir cezadan kurtuldu ki o kanunların da cıkmasını sağlayan 0 tolerans kapsamında düşünen Aziz Yıldırım'dı. Yanlış mıyım?
Olaylar karşısında kanunlarda düzenleme yapılabilir.
tükürme var diye biliyorum disiplin kurallarında, tükürük saçarak konuşma olmaz. Çünkü; o kasti yapılan bir şey değildir kasti yapılacak olsa tükürür zaten. yukarıda dedikleriniz olmaz hukuk sistemine ters. yeni getirilen talimat , kanun vs. ile kimse yapmış olduğu eylemden dolayı daha ağır cezaya çarptırılamaz. yani yeni getirilen talimat kişi lehine olabilir ama aleyhine olamaz. tabi bu dediğim yeni talimattan önce işlenen suçlar için. yeni talimat getirildikten sonra işlenen suçlarda yenisi uygulanır.