Originally Posted by
zeck17
Fenerbahçenin abartılacak bir şeyi yok andersen mi batiste miş bu adamlar savunma yapmaya üşenen adamlar bo'yu da serbest bıırakılır zaten şut isabeti çok düşük bir oyuncu ömer ve emir sakattı iyileşti mi bilmiyorum takımı sırtlayan adam bogdanovic iyi bir savunmayla etkisiz olursa fenerbahçe zor syaı üretir bir süre sonra bo da içeriye girmemeye başlıyor işler kolaylaşıyor tabi 13 sayıdan fark kapatmak olmamış ama şu gerçek de var bu sene banvit ve ksk çok iyi oynuyorlar
Bo'nun şut isabeti düşük mü? Dediğiniz gibi boş bırakırlar umarım, düşük mü görürüz. 
Ömer düzeldi. Emir iğne ile oynuyor kırığa rağmen.
Şu maçları savunma ile kazandı finale kadar Fenerbahçe. Bence Galatasaray düşünmeli işin savunma kısmını. Bu sene hiç bir zaman hücumda problem yaşamadık Euroleague dahil. En son geçen gün baktığımda Euroleague'de en fazla sayı bulan 4. takımdık.
Batiste ve Andersen'in savunmada ağır kalması yüzünden problem yaşamıştık bu zamana dek, çabuk geçilmişlerdi ama kupada gayet iyi savunma yaptı takım ve özellikle Andersen. Andersen şutu çok iyi, istikrarlı olan uzundur. Onu nasıl savunacak Galatasaray çok merak ediyorum. Delmonte takımı çok dengeli götürüyor. Yeniden ritim buldu takım ve çok hırslılar. Bu kadro zaten ligin en iyi kadrosuydu. Double team ile top kaptık diye Barış ve Andersen birbirlerinin formalarını yırtıyorlardı hırstan.
Toplamda Galatasaray'dan geniş bir rotasyona sahip olduğumuz gibi, uzunlarda da daha geniş bir rotasyon var. Dudley, Macvan, N'Dong, Furkan'a karşılık Oğuz, Kaya, İlkan, Andersen, Batiste. Hiç de zaafiyet gösterileceğini söyleyemem. Oğuz, Kaya, İlkan amatör oyuncular değiller. Küçümsenmesini hiç anlayamıyorum. Ayrıca Galatasaray'da Ömer, Bojan, Emir gibi lider özellikli, takımı taşıyacak bir oyuncu da kalmadı David Hawkins gidince. Hawkins'in sırtında gidiyordu Galatasaray. Carlos Arroyo bireysel oynamaz, şut pozisyonu buldukça kullanır.
Fenerbahçe'nin ön alanı Efes'in yumuşak karnı gibi değil. Carlos Arroyo ve Jamont Gordon'un Bo, Ömer, Sato, Barış gibi özverili savunma yapan oyuncuları sık sık geçmesi pek mümkün değil. Bo'nun penetrelerini de göreceğiz, bu tek taraflı değil. Penetre işini Avrupa'da en iyi yapan guard olacak Galatasaray'ın karşısında. Özel bir önlem alamazsanız ciddi problem yaratır. Jamont Gordon, Ender ve Arroyo çok iyi yardımlaşmazlar da geçilirlese Bo bunu durdurulmaz hale getirir, maçın kontrolünü kaybedebilirsiniz. Biraz ritim bulduğunda çok yüksek isabette şut bulan takım Fenerbahçe. İçerden dışarı dönen toplar savunmanın dengesini darmadağın eder. Bo'nun penetrelerini etkisiz hale getirmek için üst düzey yardımlaşıyor takımlar, zone yapıyorlar hatta dış şutu riske edip. O kadar basit değil. O kadar kolay bırakmıyor bunu Bo. Bojan Bogdanovic'in üst düzey formundan, Euroleague TOP 16'da en iyi performansa sahip 3 numara (SF) olmasından bahsetmemiştim bile. Hawkins'in tek başına Galatasaray'ı tek başına ilerlettiğini düşünürseniz aynı mevkideki çok formda giden Bogdanovic'in ne kadar etki edebileceğini hayal edebilirsiniz.
Hawkins'i kaybettiğiniz an şampiyonluk ihtimalini de kaybetmiş oldunuz. Fenerbahçe'nin maçın ağır favorisi olduğunu düşünüyorum.
Last edited by Cengo : 09.Şubat.2013 at 04:28
TURKSPORTAL Interactive - FM Türkiye
Cengiz Haskan
Fenerbahçe Araştırmacısı