Resmi site yalanladı !
Resmi site yalanladı !
Bence ligi tanıyan bir oyuncu lazım.Benim aklıma ilk Ömer Şişmanoğlu geldi.Sow'un yedeği olabilicek iyi bir gölcü.Antalyasporda sonradan girdiği maçlarda cok 4-5 gölü var.Bence o daha verimli olur.
Eren'in lige alışması uzun sürer.Bizim ligimiz sert bir lig.
Niang,Dia,Sow demeçlerine bakılarsa.Hepsinin ortak görüşü.Bu lig cok sert cok tekme atıyorlar demişti.
...
İlgilenmiyoruz dememişler daha bitmedi transfer demişler siteden sadece.
Çıkabilecek ufak pürüzlerden dolayı böyle bir açıklama yapılmıştır. %100 bitmeden bildirmek istemiyorlar belli ki.
Mayıslar sizin olsun biz Nisan'da şampiyonuz
Tam bir yalanlama değil. Anahtar kelime vermişler: KAP
Kısacası ceza almak istemiyoruz, transfer çalışmaları bitmedi, sabredin diyorlar. KAP geçen başka bir yalanlama olmadı. Yalanlamada ilgilenilmediği söylenirdi. Son dakika haberinin gerçek olmadığını söylüyorlar, oyuncu ile ilgilenilmediğini değil.
Siz nerede gördünüz hiç son dakika haberine son dakika yalanlaması?![]()
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Ntvspor utancından haberin yalanlandığını söylememiş, komple kaldırmış. Belhanda adına bütün izler silinmiş, tam bir fiyasko.
yalanlanacagi belliydi her zamanki gibi erkenden sevindi bazilarimiz![]()
Haberi düzenleyip yine eklediler.
http://www.ntvspor.net/haber/futbol/...da-ile-anlasti
yazık bu kadar paraya... Bu paraya değmez..Daha uygun fiyata en az onun kadar etkili oyuncular var Dünya'da
Geçen sene Moussa Sow'da yalanlanmıştı kulüp kapa söylemeden böyle birşey olursa ceza alıyor ondan yalanlama geldi.
Muhakak bulunur.Dünyanın bir cok kesiminde futbol oynuyor.Sistemine göre daha ucuz bir oyuncu bulabilirsin.Araştırmak lazım.Bknz.
http://skorer.milliyet.com.tr/galata...01/default.htm
Yani potansiyeli olan oyunuclar yakalamak lazım.28 Trilyonluk bir yatırım yapıyoruz.Sonuçta bunun karşılığını alamasak yığınla para boşa gidicek.
Aynı özelliklere sahip bir oyuncuyu belki 3-4-5 bulabiliriz.Hatta afrika'dan dahada ucuza bulabiliriz.(EMİN DEĞİLİM ARAŞTIRILMASI LAZIM) .
28 Trilyon.Cok büyük para bugun bu parayla 2 ligdeki 10 takımı satın alırsın.
Ayrıca Fenebrahce Bu Sene Transfere=30.300.000 € Harcamış
Sattığı oyunculardan aldığı gelir =4.000.000 €
Dia'yı 4 milyon Euro saatığımız için .Onu 30 milyonluk Ana paradan cıkarıyorum geriye.26.300.000 € Kalıyor.
26.300.000X 2,3 = 60 Trilyon para harcamışız transfere bu sene.Kulup Borcunun yarısını.
Bu kadar para harcamamıza karşılık sahada halen istediğimiz futbolu alamıyoruz.
Last edited by petrol_fb12 : 06.Ocak.2013 at 21:29
Yüksek bonservis bedelleri zaten bu riski azaltmak için kendini ispatlamış isimlere veriliyor. Belhanda'nın yetenekleri ortada, performansı ortada. Öyle fm'deki gibi genie'yi aç ya da scout'u gönder bulsun boş beleş yıldız adayı şeklinde olmuyor maalesef gerçek hayatta.
Bu haberin gerçek olduğunu nereden biliyorsunuz? O dönemde Galatasaray'da scout ekibi olduğunu hatırlamıyorum. Dahası River Plate'deki oyuncuyu tanımak için birini görevlendirip Arjantin'e gidip maçını seyretmeye ne gerek var? River Plate bir dünya takımı, takımı takip eden çok kişi var.
Nokta atışı bir transfer için 12 Milyon Euro çok yüksek bir bedel değil. Premier League'de çok dönüyor bu paralar. Galatasaray ve Beşiktaş gibi krizde değiliz. Önemli olan karşılığını verebilmesi. Esas riski Stoch'u alarak yapmıştık, çünkü sağlam bir profesyonel A takım geçmişi yoktu. Hollanda Ligi'ni baz almıyorum. Her transfer bir risktir, o ayrı mesele.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Eğer Belhanda'yı alıyorsan sistemin işlemesi için ya Niang gibi ya da Elmander gibi forvete ihtiyaç var. Ben şahsen sow-Belhanda ikilisinin işleyeceği konusunda şüpheliyim
Montpellier'i pek takip etmedim ancak önünde Giroud ile başarılı olduysa Sow ile daha başarılı olur.
Transfer bütçesinin tamamını kullanmazsan yeterli seviyede oyuncuları transfer etmen imkansızlaşır.
Belirli bir seviyenin üzerindeki hazır oyuncuları gözlemleyerek bulamazsın. Çünkü performansı ve şöhreti kendi ligi seviyesini aştığı zaman daha üstü bir takım çoktan transfer etmiştir. Hala ligini aşamadı ise de bütçeni kullanmazsan Premer League, La Liga, Serie A gibi lig takımları daha iyi lig, GSMH daha yüksek ülke, daha fazla bonservis, daha fazla popülerlik, daha fazla maaş teklifleri ile seni elerler.
Scouting sadece gelişimini tamamlamamış oyuncular için kullanılır. Potansiyeline yaklaşmış oyuncular zaten popülerdir. Nasıl scouting?
3-5 Milyon Euro'ya 145+ CA genç ve problemsiz yüksek potansiyelli oyuncu transfer etmek im-kan-sız!
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
Futbolcu bulup yetiştirmeyi FM oynamakla karıştıran bazı arkadaşlar var. Belhanda kalitesinde bir futbolcuya Arsenal, Chelsea gibi takımlar 15-20 milyon öderken bir sorun olumyor ama FB ödeyince boşuna verilen para oluyor. Futbolcunun takıma katkı sağlayamaması transfer başarısızlığı değil yönetim ve teknik kadro başarısıdır. Aykut'un yaptığı transferlerin büyük kısmının doğru oyuncular olduğunu düşünüyorum, hatta FB tarihinde hiç bu kadar iyi futbolcuyu bir araya getirmemişti. Onları yönetememek ayrı bir konu.
Birde bu Afrikalı futbolcuların hala Afrika'da keşfedildiğini zannedenler var o daha garip. Gerçekten Afrika'da keşfedilen oyuncu sayısı birkaçtanedir. Fransa gibi sömürgeci bir ülkede Afrika kökenli insan Fransızlardan fazladır. Belhanda 13 yaşında Marsilya altyapısına geçmiştir. Türkiye'deki yabancı sınırından bahsetmiyorum bile.
ah ah sol kanada da bir Arda iyi giderdi ama![]()
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
cidden taktımimkansız zaten.
Eğer adaletsizlik karşısında tarafsız kalıyorsanız, zalimin tarafını seçmişsiniz demektir.
O başka mesele. Ne kadar altyapıdan yetiştirirsen yetiştir yine dışardan bu fiyata her yıl 1 oyuncu alabilirsin.
Altyapılar sürekli yıldız oyuncu yetiştirmez. Çoğunluğu rotasyon oyuncusu olacak potansiyeli ortalama seviyene denk oyuncular çıkar. 2-3 yılda bir belki şanslı ise çok yüksek potansiyelli bir oyuncu çıkartabilirsin.
Türkiye'de takım mühendisliğinde her oyuncu dışarıdan sağlanıyor, esas tartışılması gerek konu bu. Sadece altyapıdan beslenen takımlar bile dışarıdan bir çok transfer yaparlar.
Kaliteli transfer küçük bedellere olursa kulüpler kurtulur diye bir mantıkla çözüme gidilemez.
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı
FM'deki gibi performans gösterecekse 12 vs. az bile![]()
Daha önce izlemedim ancak oyuncu Fransa Ligi'nden gelecek; ligimize diğer liglere nazaran yakın bir lig. Fransa gibi bir ligde şampiyon olmuş takımı sırtlayan adamlardan biriydi. Yani sırf lig popülaritesine ve ligde yaptıklarına bakarak 10 MN fiyat biçilir.
Messi vs. alabiliyorsanız buyrun alın bu tip bir transferin eleştirilmesini anlamıyorum. Yüksek bonservisli transferler her zaman risktir. Modric'i ele alalım Madrid'e çok ciddi bir bonservis bedeliyle transfer oldu. Ancak beklenileni verememiş belli ki demin İngiltere'ye dönüş yapabileceğinin haberini okudum. Ama Modric bu yani Real'in bu yılki maçlarını pek izleyemedim ama Modric'i daha önce izlemiştim ve beğendiğim bir oyuncudur. İlla ki bir risk almak zorundasınız tutar veya tutmaz.
Eğer ŞL'de oynayabilecek olsaydı ve Galatasaray transfer etseydi bu bonservis bedeliyle hayır demezdim. Tabi gelip neler yapabileceği meçhul dediğim gibi maya tutmayabiliyor bazen. Şu var ki burada çoğu kişi daha önce bu oyuncuyu çok izlememiştir FM'den biliyordur. Eğer gelirse neler yapabileceğini göreceğiz. Ya 12 bu adama verilir mi denecek ya da 12 bu adama az bile denecek.
Fenerbahçe'nin bu sene transfere harcadığı para konusuna gelirsek o fazla ona bir şey diyemem. Avrupa Ligi'nde pek para kazanılmıyor başkanlar vs. açıklamıştı daha önce NtvSpor'da yanlış hatırlamıyorsam. Sırf lig ve taraftar gelirleriyle 40 MN harcanmış olacak Belhanda ile bu sene. Biraz fazla ancak Fenerbahçe bu harcamaları kaldırabilecek güçte.