-
Dün sırf Sedat Doğan var diye Beyaz Tv izledim. Her hafta bunları izleyenlerin cidden boş vakitleri var herhalde. Dünkü programda Ahmet Çakar borsa konusunda Hakan Hanoğlu diye bir isim var twitter'da onu ve köşe yazarı Yavuz Semerci'yi baz alarak konuştu. Ümit Özat sustu sustu, telefonuna gelen mesajlara bakarak bir şeyler sormaya çalıştı. Ertem Şener zaten ne yapıyor belli değil, işin içine rakamlar falan girince afallıyor, sürekli şok açıklamalar, manşet olacak açıklamalar diye gazlıyor. Sinan Engin tahkim konusunda konuştu sadece, Rasim Ozan tam bir goygoycu, kafası iyi bile olabilirdi bir ara şüphelendim dili dönmüyordu çünkü. Sedat Doğan'ın sabrına hayran kaldım, onca tahrik ve saçmalığa rağmen çizgisini hiç bozmadı.
Çok şey konuşuldu ama ana iki başlık vardı Sermaye Arttırımı ve Tahkim Kurulu.
Arttırım konusunda Sedat Doğan yönetimde bu konuya en hakim kişiymiş, hukukçu zaten kendisi. Çok rahat bir tavrı vardı, kendinden emin gözüküyordu. Dikkat çekici şeyler söyledi, yönetimde ve başkanda bir hisse bile yok, biz manipülasyon yapmadık dedi. 15.000-16.000 civarı hissedar varmış, açılan dava sayısı 16, hepsinin ortak özelliği hisseleri birleşmeden sonra almalarıymış. Kimseden bilgi saklamadık, kurulan yapı hatalıydı birleşme şarttı, teknik iflas durumu vardı, önceki yapıda sadece gelirler vardı şirkette, bu yanlıştı dedi. Aklımda kalanlar bunlar oldu, atladığım veya yanlış hatırladığım olabilir. Kısacası biz hukuksuz bir şey yapmadık, herşey kuralına uygun, davaların düşmesini bekliyoruz dedi. 2. arttırım için de ilke kararı değişti, buna saygılıyız bu sadece bizim için değil tüm şirketler için geçerli, 1. arttırımı da Türkiye'de ilk uygulayan biz değiliz, aynı şekilde örnekleri var dedi.
Tahkim konusunda, suç duyurusunda bulunmayı düşünüyoruz, görevlerini yerine getiremiyorlar dedi. Burada da yazılmıştı sanıyorum Ali Dürüst'ün açıklaması ile Sedat Doğan'ın ki çelişiyor şeklinde, onu da sordular ve açıkladı. Savunma için gittiklerinde, görüntüler izlendikten sonra Sedat Doğan görüntüler net biz de Meireles olayındaki gibi görüntülere göre gereken kararı bekliyoruz gibi bir şeyler söylemiş, Tahkim Kurulu başkanı biz o gün adil olduğunu düşündüğümüz kararı verdik diyerek cevaplamış. Bunun üzerine de çıkışta basına konuşurken, biz de adil olan kararı bekliyoruz demiş Sedat Doğan. Melo'ya potansiyel suçlu olarak bakıldığını da söyledi ki buna ben de katılıyorum, nasılsa yapmıştır, Melo bu yapar mantığıyla verilmiş bir ceza var ortada. Neden erteleme istemediniz Fatih Terim'de ki gibi diyerek akıllarınca laf dokundurdular, oyuncu bir şey yapmamış, suç yok ortada neden kabul edip erteleyin diyelim biz tamamen kaldırılmasını istedik dedi.
Mesaj Yetkileri