1 ile 30 arası toplam 238 sonuç

Konu: Galatasaray'ın Yüksek Formu

Hybrid View

Nesil
    2003

Quote Originally Posted by himone View Post
    Hala anlaşamıyoruz bence ciddi bir iletişim sorunumuz var bu konuda. GS şampiyonlar ligini kesinlikle alamaz demiyoruz çok zor, mucize olur diyoruz. Yani GS bir veya 2 oyunda bu kupayı alsa normal karşılnabilir, zaten önceki oyunlarda da böyle sürprizler oluyordu. Ama bu durum çok fazla oluyor insanlar da buna karşı çıkıyor. Eğer birçok kişi bunu yaşıyorsa GS abartılmış demektir.

Yukarıda perpetua Fatih Terim'i Real Madrid'in başına koymuş, orada da Real almış kupayı, eğer GS kupayı Fatih Terim sayesinde alıyorsa burada iki türlü sonuç çıkıyor 1- oyunda 4-4-2 yenilmez taktik, 2- Fatih Terim ...u çıkarılmış. Bence 2. seçenek GS takımının abartılmasından daha kötü. Önceki mesajlarımda bununla alakası yoktur diye düşünüyodum çünkü hiç mantıklı gelmiyordu ama şimdi inanmaya başladım sorun GS'ın şişirilmesi değil 4-4-2 ve Fatih Terim'in şişirilmesiymiş. Ama şöyle bir durum da var ilk senesinde GS ile şampiyonlar ligini alan birçok arkadaş var bu durumda 4-4-2 devreye giriyor. Morinho'nun GS da başarısız olması da şunu gösteriyorki 4-2-3-1 bu oyunda işe yaramaz.
    4231'in kanatlarinin geriye yeterince gelmemesi ve ozellikle savunma oynayinca beklerin stoperlere cok yapisarak oynamasi, dripling yapmaya meyilli kanat oyuncularina bol bol bos alan yaratiyor.

Ama 442 daha dengeli ve kanat oyunculari savunmaya yardima geri geliyor. Bu da o fazla dripling yapan kanat oyuncularinin durdurulmasini kolaylastiriyor.

Oyunda o kadar az sayida 442 onayan takim var ve o kadar cok takim 4231 veya 433 oynuyor ki Galatasaray'in 442 oynamasi ozellikle iki kanat oyuncusunun bombos pozisyonda top alip hizlanmasina ve kosmaya basladiktan sonra durdurulamaz olmasina neden oluyor. Kanattan topu alip giden oyuncu gol atmasa veya asist yapmasa da, rakibin topu kapip hizli hucum yapmasini engelliyor.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by himone View Post
    Hala anlaşamıyoruz bence ciddi bir iletişim sorunumuz var bu konuda. GS şampiyonlar ligini kesinlikle alamaz demiyoruz çok zor, mucize olur diyoruz. Yani GS bir veya 2 oyunda bu kupayı alsa normal karşılnabilir, zaten önceki oyunlarda da böyle sürprizler oluyordu. Ama bu durum çok fazla oluyor insanlar da buna karşı çıkıyor. Eğer birçok kişi bunu yaşıyorsa GS abartılmış demektir.

Yukarıda perpetua Fatih Terim'i Real Madrid'in başına koymuş, orada da Real almış kupayı, eğer GS kupayı Fatih Terim sayesinde alıyorsa burada iki türlü sonuç çıkıyor 1- oyunda 4-4-2 yenilmez taktik, 2- Fatih Terim abartılmış. Bence 2. seçenek GS takımının abartılmasından daha kötü. Önceki mesajlarımda bununla alakası yoktur diye düşünüyodum çünkü hiç mantıklı gelmiyordu ama şimdi inanmaya başladım sorun GS'ın şişirilmesi değil 4-4-2 ve Fatih Terim'in şişirilmesiymiş. Ama şöyle bir durum da var ilk senesinde GS ile şampiyonlar ligini alan birçok arkadaş var bu durumda 4-4-2 devreye giriyor. Morinho'nun GS da başarısız olması da şunu gösteriyorki 4-2-3-1 bu oyunda işe yaramaz.
    Quote Originally Posted by perpetua View Post
    4231'in kanatlarinin geriye yeterince gelmemesi ve ozellikle savunma oynayinca beklerin stoperlere cok yapisarak oynamasi, dripling yapmaya meyilli kanat oyuncularina bol bol bos alan yaratiyor.

Ama 442 daha dengeli ve kanat oyunculari savunmaya yardima geri geliyor. Bu da o fazla dripling yapan kanat oyuncularinin durdurulmasini kolaylastiriyor.

Oyunda o kadar az sayida 442 onayan takim var ve o kadar cok takim 4231 veya 433 oynuyor ki Galatasaray'in 442 oynamasi ozellikle iki kanat oyuncusunun bombos pozisyonda top alip hizlanmasina ve kosmaya basladiktan sonra durdurulamaz olmasina neden oluyor. Kanattan topu alip giden oyuncu gol atmasa veya asist yapmasa da, rakibin topu kapip hizli hucum yapmasini engelliyor.
    Arkadaşlar önceki mesaajları okumadan niye gelip burada sağa sola sarıyosunuz. Ben de önceden GS takımı abartılmış diyenlerdendim. Fakat yapılan tartışmalar ve deneyler sonucunda böyle olmadığı anlaşılmıştır. Oyunda abartılan GS değil 4-4-2 taktiğidir. GS'dan 4-5 kat daha kaliteli kadrolar 4-5 kat daha iyi teknik direktörlerle bu kupayı alamıyorlar, çünkü sebebi tamamen taktik ve maç motoru. Maç motorunun bug ı 4-4-2 dir deneyin anlarsınız. Perpetua Morinho ve Fatih Terim'i değiştirerek denedi ve Real Şampiyonlar ligini aldı GS ligde artık kaçıncıydı hatırlamıyorum. 1-2 futbolcunun profili abartı olabilir ama hiçbiryeri araştırmadan lütfen yorum yapmayın.

Forum görevlisine de tavsiyem konunun kapatılmasıdır.
    Last edited by meddah : 03.Ocak.2013 at 02:15

Mesaj Yetkileri