-
Net konuşalım, Trabzonsporlulara göre adalet sağlanmadı. Şike yapıldığına inanıyorlar ve haklarını istiyorlar. Üstelik geçerli bir gerekçeleri de var, mahkeme kararı. Hiçbir Trabzonspor taraftarı 3 temmuzdan önce şike yapıldı dememiştir, sürece bakarak kupalarını istiyorlar. Adalet tecelli etmediği sürece de her platformda tepkilerini gösteriyorlar. Yürüyüş yetmiyor, çünkü çoğu basın organı yürüyüşleri yok sayıyor. Yargıtay kararı onasa bile sahaya yansımadı diyen TFF şampiyonluğu vermeyecek gibi gözüküyor. Bu durumda da her maç bu gerilim artar, bunun suçunu Trabzonspor taraftarına atmak da kolaycılıktır.
Eleştiren Fenerbahçe taraftarlarını da cidden anlamıyorum, kendi taraftarlarınız kaçan şampiyonluğun ardından ortalığı savaş alanına çevirmedi mi ? Polis arabaları devrilmedi mi ? Buna gerekçe olarak da üzerimize oynanan oyunlar, şike yapmadığımız halde yaptık gibi gösterilmeye çalışıyorlar tepkimiz buna denmedi mi ? Sizin ki varsayım, kanıt yok. Buna rağmen savunma yapabiliyorken, ellerinde daha somut sebepler bulunan Trabzonsporlulara tepki vermek bence çok büyük çelişki.
Olayı şike vardır / yoktur, sahaya yansımıştır/yansımamıştır, para transferi, futbolcu vs olayına getirmek amaçlı yazmadım bunları, tepki verirken biraz empati yapılması lazım. Varsayımların üzerine polis arabası deviren taraftarlar, kendileri gerçekten mağdur durumda olsaydı çok daha vahim şeyler yapabilecekmiş gibi geliyor bana, bunu da belirtmeden geçemeyeceğim.
Mesaj Yetkileri