1 ile 30 arası toplam 37 sonuç

Konu: Fenerbahce

Hybrid View

Quote Originally Posted by Spy.94 View Post
    Ben düzeltiyim bir önceki yıldan satılan kombine olayı tamamen hikaye. Stad ilk açıldığında devre arasında açıldı bildiğiniz gibi bu yüzden o sene 1,5 sezonluk TTArena kombinesi satıldı. Onlarında süresi geçen sene bitti. Bu sene o kombine sahiplerine özel olarak satış daha erken başladı ve isteyen parasını verip yeniledi, daha sonra genel satış başladı. Yani işin özü 40bin küsür kombinenin tamamı bu sezon satıldı. Bu dedikoduyu kim çıkardı, nerden çıkardı, neye dayanarak çıkardı bi türlü anlayamadım en başından beri.
    Peki o zaman bir de şunu sorayım; Galatasaray'ın VIP koltukları ve locaları 3 yıllık sattığı doğru bir bilgi mi? Ki en çok gelir elde edilen kombine satışları bu satışlardır. Galatasaray'ın 197+3 locası ve 3000 küsür kişilik VIP tribünü var, Fenerbahçe'nin 60 locası 3000 küsür kişilik VIP tribünü var ve Fenerbahçe bunları yıllık olarak satıyor. Eğer 3 yıllık satıştan elde edilen paraya o sezon elde ediyorsa yıllık bazda satış yapılamayan diğer senelerde elde edilen gelir otomatik olarak daha az olcaktır sonuçta. Bu durumda ortalama bilet fiyatı şu ankinden daha az olacaktır doğal olarak. yani önümüzdeki sene 80.000 TL gelir elde edemeyecek.

Benim belirtmek istediğim sadece buydu. Ortalama kombine bilet fiyatları hatalı yansıtılmış diye düşünüyorum.

Nesil
    2012
    Yer
    İstanbul

Quote Originally Posted by saboje View Post
    Peki o zaman bir de şunu sorayım; Galatasaray'ın VIP koltukları ve locaları 3 yıllık sattığı doğru bir bilgi mi? Ki en çok gelir elde edilen kombine satışları bu satışlardır. Galatasaray'ın 197+3 locası ve 3000 küsür kişilik VIP tribünü var, Fenerbahçe'nin 60 locası 3000 küsür kişilik VIP tribünü var ve Fenerbahçe bunları yıllık olarak satıyor. Eğer 3 yıllık satıştan elde edilen paraya o sezon elde ediyorsa yıllık bazda satış yapılamayan diğer senelerde elde edilen gelir otomatik olarak daha az olcaktır sonuçta. Bu durumda ortalama bilet fiyatı şu ankinden daha az olacaktır doğal olarak. yani önümüzdeki sene 80.000 TL gelir elde edemeyecek.

Benim belirtmek istediğim sadece buydu. Ortalama kombine bilet fiyatları hatalı yansıtılmış diye düşünüyorum.
    Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre (spor kulüplerinin açıklanan mali verileri bu standartlara göredir), gelecek yıllara ait geliri bu seneye yazamazsın. Yani 1 sene sonrası için sattığın locanın gelirini cebine koyar harcarsın ama gelir olarak gösteremez avans olarak gösterirsin. Bir dahaki sene geldiğinde o parayı avanslardan çıkarıp gelir tablona eklersin. Yani GS eğer localarını 3 yıllık sattıysa 2 yıllık kısmını avans olarak yazar, seneye 1 yıllık kısmını gelir 1 yıllık kısmını avans olarak yazar ve 3. yılında tamamen gelirleştirir. Burada şöyle bir durum ortaya çıkıyor örneğin 3 yıllık loca geliri 60 milyon olsun ilk yılında 20 milyonu gelir yazılır 40 milyonu avans yazılır ama bu paranın hepsi alınır ve harcanır bir dahaki senelerde yazılan 20'şer milyonluk gelir tablosuna yansısa da aslında o para gelmemiştir çünkü daha önceden tahsil edilmiştir ve harcanmıştır. Gelir gider tablolarındaki rakamlar sizi yanıltmasın muhasebe verilerini istediğiniz gibi yönlendirebilirsiniz.

Mesaj Yetkileri