Valla kupayı alıyor deniyorda kimse gelip bir Şampiyolar Ligi ss'i göstermemiş herkes ligden ss göstermiş.Kusura bakmayın da ligde Galatasaray'ın üst üste şampiyon olmasından normal bir durum olamaz.Gösterin şu Şampiyonlar Ligi ss'ini.
Valla kupayı alıyor deniyorda kimse gelip bir Şampiyolar Ligi ss'i göstermemiş herkes ligden ss göstermiş.Kusura bakmayın da ligde Galatasaray'ın üst üste şampiyon olmasından normal bir durum olamaz.Gösterin şu Şampiyonlar Ligi ss'ini.
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
su anda liverpool kariyerimde gs uefada fb ise SLde ceyrek finale yukseldiler. gurur vericioyunda TSL acik degil
Galatasaray'ın ligi domine etmemesi gibi bir durum aslında şaşırtıcı olurdu. Mesela İtalya'da Juventus ligi domine ediyor. Açın bir Inter kariyeri 5 6 sezon boyunca Juventus'u geçemezsiniz. Portekiz'de Porto misal oyunda rekor üstüne rekor kırıyor Porto. Açın Benfica veya Braga kariyeri Porto'yu geçmeniz imkansızdır. Galatasaray oyunda en iyi yerlileri alıyor bende. Bu yerliler ile ligi domine etmesi gayet normal. Tabi şampiyonlar liginde final filan biraz abartı ama şanslı kuralar ile yarı final filan oynuyorlar. Ben şuana kadar kariyerimde Galatasaray'ın Barca, Madrid veya City'i elediğini görmedim. Ama yarı final filan oynuyorlar. Kadrolarına bakıyorum gerçekten çok iyi transfer yapıyorlar personelleri değiştiriyorlar iyi regenler çıkıyor filan. İngiltere ligi dışında demirbaş takımlar kendi liglerinde deli dolu gidiyorlar. Bunlardan biride Türkiye liginde Galatasaray. Dediğim gibi birde Inter veya Milan kariyeri açın Juventus'u geçmek için kafayı yiyeceksiniz.
Galatasaray araştırmacısının gelip Emre Çolak profilini niye böyle yaptığını açıklamasını istiyorum ben ya. mesela Stoch unda abartı olduğunu düşünüyorum ama o bitiricilik uzun şut değerlerinin geçen sene attığı 12 gol ( ki bunlar gerçekten class gollerdi) yüzünden verildiğini söylebilir fenerbahçe araştırmacısı ama bu Emre Çolak bu profili hak edecek ne yaptı Allah aşkına?
Benim bir kariyerden alıntı.
![]()
...
Bu durumdan sıkıntılı olan arkadaşların neredeyse hepsinin Fenerbahçeli olması da "ilginç" geliyor bana![]()
Biz bunu kendi oyunumuzda daha fazlasıyla yapabiliyorsak bilgisayar neden yapamasın mesela benim fm12 de süper ligi 96 puanla bitirip clyi üst üste 2 kere almışlığım var bir de 60 maçtır kaybetmiyorum(3.sezonda)
Bu da benim oyundan.
Grubundan 14 puanla çıkan Galatasaray, Manchester United'ı deplasmanda 3-0 yenip yoluna devam ediyor.
![]()
İlk sezon Benfica'yı 7-2 yendiler. Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendiler. 25 hafta namağlup ilerlediler. Şampiyon oldular fakat ikinci sezonda 8. sırada nal topluyor şu an.
Birisi Gs'yi yonettigi zaman transfer yapmadan oynamiyor. Gidip cok saglam transferleri yapip ligdeki diger takimlarin 5 misli kalitede kadro kurup ben 96 aldim diyorsunuzda. Gs'yi yapqy zeka yonetirken transfer yapmqdan sampiyonlar ligi finali oynuyorsa, kupayi aliyorsa ,ligde 90 puan aliyorsa orda bi sorun oldugunu dusunmuyorsaniz. Demekki siz gercek hayatta GS izlediginizi zqnnedip Barxelona maclarini izliyorsunuz.
Şaka mısınız kardeşim? Yeter ya gerçek ile oyun içi performansları karşılaştırmayı bırakın..
Oyunda X oyuncusu gerçek hayattakinden 2 kat daha iyi performans göstermistir atar golleri, yapar savunmasını maç kazandırır.
Neden yediremiyorsunuz ki? Fenerbahçe benim oyunumda ben GSyi yönetirken UEFA'yı aldı ilk sezonunda, ne kadar güzel bir şey.
Aslında iş Galatasaray'da değil Selçuk İnan, Burak Yılmaz ve Johan Elmander'de bitiyor en azından bende öyle
kağıt üstünde galatasaray kadrosuna baktınız mı hiç türkiye standartlarının üstünde bir kadro ama formsuzluklar defans hataları şansızlıkları filan diye gerçekte iyi bir performans gösteremiyor
Şampiyonlar ligi finali ütopik olmuş ama 90 puan kağıt üzerinde alınabilecek bir durum oyundaki transferlere gelince ise çok büyük gelişme var fm13 de eski serilerde türk takımları nerde ucuz ve kötü oyuncu varsa onu alıyordu ama artık bir vizyonları var eksiklerine göre değerli oyuncular alıyorlar
Ve benim kariyerime gelince ilk sezon 5 transfer ikinci sezon 10 transfer 3.sezon 5 transfer yapılmıştır galatasarayın son 2 yılda yaptığı transfer sayısı benim toplam transfer sayıma yakın
Göreceksiniz galatasaray fatih terimle başarılar geldikçe üstüne koyarak devam edecektir şampiyonlar liginde oyundakine benzer durumlar olacaktır(çeyrek final,yarı final) şanslı kuralarla
Şahsen oyunda Galatasaray'ın lige ambargo koymasına lafım yok. Evet katılıyorum Fenerbahçe ile birlikte diğer takımlara göre kadro kalitesi iki seviye yukarıda bu iki takımın ama daha ilk sezondan olmak üzere Şampiyonlar liginde yarı final,final oynamasının mantıklı bir açıklaması yok. Bu başarı sezonluk değil her sezon tekrarlanan bir durum. Başlangıçtan 1,2 sezon sonra bu başarıları yakalasa Galatasaray tamamım ama o kadar winner takım arasında ilk sezondan yarı final,final oynaması abartı başka bir şey değil. Önceki mesajlarda paylaşılan ss'lerde görüldüğü üzere yendiği takımlar sizin şanslı kura olarak gördüğünüz takımlar değil dev takımlar. Benim oyunumda da R.Madrid,Dortmund ve Milan gibi devleri yenmişti. SS paylaşamayacağım ama Trabzonspor kariyerimde bunu yazmıştım. Galatasaray final oynamıştı burada. Hatta Türkiye liginde yeni bir oyun açsam eminim Galatasaray bu başarıları yine ilk sezondan tekrarlayacak.
Oyuncu profilleri hakkında geçmiş serilerde bile gerçekte Galatasaray yokları oynarken oyunda çok sağlam profile sahip oyuncular vardı. Bu durum artık normalleşti bence. Galatasaray'da oynayıp yarım sezonluk iyi performans bile oyuncuya çok iyi özellikler kazandırabiliyor. Sabit.
Kişi neyse karşısındakini de öyle görürmüş![]()
Last edited by Mamadou : 01.Ocak.2013 at 23:10
Normal değil tamam ancak Emre Çolak ve Burak Yılmaz haricindeki her oyuncu hak ettiği değerde,ne eksik ne fazla,peki bu 2 oyuncu bütün bu oyunlara etki edemeyeceğine göre burada ki anormallik ne ?
Mutluluk sadece paylaşıldığı zaman gerçektir. - Alexander Supertramp
Ben açıkçası bir kaç oyuncu dışında oyunda tek tek Galatasaray'lı oyuncuların profillerine bakmadım. Üstte bir arkadaş Emre Çolak'ın profilini sormuş bende Galatasaray'da önceki serilerde şişirilmiş özellikte oyuncular olduğunu yazdım. Genel olarak bu durum bana artık normal geliyor. Sonuçta Burak Galatasaray'da oynadığını Trabzonspor'da oynuyordu. Pek bir fark yok he bir fazlası şu an zirve yaptı o kadarlık.
Valla benim oyunla ilgili bir problemim yok, hangi takım ne alırsa alsın...
Oyundaki GS performansını yediremiyorsunuz kurtulun şu psikolojidenBuraya gelip sayfalarca GS'nin performansı abartılı diye tutturan sizsiniz, benim yaptığım şakaya alınan sizsiniz, aksinin gerçeklestiğini söyleyen ve SS veren insanlara rağmen tutumunuz hala aynı.
GS küme düşse tepkiniz bu olmazdı eminim, açardınız bir topic GS küme düstüderdiniz.
Evet yıllardır olduğu gibi Galatasaray abartılmış. Zaten Galatasaray kimdir ki daha önce hiç üst üste şampiyon olmuş mu? Ya da Avrupa'nın en büyük kupasında yarı final, çeyrek final görmüş mü? Ayrıca gelirlerine bir bakın rezalet. Tanınmışlığı da çok fazla, lütfen düzeltiniz!
Burak dediğiniz adam da gol atamıyor hiç gerçekte. Elmander ve Umut = Torres. Selçuk İnan = Xavi olmuş. Semih Kaya'nın gerçekle yakından uzaktan alakası yok wonderkid olmuş resmen.
Fenerbahçe'de ise Volkan, GG, Sow nasıl yaptığınızı aklım almıyor. En az 160 CA adamları nelerde süründürmüşsünüz yazık günah. Krasic'e ise 150 küsür CA az bile. Hele Flair 6-7 olması ise tam bir skandal. Bekir'in de Türkiye'nin en iyi defansı olmamasına çok şaşırdım doğrusu, 120 küsür CA küfür gibi resmen. Fenerbahçe'nin tanınmışlığının kıtasal olmaması gibi bir saçmalık da olamaz. Gelirleri de tam yansıtılmamış. Lütfen kendinizi afaroz ediniz. Ne yaptığınızı anlamıyoruz.
***Emre Çolak konusuna ben de katılıyorum. Sadece sol ayağını kullanmasına rağmen, 120 küsür CA olmasına rağmen coşuyor. İlginç doğrusu. Özellikleriyle oynansa daha gerçekçi olur.
Bence bunun tek nedeni Fatih Terim.Motavisyon ve adam yönetimidir.Oyuncuların profil bakımında gerçekten cok iyi Galatasarayın Fm'de bundada olabilir.
2012/2013 Sezonunda.Süper Lig,Şampiyonlar Ligi,Türkiye Kupası,Süper Kupa ve Hazılrlık Maçları hepsini topladığında.
34 Maç yapmışlar.19 galibiyet,6 Mağlubiyet.7 kez berabere kalmışlar.
Gecen sene ise.
Süper Lig ve Süper Final Dahil.40 Maçta.25 Galibiyet,11 Beraberlik,4 Mağlubiyet almışlar.
Hazırlık Maçlarında ve Türkiye Kupasında.
10 Maç yapıp.3 Galibiyet,5 Mağlubiyet,2 Berabberlik almışlar.Hazılrık Maçları YaptığıTakımlar.Türkiyemspor Berlin (G),Unterhaching(B),Liverpool (G),Twente (M),İnter (B),Olympiakos (M),Real Madrid (M),Benfica (M).
Fenerbahce İse.
2012/2013 Sezonunda.Süper Lig,Şampiyonlar Ligi,Avrupa Kupası,Türkiye Kupası,Süper Kupa ve Hazılrlık Maçları hepsini topladığında.
34 Maç yapmış.
15 Galibiyet,7 Mağlubiyet,12 Beraberlik almış.
2011/2012 Sezonunda Süper Lig,Süper Final,Türkiye Kupası ve Hazıırlık Maçlarında .
52 Maç yapmış.
33 Galibiyet,8 Mağlubiyet,10 Beraberlik Almış.
Hazırlık Maçı Yaptığı takımlar. Twente (M),Standard Liege (G),Sakaryaspor (G),Nürnberg (G),Palermo (G),Werder Bremen (G). Shakhtar Donetsk Macı yarıda kalmış.
Bu verilere bakıp kararı kendiniz verebilirsiniz.Birde bu seneki transferleri göz önünde bulundurursunuz.
Last edited by petrol_fb12 : 02.Ocak.2013 at 02:35
4231'in kanatlarinin geriye yeterince gelmemesi ve ozellikle savunma oynayinca beklerin stoperlere cok yapisarak oynamasi, dripling yapmaya meyilli kanat oyuncularina bol bol bos alan yaratiyor.
Ama 442 daha dengeli ve kanat oyunculari savunmaya yardima geri geliyor. Bu da o fazla dripling yapan kanat oyuncularinin durdurulmasini kolaylastiriyor.
Oyunda o kadar az sayida 442 onayan takim var ve o kadar cok takim 4231 veya 433 oynuyor ki Galatasaray'in 442 oynamasi ozellikle iki kanat oyuncusunun bombos pozisyonda top alip hizlanmasina ve kosmaya basladiktan sonra durdurulamaz olmasina neden oluyor. Kanattan topu alip giden oyuncu gol atmasa veya asist yapmasa da, rakibin topu kapip hizli hucum yapmasini engelliyor.
Her şey maç motorunda bitiyor bu oyunda, bu kadar tartışmayın yahu.Hızle ve güçlü oyuncun varsa birazda teknik özellikleri varsa tamamdır, kimse dur diyemiyor ona. bkz.Burak Yılmaz.
Yukardaki mourinho örneği güzel bi cevap olmuş yalnız herkes onu atlamış.
Daha önce de söyledigim gibi İBB kariyerimde Galatasaray gerçekten saglamdı ama Fenerbahcenin de yabana atılacak bi tarafı yoktu ss le destekleyemecegim malesef şuan baska kariyer yapıyorum ama iki takımda benim oyunumda coşturuyolardı gruplarından banko cıkıyorlardı hatta benim suanki kariyerimde 2.sezonda ben 2.turda cl de elendim fenerbahce barcelonayı eledi sonra ne oldu bilmiyorum![]()
Kendi yönettiğim takımın 8-9 yıl sonra başarıya ulaşması uçuk birşey değil,pc kendi kendine olsa tabiki uçuk ama biz kendimiz yönetiyoruz başarılı olamazsak oynamayalım zaten bu oyunu,ki çoğu kişi benden daha erkende şampiyon olabilirdi.
Burda Gs nin ard arda şampiyon olmasının sıkıntısı diğer takımların Fenerbahçe,Beşiktaş,Trabzonun,Bursanın yeterince iyi yapılmaması Gs nin şişirilmesi ondan başka şampiyon yok abartı yani.TR ligini domine ediyor adamlar benim şampiyonluklarım zaten ucu ucuna oldu nasıl oldu bende inanamadım olmasam maşallah TR ligi Gs den ibaret olacak.
Yiiih!.. Mahalle kahvesine dönmüş burası.Sansürlenmeyeceğini bilsem küfür edecem artık.Gs nin performansı normalmiş.Gsli olmayan çekemiyomuş.Gidin renk sevdasıyla içiçe geçmiş egonuzu başka yerde tatmin edin arkadaş.Ben küme düşme barajının 35-40 şampiyonluk barajının 75-80 oldugu gerçekçi bir Tsl istiyorum.
Haklısınız.. Galatasaray kadrosu abartı. O kadar şampiyon olmaması lazım. Oyun da gerçekçi değil.
Çok batıyorsa girersin editöre oyun açmadan önce, kim abartıysa artık Emre mi, Burak mı, Terim mi, gerçeğe uygun olarak ayarlarsın rahatına bakarsın. Hemen biri çıkıp da der şimdi "kendini nasıl görürsen baskasını da bla bla". Benim 2. kariyerim ve ne genie kullandım ne fmrte ne de oyunun editörünü, kaydet çık da yapmam. Her neyse...
Sadece merak ediyorum diğer liglere, mesela La liga'ya, Serie A'ya girip bakıyor musunuz kim domine etmiş? O rahatsız etmez sizi çünkü o liglerde taraftarlık duygunuzu harekete geçirecek bir durum yok. 4 sene Real Madrid şampiyon olsa zorunuza gitmez, yada Juventus.
Belki GS kadrosu abartıdır belki değildir buna araştırmacılar karar veriyor sonuçta ama sizin burada yazdıklarınız sadece fanatizmden ibaret.
Oyun cikmadan once 15 defa ilk sezonu oynattirmistim. Takimlarin bu 15 oyunda aldigi ortalama (maksimum/minimum) puanlar asagida.
Son mac motoru ile denemedim ama ortalamalarin cok da uzak olmayacagini tahmin ediyorum.Code:Galatasaray 67.3 (82/46) Fenerbahçe 66.8 (92/57) Bursaspor 59.6 (72/46) Trabzonspor 56.2 (71/44) Gençlerbirliği 51.5 (64/39) Sivasspor 51.1 (68/36) Eskisehirspor 50.2 (64/32) Karabükspor 48.7 (66/30) Beşiktaş 47.7 (63/33) İstanbul İBBSK 45.7 (59/35) Kayserispor 45.1 (69/34) Orduspor 42.2 (54/34) Antalyaspor 42.1 (60/25) Mersin İ.Y. 40.7 (50/28) Gaziantepspor 39.4 (61/24) Kasımpaşa 33.5 (52/22) Akhisar Bld. 27.5 (41/18) Elazığspor 23.6 (34/13)
Arkadaşlar önceki mesaajları okumadan niye gelip burada sağa sola sarıyosunuz. Ben de önceden GS takımı abartılmış diyenlerdendim. Fakat yapılan tartışmalar ve deneyler sonucunda böyle olmadığı anlaşılmıştır. Oyunda abartılan GS değil 4-4-2 taktiğidir. GS'dan 4-5 kat daha kaliteli kadrolar 4-5 kat daha iyi teknik direktörlerle bu kupayı alamıyorlar, çünkü sebebi tamamen taktik ve maç motoru. Maç motorunun bug ı 4-4-2 dir deneyin anlarsınız. Perpetua Morinho ve Fatih Terim'i değiştirerek denedi ve Real Şampiyonlar ligini aldı GS ligde artık kaçıncıydı hatırlamıyorum. 1-2 futbolcunun profili abartı olabilir ama hiçbiryeri araştırmadan lütfen yorum yapmayın.
Forum görevlisine de tavsiyem konunun kapatılmasıdır.
Last edited by meddah : 03.Ocak.2013 at 02:15